Παναθηναϊκός : Η φωτογραφία και το πρέπει

Παναθηναϊκός : Η φωτογραφία και το πρέπει

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα και η απίστευτη πίεση είναι πλέον στις πλάτες των «ερυθρολεύκων», που πρέπει να διεκδικήσουν σε πέμπτο ματς τη σειρά.

Η αύρα του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν διάχυτη στο ΟΑΚΑ. Τα πρόσωπα σφιγμένα, τα βλέμματα σκυθρωπά, η φωτογραφία και η ανθοδέσμη στη θέση που καθόταν στα επίσημα επέβαλαν σε όλους ότι ΠΡΕΠΕΙ. Πρέπει να κερδίσουν γι΄ αυτό το συγκεκριμένο ματς. Σαν το δικό τους κατευόδιο στον ιστορικό τους παράγοντα. Στον αγαπημένο τους Παύλο.

Την ίδια αύρα εισέπραξαν και οι παίκτες. Μπήκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο αποφασισμένοι να δείξουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για δικαιώματα και ευκαιρίες. Ήθελαν το ματς να το πάρουν και να το αφιερώσουν στον «κύριο Παύλο».

Το έδειξαν λοιπόν από τις πρώτες «μονομαχίες» και έβγαλαν απίστευτη ενέργεια και κάλυψαν όλα τα κενά στην άμυνα.

Ο Πασκουάλ ξεκίνησε πάλι με τα δυο τριάρια του να παίζουν στο λόου ποστ και να απειλούν, είχε τον Καλάθη με πνευματική διαύγεια και κατάφερνε να βρίσκει τρόπους για να σκοράρει. Ακόμα και ο Λεκαβίτσιους όταν μπήκε έδωσε λύσεις, καθώς δεν επεδίωκε να περάσει τον αντίπαλό του, έμενε πίσω και είτε έβλεπε τις πάσες, είτε απειλούσε το καλάθι.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν μπήκε ο Βουγιούκας, ο οποίος δεν μπορούσε να ακολουθήσει την αντίπαλη επίθεση με συνέπεια να χαλάνε οι αποστάσεις και οι περιστροφές. Ο Όγκαστ όμως (για ένα ακόμα παιχνίδι) έδωσε τη λύση με τη γρήγορα πόδια του, έστω κι αν στην επίθεση δεν είναι καλός. Με τον τρόπο αυτό ο Πασκουάλ κατάφερε να «κρύψει» τον Γκιστ που είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση.

Στο δεύτερο μέρος ο Σίνγκλετον, που είναι σταθερά καλός στα τελευταία ματς, αλλά κυρίως ο Τζέιμς ανέλαβαν δράση και εκμεταλλευόμενοι τους αργούς χρόνους στην άμυνα του Ολυμπιακού έδωσαν τις λύσεις.

Σοβαρό πρόβλημα πλέον υπάρχει με τις βολές. Για ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι οι «πράσινοι» είναι άστοχοι και μάλιστα παίκτες που τα ποσοστά τους είναι πολύ υψηλά. Οι μισές, από τις 15 που πήγαν στο σίδερο, να έμπαιναν το σκορ και η εικόνα του αγώνα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα και η απίστευτη πίεση είναι πλέον στις πλάτες των «ερυθρολεύκων», που πρέπει να διεκδικήσουν σε πέμπτο ματς τη σειρά.

Έχουμε πει πως τα πλει οφ είναι μια διαδικασία κατ αρχήν διαχείρισης συναισθημάτων. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι και πάλι συγκεντρωμένοι, χωρίς να σκέφτονται σε καμία περίπτωση πως τα πάντα έχουν κριθεί.

Άλλωστε το πρώτο ματς είναι εκεί για να θυμίζει σε όλους πόσο μπορεί να κοστίσει η σιγουριά και η χαλαρότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ