Και για να τιμωρηθεί η υπεροψία του προπονητή τους…

Και για να τιμωρηθεί η υπεροψία του προπονητή τους…

Ευχής έργο θα ήταν ο κ. Καρτάλ, να πάρει τις βεβαιότητές του για πραγματικότητα και να μπει στο γήπεδο με την αφέλεια που μπήκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η υπεροψία ήταν πάντα κακός σύμβουλος όπου και αν εκδηλωνόταν. Πολύ δε περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ θεωρείται από τους καλύτερους στην Τουρκία. Παλιά δόξα της ομάδας και μπαρουτοκαπνισμένος. Ο κ. Καρτάλ, αμέσως μετά το 3-2 της περασμένης Πέμπτης, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει την πρόκριση στο τσεπάκι της.

Αυτό φαίνεται κατάλαβε από την συνολική εικόνα του αγώνα. Να το έλεγε γιατί γενικά η Φενέρ έχει του χεριού τους τον Ολυμπιακό θα το καταλαβαίναμε. Επειδή όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά περίπου το αντίθετο κι επειδή η ομάδα του για μια ώρα ήταν πνιγμένη στα νερά του Φαλήρου θα περίμενε κανείς μια πιο συγκρατημένη δήλωση.

Ο κ. Καρτάλ που καθόταν αμίλητος σχεδόν αποσβολωμένος από την εικόνα του ματς για εξήντα λεπτά εκείνο που κατάλαβε ήταν ότι η ομάδα του θα προκριθεί. Μπορεί άραγε να ξέρει κάτι που εμεί δεν γνωρίζουμε και να ποντάρει σε αυτό;

Επειδή στο ποδόσφαιρο μεταφυσικές εξηγήσεις δεν υπάρχουν ο Τούρκος προπονητής μάλλον πήγε με τη λογική του «καλά που δεν πάθαμε και τίποτα» ως προς αυτό έχει δίκιο. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του παιχνιδιού. Κολακεύει την ομάδα του κ. Καρτάλ κι ίσως αυτή η ανακούφιση είναι που τον οδήγησε σε δηλώσεις που φανερώνουν έπαρση.

Το θέμα είναι αν με την ίδια έπαρση θα σχεδιάσει το παιχνίδι της ομάδας του το βράδυ της Πέμπτης το «Σουκρού Σαράτσογλου». Ευχής έργο θα ήταν να πάρει τις βεβαιότητές του για πραγματικότητα και να μπει στο γήπεδο με την αφέλεια που μπήκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Να προκριθεί για πρώτη φορά στους τέσσερεις μια ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν ο πραγματιστής και μελετημένος Μεντιλίμπαρ βρει και αυτή τη φορά τον τρόπο να αιφνιδιάσει τον αμετροεπή συνάδελφό του.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι για να τα καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να σκοράρουν και σε αυτό το παιχνίδι. Απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει ευάλωτη άμυνα και επιρρεπή σε λάθη, το πιο πιθανό είναι να βρουν τον τρόπο ώστε να παραβιάζουν το τέρμα του Λιβάκοβιτς, οι παίκτες του Ολυμπιακού. Για τον Μεντιλίμπαρ ένα ουσιαστικό δίλλημα υπάρχει.

Να διατηρήσει το καθαρά επιθετικογενές 4-2-3-1 ή να επιστρέψει στο κλασσικό 4-3-3 με την συμμετοχή του Ορτα στην μεσσία γραμμή. Αν δηλαδή θα πάει φουλ επιθετικά από την αρχή ή θα προτιμήσει να δώσει στο παιχνίδι έναν χαρακτήρα ρουλέτας με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Το αναφέρω αυτό γιατί είναι λογικό οι Τούρκοι μέσα στην έδρα τους να εκδηλώσουν μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα για τον Ολυμπιακό δεν είναι να μαζευτεί στο μισό του γηπέδου περιφρουρώντας την άμυνα του. Το θέμα είναι να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι θα έχουν σε μεγάλο ποσοστό την κατοχή της μπάλας. Διότι η καλύτερη άμυνα είναι να έχεις εσύ και όχι οι αντίπαλοι την μπάλα στα πόδια. Με αυτό το σκεπτικό είναι περίπου βέβαιο ότι προσεγγίζει την αναμέτρηση ο Μεντιλίμπαρ. Η μελέτη του αντίπαλου σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία. Η μελέτη κι όχι οι βεβαιότητες και η υπεροψία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ