Ρυθμιστής ο… Όρτα

Ρυθμιστής ο… Όρτα

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το ματς της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσε

Όλα γύρω από την Φενέρ γυρνάνε πλέον στον Ολυμπιακό με τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του να έχουν κάνει focus στην ιστορική αναμέτρηση που έρχεται το βράδυ της Πέμπτης στο κατάμεστο Καραϊσκάκη. Με τον Ολυμπιακό να θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς συνεχίζοντας να γράφοντας ιστορία.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει ήδη αποφασίσει για το πώς θα πάει στην πρώτη «μάχη» με τους Τούρκους, δεν το έχει όμως αποκαλύψει ακόμη ούτε στους παίκτες του ούτε μέσα από τις προπονήσεις. Σήμερα και αύριο ίσως δοκιμάσει κάτι που θα δείξει σε ποιο πλάνο έχει κατασταλάξει με το ζητούμενο να έχει να κάνει τόσο με το σχήμα όσο και με τους παίκτες που θα επιλέξει. Ουσιαστικά υπάρχουν τρεις υποψήφιοι για δύο θέσεις, για την ακρίβεια οι Όρτα, Γιόβετιτς και Μασούρας.

Διαβάστε επίσης: Ο «βιονικός» Έσε, τα 6.247… μίλια σε 15 μήνες και το αδιανόητο 39/44 (vids)

Ο Πορτογάλος μέσος είναι ο ρυθμιστής της κατάστασης καθώς από την αγωνιστική ετοιμότητά του θα εξαρτηθούν τα πάντα. Ο Όρτα που τραυματίστηκε δύο μέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ και έμεινε εκτός δράσης για δύο ματς (και με τον Άρη) παίζοντας βασικός στην Λαμία όπου ο Μεντιλίμπαρ τον έβγαλε στην επανάληψη. Ο Πορτογάλος που έδειχνε κάπως επηρεασμένος από την απουσία του και αυτό ίσως οδηγήσει τον Βάσκο προπονητή στην επιλογή και του Γιόβετιτς αλλά και του Μασούρα (σ.σ. ο Ποντένσε θυμίζουμε είναι τιμωρημένος) μαζί με τους Φορτούνη, Ελ Καμπί στην επίθεση που είναι δεδομένοι.

Όπως δηλαδή έπαιξε ο Ολυμπιακός στα δύο τελευταία ματς αποδίδοντας πολύ καλά με τον Γιόβετιτς να είναι ο MVP. Αυτή η παρουσία του Μαυροβούνιου επιθετικού έχει κάνει τον Μεντιλίμπαρ να σκέφτεται πως πρέπει να ποντάρει στην ρέντα και το timing του Γιόβετιτς που με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει πως και με τα δύο σενάρια θα είναι στην 11αδα. Είτε μαζί με τον Μασούρα, με τον Όρτα να μένει στον πάγκο, είτε παίζοντας στα άκρα της επίθεσης αφήνοντας τον Μασούρα στον πάγκο, με τον Όρτα να παίζει μαζί με τους Έσε και Τσικίνιο στον άξονα όπως έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε στα περισσότερα ματς, ειδικά υψηλού επιπέδου όπως αυτό που έρχεται με την Φενέρ. Όσο για την αμυντική γραμμή οι Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος και Ορτέγκα δεν αλλάζουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ