Άρης: «Μπλόκαρε» τον ΠΑΟΚ και τον κέρδισε χωρίς να κινδυνέψει

Άρης: «Μπλόκαρε» τον ΠΑΟΚ και τον κέρδισε χωρίς να κινδυνέψει

Η ομάδα του Μάντζιου πήγε το ντέρμπι εκεί που ήθελε, ήταν άριστη στον τομέα της τακτικής και πήρε μια δικαιότατη νίκη στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ο Άρης ξεκίνησε με το δεξί και στην πρεμιέρα των πλέι οφ, επικρατώντας με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας.

Ο Άρης είχε συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο για το συγκεκριμένο παιχνίδι και οι παίκτες του το εφάρμοσαν με απόλυτη συνέπεια στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν άριστα στημένος τακτικά από τον Άκη Μάντζιο και πήρε μια δικαιότατη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Απλά δεν γίνεται…

Οι κιτρινόμαυροι «μπλόκαραν» την επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων, που αναλώθηκαν σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Με αλληλοκαλύψεις και τους χαφ, Ζουλ και Βερστράτε να δίνουν βοήθεια στους μπακ, ο Άρης εμπόδισε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ από τα άκρα.

Ακόμα, οι δυο προαναφερόμενοι, μαζί με τον Νταρίντα, έκαναν δύσκολη τη ζωή του Μεϊτέ στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να απειλήσουν ούτε από τον άξονα. Είχαν υπέρ τους την κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως, να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα.

Ακόμα, «βγήκε» και αυτή τη φορά στον Μάντζιο και η απόφαση να ξεκινήσει τον καλύτερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, Μοντόγια αντί του Φεράρι στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Κάτι, που συνηθίζει, άλλωστε, να κάνει ο προπονητής του Άρη στα ντέρμπι.

Στη μοναδική καλή στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ευτύχησε να σκοράρει, με τον Μορόν να κάνει εκπληκτικό τελείωμα στη φάση, μετά την πάσα του Σαβέιρο. Ο τελευταίος είχε τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσει» το ντέρμπι, με την εντυπωσιακή ατομική ενέργεια που έκανε στο 56ο λεπτό, πλάσαρε, όμως, άουτ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς, ο Άρης αντεπεξήλθε με επιτυχία στην πίεση που επιχείρησαν να ασκήσουν οι γηπεδούχοι με τις αλλαγές που έκαναν.

Αυτό ήταν το τρίτο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τον Άρη να μετράει δυο νίκες και μια ισοπαλία. Στα δυο παιχνίδια, μάλιστα, που έδωσε εκτός έδρας, τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όσο και στο χθεσινό (10/3), δεν έχει δεχτεί γκολ.

Ο μεγάλος στόχος της ομάδας του Άκη Μάντζιου είναι, φυσικά, η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Άρης, όμως, έχει τεράστιο κίνητρο και στα πλέι οφ και θα παίζει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Με στόχο να ολοκληρώσει την τελική φάση του πρωταθλήματος με το απόλυτο των νικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ