Ο Μεντιλίμπαρ φτιάχνει έναν ωραίο Ολυμπιακό

Ο Μεντιλίμπαρ φτιάχνει έναν ωραίο Ολυμπιακό

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δώσει νέα «ταυτότητα» στον Ολυμπιακό και δημιουργεί μια ομάδα με ωραία ανάπτυξη και φουλ επιθετικό προφίλ.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Άρη ήταν εξαιρετική, συνέχεια θα μπορούσε να πει κάποιος, της εντυπωσιακής εμφάνισης κόντρα στην ΑΕΚ, πριν τρεις μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κι αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα στοιχείο το οποίο πιστώνεται ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, καθώς η ομάδα του λιμανιού παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, στα περισσότερα παιχνίδια από τη μέρα που ανέλαβε ο Ισπανός.

Υπήρχαν βεβαίως και δυο αγώνες (με Μακάμπι και Παναθηναϊκό) που τα πράγματα δεν πήγαν καλά ωστόσο παρατηρώντας κάποιος την αγωνιστική εικόνα των «ερυθρόλευκων» δεν μπορεί να μην σταθεί στη σαφή βελτίωση του τρόπου παιχνιδιού των πειραιωτών.

Πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός έχει μια «ταυτότητα» στο παιχνίδι του, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στην επίθεση.

Είναι μια ομάδα που δημιουργεί φάσεις, που παράγει ευκαιρίες και το κυριότερο, το κάνει με ωραίο τρόπο καθώς τον έχουν βοηθήσει πολύ και οι δύο μεταγραφές στη μεσαία γραμμή. Ο Τσικίνιο και ο Όρτα έχουν δώσει νέα ώθηση και οι ιδέες του Μεντιλίμπαρ «περνούν» σε μεγάλο βαθμό από τα πόδια των δύο αυτών παικτών αλλά και του Έσε.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει καταφέρει να βάλει στο «δημιουργικό» κομμάτι του παιχνιδιού ακόμα και τον Νταβίντ Κάρμο, καθώς ο διεθνής κεντρικός αμυντικός δίνει τις μεγάλες 40άρες και 50άρες πάσες που έχουν βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Είναι επίσης σημαντικό να σταθεί κάποιος στην «απογείωση» του Ντάνιελ Ποντένσε, καθώς ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι άλλος παίκτης από τη μέρα που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι του. Έχει πολλές δυνάμεις, έχει τρεξίματα και σου δίνει την εντύπωση ότι φορτσάρει περισσότερο από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Το είδαμε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, το είδαμε στη ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την εντυπωσιακή πρόκριση με το φανταστικό 1-6.

Όπως και τρεις μέρες πριν, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ναι, μπορεί το σκορ να μην ήταν καλό για τον Ολυμπιακό καθώς οι πειραιώτες ηττήθηκαν με 1-0 από το γκολ του Ελίασον στο 91’, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν.

Και στο παιχνίδι με τον Άρη βεβαίως φάνηκε η βελτίωση που εμφανίζουν οι «ερυθρόλευκοι». Ένα ματς στο οποίο εύκολα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει δύο και τρία γκολ ακόμη.

Είναι προφανές ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει φτιάξει έναν ωραίο Ολυμπιακό, μια ομάδα δηλαδή που έχει παίζει καλό ποδόσφαιρο και προσφέρει θέαμα.

Και ο Ισπανός τεχνικός πιστώνεται (μαζί με τους συνεργάτες του) αυτή την «αναγέννηση» της ομάδας του Πειραιά, καθώς έχει καταφέρει να πετύχει σημαντικά πράγματα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Και δεν είναι εύκολο αυτό που έχει καταφέρει ο 63χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε, είναι πολύ δύσκολο.

Ο Μεντιλίμπαρ όμως βρήκε τον τρόπο όχι μόνο να δώσει μια νέα πιο επιθετική ταυτότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά κατάφερε να πάρει το 100% από πολλούς παίκτες κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ ενόψει της συνέχειας.

*Όπως υπάρχει κι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει ν’ αναφέρουμε και το οποίο παίζει και αυτό προφανώς το ρόλο του στην καλή εικόνα που βγάζει ο Ολυμπιακός στο χορτάρι.

Ο Ισπανός είναι καλός άνθρωπος, είναι καλός χαρακτήρας κι αυτό το λένε όλοι στο Ρέντη. Όλα παίζουν λοιπόν το ρόλο τους.

Τα μηνύματα λοιπόν είναι ενθαρρυντικά σε ότι αφορά τη «χημεία» που έχει ο προπονητής με την ομάδα γιατί κι αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Ο Μεντιλίμπαρ φαίνεται ότι ταιριάζει με τον Ολυμπιακό, οι ιδέες του συμβαδίζουν με την ταυτότητα που θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού για την ομάδα του και η συνέχεια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε το είπε άλλωστε ξεκάθαρα μετά το παιχνίδι με τον ‘Αρη. «Η ομάδα απολαμβάνει το παιχνίδι της», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Πορτογάλου και αυτή η πρόταση αναδεικνύει τη δουλειά του Ισπανού προπονητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ