Το χειρότερο είναι πως έχασε μόνος του…

Το χειρότερο είναι πως έχασε μόνος του…

Το όμορφο 7Χ7, τα 7 γκολ στο Καραϊσκάκη και ο κανόνας του ποδοσφαίρου…

Το ποδόσφαιρο είναι απλό, έχει κανόνες και στο τέλος της ημέρας είναι δίκαιο. Μπορεί να συμβεί ο καλύτερος σε μια βραδιά, άντε δύο, να μην επιβραβευτεί. Στο φινάλε όμως όλα απαντώνται στο χορτάρι.

Διαβάστε επίσης: Η Premier League «αλλάζει» ξανά το ποδόσφαιρο: Έρχονται νέοι… κανόνες!

Κάπως έτσι βλέπουμε όσα έχουν συμβεί φέτος στον Ολυμπιακό μπορείς εύκολα να κατανοήσεις και τα όσα συνέβησαν Πέμπτη και Κυριακή βράδυ στο Καραϊσκάκη. Δύο ματς κομβικά για την μοίρα του Ολυμπιακού στην φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκαν με… 2-7. Τέσσερα γκολ από την Μακάμπι, τρία από τον Παναθηναϊκό. Και αν οι Ισραηλινοί κυριάρχησαν στο γήπεδο σε ένα εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο όπου ουσιαστικά «αιχμαλώτισαν» τον Ολυμπιακό, το ντέρμπι των «αιωνίων» δεν είχε την ίδια ακριβώς εικόνα. Είχε όμως το ίδιο αποτέλεσμα, σε ένα ματς όμως όπου θαρρώ πως όσα έκανε η ερυθρόλευκη πλευρά αποδείχθηκαν «βούτυρο στο ψωμί» της πράσινης. Και κάπως έτσι, χωρίς να χρειαστεί να παίξει καμια… μπαλάρα ο ΠΑΟ είδε έναν Ολυμπιακό να χάνει μόνος του. Και αυτό είναι το χειρότερο.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω τον θρίαμβο των πρασίνων στο Καραϊσκάκη. Κέρδισαν δίκαια και απέδειξαν (ξανά) πως φέτος είναι καλύτεροι από τους ερυθρόλευκους. Αν εξαιρέσουμε το διπλό του… Χουανκάρ, έχουν δύο νίκες στο πρωτάθλημα και δύο ισοπαλίες στο Κύπελλο με πρόκριση στα πέναλτι στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός έχει μόνο την γκολάρα του Ποντένσε, καλός ήταν ο Ρέαμπτσιουκ πέρυσι και το ότι του «απαγόρευσε» να πάρει πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια, όμως αυτά πέρασαν.

Και στην τελική αν ο Ολυμπιακός χάνει εν τέλει με κάτω τα χέρια από αυτό τον Παναθηναϊκό; Τότε καταλαβαίνεις και πόσο σοβαρό είναι το θέμα που υπάρχει. Και όσα «μαγικά» και αν έκανε ο Μεντιλίμπαρ που ήταν και παραμένει ένας κανονικός προπονητής δύσκολα μπορεί να νικήσει και τους κανόνες του ποδοσφαίρου.

Ο Βάσκος που πραγματικά είναι ανεξήγητο γιατί επέλεξε να παρατάξει ένα φουλ επιθετικό Ολυμπιακό σε ένα ντέρμπι ξέροντας πως ανασταλτικά η ομάδα «αιμορραγεί». Είπε πως με δύο επιθετικούς ήθελε να χτυπήσει τα στόπερ των πρασίνων που είχαν θέμα. Μα, την ίδια ώρα έκοβε στην μέση την ομάδα του με τον ΠΑΟ να έχει παίκτη παραπάνω στον άξονα, και με αυτή την υπεροχή να τον πληγώνει εν τέλει. Με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας να είναι κάκιστη ξανά, χωρίς καλή ανάπτυξη και επιστροφές όταν βρίσκονταν 4 στην επίθεση (καθώς γινόταν 4-2-4 το σύστημα όταν ήταν στην επίθεση μια και Μασούρας, Ποντένσε ανέβαιναν ψηλά στα φτερά) και με τον Ροντινέι να είναι ξανά και ξανά και ξανά ο αδύναμος κρίκος στην άμυνα.

Καλά τα ανεβάσματα του Βραζιλιάνου, ωραίες οι σέντρες του αλλά είναι μπακ. Και ως μπακ οφείλει αρχικά να είναι αξιόπιστος ανασταλτικά. Και δεν εινια, έχοντας μάλιστα στο ντέρμπι τον Μασούρα μπροστά του που μαρκάρει. Βάλτε στο τραπέζι και τα παιδικά λάθη στα δύο πρώτα γκολ και κάπως έτσι μπορεί κανείς να κατανοείς πως αυτός ο ΠΑΟ έκανε… παρέλαση στο Καραισκάκη. Ο Πασχαλάκης στο πρώτο γκολ, πάει να βγει χωρίς λόγο στην πρώτη πάσα, και δεν βγαίνει στην δεύτερη που έπρεπε στον Μπερνάρ.

Ο Ορτέγκα μετά την Τούμπα που… έδωσε το γκολ στον Ντεσπότοφ «έχρισε» σκόρερ και τον Μπακασέτα, γιατί δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα από την σωτήρια επέμβαση του Έσε. Στο δεύτερο γκολ η μπάλα γυρνάει γύρω-γύρω, ο Πασχαλάκης δεν διώχνει με τον καλύτερο τρόπο και ο Ιωαννίδης κάνει περίπατο μέσα στην περιοχή. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρωτική υπεροχή επιπέδου 67% αλλά δεν κάνει φάση. Ο Μεντιλίμπαρ επιμένει σε κάτι που έχει αποτύχει από το ξεκίνημά του και στην πρώτη κόντρα γίνεται αυτό που περιμένει βάσει των κανόνων του ποδοσφαίρου. Και από το 70 έχει τελειώσει το ματς.

Ο Ολυμπιακός που χάρη στην κλάση του Ποντένσε μπήκε μπροστά στο σκορ αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε, δεν «μάζεψε» την ομάδα ο Βάσκος που πιστεύω πως θα το έκανε στα αποδυτήρια αλλά η ανατροπή στο φινάλε του ημιχρόνου του έδεσε τα χέρια.

Και τώρα τι κάνουμε; Το βασικότερο, σεβόμαστε τους κανόνες του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός έχει ένα δρόμο μπροστά του. Του ρεαλισμού. Ο Μεντιλίμπαρ έφερε άλλο αέρα στην ομάδα και αυτό έφερε το 7Χ7. Εντυπωσιακό για την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός μέχρι και την Λεωφόρο με τον Καρβαλιάλ. Μια ομάδα παραδομένη. Τα δύο τελευταία ματς τον… προσγείωσαν ανώμαλα. Οι ομάδες βλέπετε δεν φτιάχνονται τον Φεβρουάριο.

Ο Ολυμπιακός δεν πέταξε ποτέ λευκή πετσέτα (και δεν θα το κάνει και τώρα) και για αυτό βρέθηκε ο Βάσκος και ήρθε να παλέψει. Ο Μεντιλίμπαρ όμως δεν είναι «μάγος». Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του 9 ματς όντας 4ος και στο -5 από την κορυφή. Το χειρότερο είναι η αίσθηση που έβγαλε μετά από αυτά τα ματς. Μπορεί να κάνει το θαύμα και να επιστρέψει; Κανείς δεν είναι μελλοντολόγος όμως ρεαλιστικά βλέποντας το τα δεδομένα είναι εις βάρος του. Οφείλει να το παλέψει και κυρίως να δουλέψει και για την επόμενη χρονιά από την στιγμή που προπονητή έχει για αυτό. Επιδιώκοντας πάντα να δουλεύει πολύ, να προσπαθεί, να έχει ηρεμία και ρεαλισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ