Φωτογραφίες στο… ξέφωτο

Φωτογραφίες στο… ξέφωτο

Τι «έδειξε» η τακτική Λουτσέσκου κόντρα στον Παναθηναϊκό και πώς ο αγώνας στην Τούμπα μπορεί να επηρεάσει το ντέρμπι των «πράσινων» με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται το βράδυ της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, σ’ ένα παιχνίδι με τεράστια σημασία για τους «ερυθρόλευκους» αλλά και για τους «πράσινους».

Ειδικά μάλιστα μετά την ήττα του «τριφυλλιού» στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, το ντέρμπι των «αιωνίων» παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Μια βουτιά στα πιο βαθιά νερά…

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται τώρα τρεις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και στόχος φυσικά της ομάδας του λιμανιού είναι να πάρει τη νίκη και να πιάσει τον αντίπαλό του στην βαθμολογία.

Οι πειραιώτες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για την μεγάλη κυριακάτικη αναμέτρηση στην έδρα του Παναθηναϊκού και είναι δεδομένο πως ο Κάρλος Καρβαλιάλ και οι συνεργάτες του θα «σαρώσουν» τον αγώνα της Τούμπας για να σκανάρουν όσο το δυνατόν καλύτερα την εικόνα των «πράσινων».

Βεβαίως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πριν λίγο καιρό έγιναν και δύο ματς Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό, αλλά το παιχνίδι της Κυριακής έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ποιο είναι λοιπόν το στοιχείο στο οποίο εστιάζει κάποιος στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του «τριφυλλιού» με 2-1 στην Τούμπα; Μα φυσικά ο τρόπος με τον οποίο «πλήγωσε» την άμυνα των φιλοξενούμενων ο δικέφαλος του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ έκανε άνω κάτω το αμυντικό πλάνο του Φατίχ Τερίμ βγαίνοντας σε «φαρμακερές» κόντρες κι αν μη τι άλλο η επιλογή του Λουτσέσκου δικαιώθηκε 100%.

Ο ΠΑΟΚ έτρεξε στο «ξέφωτο» όταν βρήκε ανοργάνωτο τον αντίπαλό του και πέτυχε τρία γκολ. Μέτρησαν τα δύο ακυρώθηκε (σωστά) το ένα ως οφσάιντ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες και για άλλα γκολ μετά από εξαιρετικές κόντρες.

Αυτές οι «φωτογραφίες» στο… ξέφωτο και ο τρόπος με τον οποίο «χτύπησε» ο ΠΑΟΚ την αμυντική διάταξη του Παναθηναϊκού, φανερώνει βεβαίως και το καλό «διάβασμα» του Λουτσέσκου στο ματς.

Οι «πράσινοι» απ’ την πλευρά τους όχι μόνο δεν μπόρεσαν να «οχυρωθούν» μετά το πρώτο γκολ του Ντεσπότοφ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά είχαν ακόμα μεγαλύτερα κενά στο δεύτερο 45λεπτο και δεν κατάφεραν να βάλουν «φρένο» στις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ.

Αν μη τι άλλο λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο κυριάρχησε η ομάδα του Λουτσέσκου στην μάχη με τους «πράσινους» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Τερίμ ηττήθηκε κατά κράτος από τον Ρουμάνο προπονητή.

Σε ότι αφορά τώρα το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο προπονητής του «τριφυλλιού» θ’ αλλάξει τακτική ή θα επιμείνει στο ίδιο πλάνο, παίζοντας ανοιχτά και με ανεβασμένες τις γραμμές.

Το «πλήρωσε» ακριβά στην Τούμπα κι απομένει να φανεί αν το χθεσινό πάθημα έγινε μάθημα στον τεχνικό των «πράσινων». Είπαμε, ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» με… βέλη από τα άκρα τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός έχει σε σούπερ κατάσταση τον Γιώργο Μασούρα, καθώς ο ακραίος επιθετικός της ομάδας του λιμανιού μπορεί να κάνει τη ζημιά στο «τριφύλλι».

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ