Η απλή μέθοδος των τριών…

Η απλή μέθοδος των τριών…

Η παρουσία των Έσε, Τσικίνιο και Όρτα στη μεσαία γραμμή έχει δώσει πολλά στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ για τον Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο χθεσινό παιχνίδι με τον Βόλο, επικρατώντας εύκολα της θεσσαλικής ομάδας με 3-0 και οι «ερυθρόλευκοι» είναι πανέτοιμοι για να δώσουν μια μεγάλη «μάχη» στα πλέι οφ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι πειραιώτες «υπέγραψαν» δήλωση τίτλου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της περιόδου και τώρα όλα είναι διαφορετικά σε σχέση με την εικόνα που είχε ο βαθμολογικός πίνακας πριν από δύο εβδομάδες.

Τώρα όλα είναι «αλλιώς» και ο Ολυμπιακός θα μπει στα πλέι οφ έχοντας μεγάλη δυναμική από τις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Και τώρα θα γίνει δεκτό το αίτημα της Εθνικής ομάδας για την αναβολή της 2η αγωνιστικής; Θα είναι ντροπή αν…

Πάμε όμως τώρα να δούμε το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Conference League, με τον Ολυμπιακό να θέλει το πρώτο βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ήδη από χθες βράδυ ξεκινήσει τις ασκήσεις επί… χόρτου για τον μεγάλο αγώνα κι αυτό που είναι βασικό στοιχείο του σχεδιασμού του Ισπανού προπονητή αφορά την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Με λίγα λόγια η… απλή μέθοδος των τριών είναι αδιαπραγμάτευτη στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ για τον αγώνα απέναντι στους Ισραηλινούς κι αυτό σημαίνει πως ο Ισπανός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του έχοντας ξεκάθαρη εικόνα για τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η παρουσία των Έσε, Τσικίνιο και Όρτα με «μετάθεση» του Φορτούνη στα άκρα της επίθεσης, είναι ένα σχήμα που έχει δώσει πολλά στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ για τον Μεντιλίμπαρ ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι στο Καραϊσκάκη.

Τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου και ο Έσε προσφέρουν ισορροπία στον Ολυμπιακό και καλές συνεργασίες, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον Μεντιλίμπαρ να βρει και καλή δημιουργία στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού αλλά και καλές αντιδράσεις στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων».

Είναι βεβαίως νωρίς να μιλήσει κάποιος για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συνθήκη που μάλλον είναι απαραίτητη στο πλάνο που έχει ξεκινήσει να καταστρώνει ο Ισπανός προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Αναμφίβολα ο Ποντένσε είναι τούτη την ώρα ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού κάνοντας μαγικά πράγματα, ωστόσο και η τριάδα των χαφ που προαναφέραμε μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των πειραιωτών για νίκη το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλάμε φυσικά για ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βγάλει ενέργεια και το κυριότερο να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή ευκαιρία που θα του δοθεί για γκολ.

Επαναλαμβάνουμε απέναντι στην ελληνική ομάδα θα βρεθεί ένας σκληροτράχηλος αντίπαλος κι αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει υπομονή κι επιμονή στο παιχνίδι του. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση, ειδικά στις στατικές φάσεις.

Αυτό είναι κάτι που θα το επισημάνει ο Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του, αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού της Μακάμπι τις επόμενες μέρες στο Ρέντη.

Πολλές φορές η ψυχολογία μιας ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση ενός μεγάλου αγώνα και αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλό «φεγγάρι», μετά τις συνεχόμενες νίκες.

Ο αγώνας όμως με την Μακάμπι είναι δύσκολος και σίγουρα η ομάδα του Τελ Αβίβ είναι ισχυρότερη από τη Φερεντσβάρος κι αυτό φανερώνει και τον βαθμό δυσκολίας που έχουν οι δυο κόντρες με τους Ισραηλινούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ