Ολυμπιακός: Ήταν (κυρίως) αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού ορθολογισμού

Ολυμπιακός: Ήταν (κυρίως) αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού ορθολογισμού

Ο κόουτς Συλαιδόπουλος, υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ, έδειξε καθαρά ότι «μεταξύ δύο οδών συντομότερη είναι η ευθεία»...

Ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού απλούστευσε τα πράγματα. Αντί να ενεργήσει ως μαθητευόμενος μάγος ασελγώντας σε βάρος της κοινής λογικής και της ομάδας του, έβαλε τους παίκτες να παίξουν στις θέσεις τους. Εκεί που είναι διαπιστωμένο ότι ο καθένας από αυτούς αποδίδει καλύτερα. Τόσο απλό μα και τόσο… ξεχασμένο τον τελευταίο καιρό.

Δεν σημαίνει πως κάθε φορά που θα γίνεται αυτό, ο Ολυμπιακός θα παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Παίζουν και οι άλλοι και ορισμένες φορές οι άλλοι μπορεί να έχουν καλύτερους παίκτες και καλύτερη ομάδα. Γίνεται αυτή την παρατήρηση ενόψει των δύο αναμετρήσεων με την Φερεντσβάρος που δεν ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι αν και είναι σίγουρο πως από τον ΟΦΗ σίγουρα υπερέχει κατά πολύ.

Διαβάστε επίσης: Τα 180 λεπτά του Κάρμο και ο… Γκιγιέρμε του 2024 (pic, vid)

Ο Συλαιδόπουλος έστειλε την ομάδα του τακτοποιημένη στο γήπεδο. Παίκτες στις κανονικές θέσεις του και με σαφείς ρόλους. Μετά από καιρό ο Ολυμπιακός έγραφε στο μάτι. Άρεσε στον κόσμο του. Οι παίκτες έβγαζαν διάθεση, έπαιζαν με κέφι. Για ένα ημίχρονο ο κόσμος των ερυθρολεύκων παρακολουθούσε από τις τηλεοπτικές οθόνες κανονικό ποδόσφαιρο.

Μετά από καιρό, είδε κεφάτο τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ δημιούργησε και σκόραρε. Αν μπορούσε να μείνει κι άλλο στο παιχνίδι θα βλέπαμε κι άλλα γκολ.Ο Μασούρας είναι αυτή την περίοδο ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας του. Ο Φορτούνης συνδύασε την καλή εμφάνιση του με ένα όμορφο γκολ από εξαιρετική ασίστ του Τσικίνιο.

Διάβασα ενθουσιώδεις κριτικές για την απόδοση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού και συγκρίσεις με εξαιρετικούς χαφ που είχαν οι ερυθρόλευκοι κατά το παρελθόν. Γράφτηκαν τώρα και όχι μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Προτίθεται να γράψω κι εγώ αλλά μετά το παιχνίδι με την Φερεντσβάρος.

Γενικά οι διθύραμβοι για μια εμφάνιση απέναντι στον, σε άσχημη κατάσταση ευρισκόμενο ΟΦΗ, δεν αποδίδουν την πραγματικότητα. Σε πιο δύσκολα παιχνίδια θα βγουν ολοκληρωμένα συμπεράσματα. Στην προκειμένη περίπτωση αρκεί η διαπίστωση ότι με τους καλύτερους παίκτες του στις κανονικές θέσεις τους, ο Ολυμπιακός μπορεί και ωραία να παίζει και να παίρνει τις νίκες.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση αποκτά μεγαλύτερη σημασία όταν κατά το δεύτερο ημίχρονο, έγιναν οι αλλαγές και η ομάδα έχασε το νεύρο, την συνοχή της και έμοιαζε να φλυαρεί και να μπερδεύεται επιθετικά. Όποιος βγάζει συμπεράσματα για το πρώτο ημίχρονο αλλά αρνείται να βγάλει και για το δεύτερο που επανήλθε η ομάδα στις… ρυθμίσεις Καρβαλιάλ, αρνείται να δει την εικόνα ολοκληρωμένη.

Ο Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ έρχεται με συστάσεις ενός προπονητή που απλουστεύει καταστάσεις και θέλει οι παίκτες του να έχουν ξεκάθαρους ρόλους στο γήπεδο. Μία ομάδα που την ταλαιπώρησαν οι πειραματισμοί των διερχομένων προπονητών έχει ανάγκη από επιστροφή στην κανονικότητα κι όχι από έναν νέο… Κύρο Γρανάζη που θα την ταράξει στις «εφευρέσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ