Ολυμπιακός και… λευκή πετσέτα είναι έννοιες ασύμβατες

Ολυμπιακός και… λευκή πετσέτα είναι έννοιες ασύμβατες

Ο νέος προπονητής δεν έρχεται τώρα ώστε (απλά) να έχει χρόνο μπροστά του να αξιολογήσει και κάνει εισηγήσεις για το καλοκαίρι

Tα ρεπορτάζ από την Ισπανία επιμένουν και είναι απανωτά. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φτάνει στην Ελλάδα το Σάββατο και με τους δυο συνεργάτες του θα παρακολουθήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ πριν πιάσει δουλειά.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά και είναι προφανές ότι θα το κάνει αφού ο Βάσκος προπονητή έρθει στην Ελλάδα και οριστικοποιηθεί με όλους του τύπους η συνεργασία μαζί του. Παρατήρηση πρώτη. Εχει δυνατά κουράγια και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης.

Διαβάστε επίσης: Φάκελος Final-8: Το δίλημμα Μπαρτζώκα, ο ΜακΚίσικ και η 7άδα των ξένων

Δεν έρχεται σε μια ομάδα χωρίς στόχους που απλά την ενδιαφέρει να βάλει τις βάσεις για την επόμενη χρονιά αφού αυτή πήγε στράφι. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Ο Ολυμπιακός παίζει την ερχόμενη Πέμπτη με την Φερεντσβάρος και ενδιαφέρεται όσο δεν παίρνει να την αποκλείσει και να συνεχίσει στους δεκάξι του Κόνφερενς Λγικ. Ο στόχος διάκριση στην Ευρώπη είναι ζωντανός. Λέγεται μάλιστα ότι αυτός ο άμεσος στόχος ερέθισε το 62χρονο προπονητή προκειμένου να το αποφασίσει. Εννιά βαθμοί από τον πρώτο στο πρωτάθλημα είναι μεγάλη δουλειά. Δεν καλύπτονται εύκολα. Ωστόσο δεν πρόκειται για διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο αλλά του πρώτου από τον τέταρτο.

Μεσολαβούν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται και για να σπάσει την τριάδα ώστε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία του τη νέα χρόνια ανεξάρτητα από το ποιος θα πάρει το Κύπελλο. Κατά συνέπεια υπάρχουν στόχοι ευρωπαϊκοί και εγχώριοι.

Άλλωστε, Ολυμπιακός και λευκή πετσέτα είναι έννοιες εντελώς ασύμβατες. Ο Μεντιλίμπαρ έρχεται και πέφτει πάνω σε ένα βουνό με ανοικτά θέματα. Από την ανύψωση του ηθικού των παικτών του, στην ειδική αντιμετώπιση εκείνων που αλλιώς ξεκίνησαν την χρονιά κι αλλιώς την συνεχίζουν, στην γρήγορη και ομαλή ενσωμάτωση αυτών που έχουν παίξει ελάχιστα η καθόλου με την νέα τους ομάδα.

Το καλό για τον Βάσκο κόουτς είναι πως θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον που είναι και ισπανόφωνο ώστε να προσαρμοστεί γρήγορα. Μπορεί να μιλήσει στη γλώσσα του (Ισπανικά μιλούν όλοι Βάσκοι) με τον Ιμπαγάσα που είναι στη Β ομάδα, τον Ναβάρο, τον Κίνι, τον Ιμπόρα, τον Εσσε και τον Ορτέγκα. Φυσικά και με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς με τον οποίο η συνεννόηση μπορεί και να γίνει και στην γλώσσα των Βάσκων. Εύκολη θα είναι η συνεννόηση και με τους Πορτογάλους αφού ισπανικά και πορτουγκέζικα συγγενεύουν.

Τα σημειώνω όλα αυτά γιατί ο νέος προπονητής δεν έρχεται τώρα ώστε να έχει χρόνο μπροστά του να αξιολογήσει και κάνει εισηγήσεις για το καλοκαίρι. Ερχεται ως ετοιμοπόλεμος για τις μάχες που είναι τώρα μπροστά.

Κάπως έτσι είχε έρθει και στην Σεβίλλη. Την πήρε ενώ παραπατούσε, την ξανάκανε ομάδα, την έσωσε άνετα ενώ κινδύνευε σοβαρά με υποβιβασμό και την ξανάκανε κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ. Εχει δηλαδή αποδείξει ότι μπορεί να είναι προπονητής άμεσης απόδοσης. Να αποδώσει άμεσα στον Ολυμπιακό είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέχτηκε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ