Άρης: Πέρασε με επαγγελματική νίκη από το Περιστέρι

Άρης: Πέρασε με επαγγελματική νίκη από το Περιστέρι

Αυτή τη φορά η ομάδα του Άκη Μάντζιου διαχειρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο το προβάδισμα της και δεν «πέταξε» βαθμούς, ενώ είχε άριστη ανασταλτική λειτουργία, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Τρίτη και «φαρμακερή» για τον Άρη, που μετά τις δυο σερί εκτός έδρας γκέλες, απέναντι σε Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, έφυγε από το Περιστέρι με μια επαγγελματική νίκη στις αποσκευές του. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της η ομάδα του Μάντζιου, όμως, ήταν σοβαρή, πειθαρχημένη αλλά και αποφασισμένη αυτή τη φορά να μην «πετάξει» βαθμούς, όπως έκανε στις Σέρρες και στα Ιωάννινα.

Η επιλογή του Μάντζιου να ξεκινήσει με τον Βέλεθ στα χαφ, του… βγήκε, καθώς ο Ισπανός τα πήγε για δεύτερο σερί ματς πολύ καλά, ενώ έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί και στη συγκεκριμένη θέση, καθώς εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, βοηθούσε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το θρυλικό 6-0 και η «πράσινη» απειλή… (vids)

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, για τον Άρη το ότι παίρνει συνεχόμενα παιχνίδια ο Μάνου Γκαρθία, που δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει ρυθμό, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και να βοηθάει στο δημιουργικό κομμάτι την ομάδα του. Κάθε φορά που ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ακουμπάει τη μπάλα, γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανές το πόσο πολύ έλειψε στην ομάδα του. Μετρημένοι στα δάχτυλα, άλλωστε, είναι οι παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ποιότητα του Γκαρθία.

Ο Άρης πήρε το προβάδισμα στο σκορ, γιατί αυτή τη φορά το VAR έκανε αυτό ακριβώς το οποίο έπρεπε. Έσωσε, δηλαδή, τον διαιτητή Τσέτσιλα, από μια λάθος απόφαση, καθώς δεν είχε δει ότι η μπάλα είχε χτυπήσει στο χέρι του Κουέν. Η φάση φυσικά και ήταν πεντακάθαρη.

Αν μια ομάδα, εξάλλου, δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία, από το παιχνίδι στο Περιστέρι, αυτή είναι ο Άρης, καθώς ο αντίπαλος του δεν θα έπρεπε να τελειώσει το παιχνίδι με έντεκα ποδοσφαιριστές. Το ότι κέρδισε το παιχνίδι ο Άρης, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν έγιναν λάθη εναντίον του.

Ήταν υποδειγματική, επίσης, η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Μάντζιου, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν και ο Ατρόμητος, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ, δεν μπορούσε να κάνει τελική προσπάθεια και περιορίστηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας.

Με τις αλλαγές που έκανε ο Μάντζιος «φρέσκαρε» την ομάδα του και ο Άρης πήρε μια άνετη νίκη, σφραγίζοντας της με το γκολ του Νταρίντα. Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να προσθέσουν στη συγκομιδή τους όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, προκειμένου να μειώσουν τη διαφορά τους με την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ενόψει των πλέι οφ. Μόνο, αδιάφοροι, λοιπόν, δεν είναι στο πρωτάθλημα. Ο Άρης, εξάλλου, δεν μπορεί ποτέ να είναι αδιάφορος, σε κανένα παιχνίδι.

ΥΓ. Υπέροχη, πραγματικά, η κίνηση του αρχηγού του Άρη, Κουέστα, να δωρίσει, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, τη φανέλα του στον μικρό Γιαννάκη, τον οπαδό του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου. Νωρίτερα, το ίδιο είχε πράξει και ο Γιώργος Τζαβέλλας. Η χαρά του μικρού παιδιού ήταν η καλύτερη ανταμοιβή και για τους δυο παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ