Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το θρυλικό 6-0 και η «πράσινη» απειλή… (vids)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το θρυλικό 6-0 και η «πράσινη» απειλή… (vids)

Ένα μυθικό 6-0 στους εν Ελλάδι τίτλους από τον Ολυμπιακό, ο τελικός των «αιωνίων» και η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός νιώθει (και είναι έτοιμος) να σπάσει το σερί

Οι δύο «αιώνιοι» δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στους ημιτελικούς του Σαββάτου (17/2). Ο Παναθηναϊκός με το 76-65 επί του Άρη και ο Ολυμπιακός με το 91-77 επί του Προμηθέα Πάτρας έκλεισαν το 11ο μεταξύ τους ραντεβού σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος (7-3 υπέρ του «τριφυλλιού» οι κατακτήσεις).

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η υπεροχή του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις είναι κάτι παραπάνω από εκκωφαντική. Η απόφαση Αγγελόπουλων με το «Μέχρι τέλους», οι σημαντικές τους επενδύσειςμεταγραφές στο ρόστερ και η επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας συνέβαλαν σε ένα ολικό come back σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τον Παναθηναϊκό, στον αντίποδα, να ζει μία πρωτόγνωρη καθίζηση σε όλα τα μέτωπα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Εκπλήξεις από Μεντιλιμπάρ ενόψει ΠΑΟΚ

Από το Κύπελλο του 2021-22 μέχρι και σήμερα, ο Ολυμπιακός «τρέχει» ένα αδιανόητο σερί κατάκτησης τίτλων στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, οι έξι τελευταίες εν Ελλάδι κούπες έχουν καταλήξει σε «ερυθρόλευκα» χέρια:

1) Κύπελλο Ελλάδος 2021-22
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 73-81

2) Basket League 2021-22
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0 στη σειρά των τελικών

3) Super Cup 2022-23
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 52-67

4) Κύπελλο Ελλάδος 2022-23
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-65

5) Basket League 2022-23
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1 στη σειρά των τελικών

6) Super Cup 2023-24

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-51

Πλέον, αρκετά έχουν αλλάξει. Ο Σλούκας πήγε από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έφτιαξαν ομάδα για Final Four, είναι τρίτοι στη Euroleague και δείχνουν να επιστρέφουν σε πολύ καλά στάνταρ. Οι Πειραιώτες, δεν είναι πλέον η ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, όπως πέρσι, ωστόσο, παραμένει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Οι διαφορές των δύο κορυφαίων συλλόγων σήμερα; Ελάχιστες.

Όπερ σημαίνει πως στον τελικό του Ηρακλείου θα έχουμε μία αληθινά μεγάλη «μάχη». Μία πραγματική κόντρα «αιωνίων». Το 6-0 προφανώς δεν είναι τόσο απλό πλέον για να μετατραπεί σε ένα 7-0. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ. Πιο έτοιμος από ποτέ για να «σπάσει» την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία. Και ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζει τον τρόπο για να κατακτά κούπες.

Αταμάν vs Μπαρτζώκας. Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός. Αυτό ναι! Θα είναι ντέρμπι!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ