Ολυμπιακός : Από τη σκάλα, όχι με το ασανσέρ!

Ολυμπιακός : Από τη σκάλα, όχι με το ασανσέρ!

Η διαφορετική αφετηρία για το νέο ξεκίνημα του Ολυμπιακού!

Προφανώς και είναι ξεχωριστή από τις προηγούμενες αυτή η εκκίνηση του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μαζεύονται ξανά στο Ρέντη για την έναρξη της προετοιμασίας, όμως τώρα πια δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και οι λόγοι μας είναι πάνω-κάτω γνωστοί!

Πρώτα από όλα ο Ολυμπιακός θέλει να φτιάξει μία καινούργια ομάδα, να πάει σε «ριζική ανακαίνιση» και να αποκτήσει προοπτική, κάτι που όπως μας έδειξε η τελευταία αγωνιστική περίοδος δεν το διέθετε η προηγούμενη ομάδα του.

Όταν χάνεις ένα πρωτάθλημα μετά από επτά συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων, τότε φυσικά και έχεις λόγο να αντιδράσεις, πόσο μάλλον όταν είσαι μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, όπου απαγορεύεται, όχι να φέρεις… ισοπαλία, αλλά ακόμη και να νικήσεις με ένα γκολ διαφορά.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες είναι πλέον «προτεινόμενοι» καθώς αυτό που τους καταλογίστηκε είναι ότι στην προηγούμενη μάχη δεν επέδειξαν τα απαιτούμενα ανακλαστικά και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησαν τη μεγάλη (την τεράστια) διαφορά που τους χώριζε από τους αντιπάλους τους, σε ότι αφορά τις απολαβές τους στα συμβόλαια…

Για να καταλάβουμε τι λέμε ο Μποτία έπαιρνε περισσότερα από ότι ελάμβαναν μαζί ο Μολέντο στον Παναθηναϊκό και ο Βράνιες στην ΑΕΚ για αυτό και δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στο λιμάνι. Πως ετοιμάζεται να πάει όμως ο Ολυμπιακός σε αυτή τη νέα του προσπάθεια;

Πρώτα από όλα έχει επιλέξει έναν προπονητή από τη δοκιμασμένη και στο Ρέντη πορτογαλική σχολή. Ο Πέδρο Μαρτίνς δούλευε επί 12 συνεχόμενα χρόνια χωρίς «παύλα» στο βιογραφικό του μέχρι τον περασμένο Φλεβάρη, όταν και αποχώρησε από την Γκιμαράες κι αυτό για όσους καταλαβαίνουν από… πάγκους σημαίνει πολλά.

Οι προηγούμενοι συμπατριώτες του που συνεργάστηκαν με τον Ολυμπιακό, ο Ζαρντίμ, ο Περέιρα, ο Μάρκο Σίλβα και ο Μπέντο είχαν αποτελέσματα που άγγιξαν το άριστα, αφού και τίτλους κατέκτησαν, αλλά και αξιοποίησαν τους νέους παίκτες.

Η αλήθεια είναι ότι οι κόκκινοι πέρασαν μία «περιπέτεια» τον τελευταίο καιρό με τις επιλογές στον προπονητή,  όμως τούτη τη φορά τον έκλεισαν από νωρίς, πριν καν να τελειώσει η σεζόν και ξεκινούν με αυτόν το χτίσιμο της νέας ομάδας.

Κι όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς θα πάνε στην επιλογή ενός ρόστερ με παίκτες που θα βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους και θα έχουν τη φιλοδοξία να ανέβουν από τις… σκάλες, για να φτάσουν στην κορυφή, καθώς διαθέτουν και τις απαραίτητες δυνάμεις για να το κάνουν και όχι να περιμένουν το… ασανσέρ, όπως έκαναν κάποιοι από τους προηγούμενους που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα στην πρόσφατη εκδοχή.

Τέτοιους έχει αρκετούς στη δεξαμενή των δανεικών του και αναμένεται να κάνει τις επιλογές του όπως μας δείχνουν οι περιπτώσεις των Γιαννιώτη, Τσιμίκα, και ενδεχομένως και του Μπουχαλάκη, ενώ σε ότι αφορά τους ξένους θέλει να φέρει «Μαχητές» και όχι «Διάσημους».

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί άλλωστε τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την «κάθαρση», ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φορέσει τη φόρμα αγγαρείας και δεν μπορεί να πάει στη μάχη με τη στολή εξόδου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ