Ο Αλμέιδα ψάχνει (καθυστερημένα) για νέο αγωνιστικό μοντέλο

Ο Αλμέιδα ψάχνει (καθυστερημένα) για νέο αγωνιστικό μοντέλο

Η ΑΕΚ επιδιώκει να πάρει το πρωτάθλημα με μεταλλαγμένη αγωνιστική ταυτότητα. Παίζοντας αναγκαστικά σε μικρότερη ένταση από την περσινή.

Ο πρώτος που το αντιλαμβάνεται είναι ο ίδιος ο Αλμέιδα. Δημιούργησε μια ομάδα που έπαιζε σε υψηλή ένταση. Σε ένταση που καμιά άλλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορούσε να παίξει. Του πήρε χρόνο να συνηθίζουν αυτή τη κατάσταση οι παίκτες του. Να προσαρμοστούν και να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Από το γνωστό έντεκα εναντίον έντεκα ο Αλμέιδα πήγε στο ένας εναντίον ενός. Μεγάλη αλλαγή που για να επιτευχθεί οι προπονήσεις έγιναν πολύ δυνατές και τα μυϊκά προβλήματα στους ποδοσφαιριστές αναπόφευκτα. Για μισό πρωτάθλημα πέρσι η ΑΕΚ έπαιζε στα κόκκινα με ανελέητο πρέσινγκ που έμοιαζε να πνίγει τον αντίπαλο. Σε γενικές γραμμές οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και η ΑΕΚ έκανε πολύ καλό δεύτερο γύρο και ακόμα καλύτερα πλέι-οφ.

Φέτος τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά. Δεν ήταν μόνο οι καταπονημένοι οργανισμοί πολλών παικτών. Δεν ήταν μόνο τα μυϊκά προβλήματα που εμφανίζονταν με αμείωτους ρυθμούς. Ηρθαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα και κάπου εκεί το παιχνίδι της Ενωσης έπαψε να έχει την ένταση που είχε. Ο ρυθμός έπεφτε στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα φαινόταν να κάνει η να προσπαθεί να κάνει διατήρηση των κεκτημένων του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο στη συνείδηση πολλών η ομάδα του Αλμέιδα εξακολουθούσε να θεωρείτο επικρατέστερη για την κατάκτηση του τίτλου με την προϋπόθεση ότι με τα την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων θα επανερχόταν σε εμφανίσεις όπως οι περσινές.

Διαβάστε επίσης: Ρυθμιστής ο… Όρτα

Εχουμε διανύσει την Τρίτη αγωνιστική των πλέι-οφ και η ΑΕΚ εξακολουθεί να παρουσιάζει έλλειμα φρεσκάδας και φυσικών δυνάμεων. Ο Αλμέιδα επιχειρείς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αλλαγές προσώπων, ακόμα και σχημάτων, χωρίς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Η ομάδα του φαίνεται να αγκομαχάει και να μην μπορεί ακόμα και να περιφρουρήσει τα κεκτημένα επιτρέποντας στους αντιπάλους της να κάνουν ανατροπές στο σκορ. Παίκτες κλειδιά όπως ο Αραούχο αδυνατούν να βρουν ρυθμό από τους συνεχείς μικροτραυματισμούς και ο Λιβάι Γκαρσία πάει από τον ένα μυϊκό τραυματισμό στον άλλο. Ακόμα κι ο Τσούμπερ που πέρσι ήταν καθοριστικός στη διαδικασία των πλέι-οφ, είναι τώρα εκτός αγωνιστικής φόρμας.

Ρόλο σε αυτή την αγωνιστική υποχώρηση πιθανόν να παίζει και το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ έχουν υπερβεί τον μέσο όριο ποδοσφαιρικής ηλικίας και ίσως να μην αντέχουν μεγάλες επιβαρύνσεις. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ πάει να πάρει το πρωτάθλημα με μεταλλαγμένη αγωνιστική ταυτότητα. Παίζοντας σε μικρότερη ένταση. Δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να της βγει. Σημαίνει ότι το αγωνιστικό μοντέλο που σχεδίασε πέρσι ο Αλμέιδα δεν του βγαίνει φέτος και στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος ψάχνεται να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ