Οι δυο εβδομάδες μαγείας του Ποντένσε

Οι δυο εβδομάδες μαγείας του Ποντένσε

Ο Πορτογάλος κάνει... άλλα κόλπα από την μέρα που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ και οδηγεί τον Ολυμπιακό σε μεγάλες νίκες

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την σημαντική νίκη με 2-1 κόντρα στου Αρκάδες και μάλιστα με ανατροπή.

Ήταν μια νίκη που χρειάζονταν πάση θυσία οι «ερυθρόλευκοι» και η επιμονή που έδειξαν οι πειραιώτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο (ο Αστέρας προηγήθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους) δικαιώθηκε με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Ελ Κααμπί.

Διαβάστε επίσης: Μια όμορφη Κυριακή, το Αγρίνιο, ο Βόλος και το CAS…

Ο Μαροκινός σέντερ φορ πέρασε σαν αλλαγή στο ματς, σκόραρε δύο φορές κι αν μη τι άλλο η παρουσία του διεθνούς στράικερ στην κορυφή της επίθεσης βοήθησε σημαντικά για να πάρει το τρίποντο η ομάδα του Πειραιά.

Δεν χωρά όμως αμφιβολία πως μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν άλλος και όχι ο σκόρερ των δύο τερμάτων. Πως γίνεται αυτό; Μια ματιά σε όσα έκανε ο Ντάνιελ Ποντένσε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και πέρασαν στο ματς σαν αλλαγή, είναι αρκετά για να επιβεβαιώσει πως ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν (ξανά) ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο παιχνίδι τον Ποντένσε για να βρει δημιουργία από τα άκρα της επίθεσης και ο 28χρονος ακραίος επιθετικός δικαίωσε και με το παραπάνω μάλιστα τον προπονητή του.

Τα έκανε όλα ο Ποντένσε το διάστημα που αγωνίστηκε και ήταν «μέσα» και στα δύο γκολ των πειραιώτων. Ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι για να ισοφαρίσει ο Ελ Κααμπί λίγο πριν συμπληρωθούν ογδόντα λεπτά παιχνιδιού και επίσης «έφτιαξε» το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Το τακουνάκι που κάνει ο Πορτογάλος στον Όρτα, για να σεντράρει αυτός και να σκοράρει ο Ελ Κααμπί, ήταν μαγικό αλλά κι ενδεικτικό της ποιότητας του Ποντένσε.

Αυτή η εξαιρετική κίνηση όμως φανερώνει και κάτι ακόμη. Την αυτοπεποίθηση που έχει ο έμπειρος εξτρέμ από τη μέρα που ανέλαβε τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μεντιλίμπαρ, καθώς ο Ποντένσε είναι με μεγάλη διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού τις τελευταίες 15 μέρες.

Και μιλάμε για ένα διάστημα στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει πολλά και σημαντικά παιχνίδια, στα οποία ο Πορτογάλος άσος έκανε την διαφορά. Σε όλα, όχι σ’ ένα – δύο.

Ήταν εξαιρετικός στο ματς με τον ΟΦΗ πετυχαίνοντας γκολ, ενώ είχε καλή απόδοση και στη νίκη επί της Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη (1-0).

Για την εμφάνιση του στην Τούμπα και τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ γράφτηκαν τόσα πολλά και όχι άδικα. Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον «δικέφαλο» του Βορρά στη Θεσσαλονίκη με 4-1 και ο Ποντένσε ήταν χάρμα ιδέσθαι, πετυχαίνοντας εντυπωσιακό γκολ κι έχοντας συμμετοχή στα άλλα τρία τέρματα της ομάδας του.

Μεγάλο ματς όμως έκανε ο Πορτογάλος και στη ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος καθώς και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο κορυφαίος παίκτης των πειραιωτών.

Και φτάσαμε στο παιχνίδι με τον Αστέρα, για να προσθέσει μιαν ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του ο έμπειρος ακραίος επιθετικός, με τον Μεντιλίμπαρ να έχει βρει τον τρόπο «εκτόξευσης» του Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να ποντάρει πολλά πάνω στον Πορτογάλο εξτρέμ και είναι μεγάλη υπόθεση που ο Ποντένσε έχει ανεβάσει τόσο πολύ την απόδοσή του, σ’ αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Ο Ποντένσε έχει το μεγάλο προνόμιο να παίξει πολύ στο ένας μ’ έναν με την καλή ντρίπλα που έχει στο παιχνίδι του κι αυτό είναι κάτι που το έχει εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Ο Πορτογάλος άσος βρίσκεται σε πολύ καλό «φεγγάρι» ή αν προτιμάτε δείχνει… σεληνιασμένος και οδηγεί τον Ολυμπιακό από τη μία νίκη στην άλλη.

Είναι λοιπόν προφανές ότι με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, ο Ποντένσε είναι άλλος παίκτης και προσφέρει στους «ερυθρόλευκους» όλα εκείνα για τα οποία τον απέκτησαν το περασμένο καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ