Γιορτή είναι για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Για τους παίκτες θα είναι μάχη σκληρή…

Γιορτή είναι για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Για τους παίκτες θα είναι μάχη σκληρή…

Η Φιορεντίνα που πήγε και πέρσι σε τελικό αλλά δεν τα κατάφερε έρχεται για να το πάρει. Ούτε θα έρθει με μια αφέλεια που ενδεχομένως είχε ο Ουνάι Εμερι και οι παίκτες του πριν από το πρώτο παιχνίδι…

Θα είναι η έστω και προς το τέλος του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός συνήλθε και εξασφάλισε την παρουσία του στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά.

Στον Ολυμπιακό δεν ταιριάζουν πανηγύρια για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από την στιγμή που στον βασικό του εγχώριο στόχο απέτυχε. Ούτε έχει ανάγκη από καλλωπισμό της κατάστασης επειδή ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε την εικόνα της ομάδας και γέμισε αισιοδοξία τον κόσμο της για την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερος ο Γιαννούλης και… όποιος προλάβει!

Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα δεν είναι τρόπαιο που μπορεί να καθεύδει τους ερυθρόλευκους. Τελεία και παύλα. Ούτε βέβαια μπορούν να αισθάνονται κάτι παραπάνω από μια απλή ικανοποίηση επειδή δεν ηττήθηκαν στη λεωφόρο αν και βρέθηκαν πίσω με σκορ 2-0.

Υπάρχει ένα ευχάριστος δρόμος για τον μέσο οπαδό του Ολυμπιακού. Να σταθείς την ανατροπή και στην γκολάρα του Ποντένσε. Υπάρχει κι ο δρόμος του προβληματισμού για την κάτω του αναμενομένου εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο.

Μια τόσο μέτρια εμφάνιση που ανάγκασε τον Μεντιλίμπαρ να βάλει τις φωνές στην ανάπαυλα για να ξυπνήσει τους παίκτες του. Η εύκολη εξήγηση είναι ότι οι παίκτες είχαν το μυαλό τους στον μεγάλο τελικό. Εδώ ακριβώς συνίσταται ο προβληματισμός. Τέτοια παιχνίδια τα.. προϋπαντάς με καλές εμφανίσεις παίζοντάς σε φουλ ένταση. Διαφορετικά ελλοχεύουν λογικές χαλάρωσης.

Για παράδειγμα υπάρχει η εκτίμηση πως η στον Βίλλα που ο Ολυμπιακός την ΄έστειλε στο καναβάτσο είναι καλύτερη ομάδα από την Φιορεντίνα που θα έρθει στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ότι δεν γίνεται να είναι καλύτερη η ομάδι που τερματίζει έβδομη ή όγδοη στο Καμπιονάτο από εκείνη που τερματίζει τέταρτη στην Πρέμιερ λιγκ. Εχει βάση το σκεφτικό αλλά όχι για τον κόουτς και τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Αυτές οι λογικές είναι απλουστευτικές και καταλήγουν επικίνδυνες όταν βρίσκουν χώρο για να εισχωρήσουν. Δεν πάει σε μια γιορτή ο Ολυμπιακός εκείνο το βράδυ. Σε μια σκληρή μάχη πάει. Ούτε τα λαμπερά τελετουργικά επιτρέπεται να τον θαμπώσουν ούτε η γιορτινή ατμόσφαιρα.

Η Φιορεντίνα που πήγε και πέρσι σε τελικό αλλά δεν τα κατάφερε έρχεται για να το πάρει. Ούτε θα έρθει με μια αφέλεια που ενδεχομένως είχε ο Oυνάι Εμερι και οι παίκτες του πριν από το πρώτο παιχνίδι. Ψυλλιασμένη έρχεται και ξέρει περί τίνος πρόκειται.

Κάνω μάλιστα την πρόωρη πρόβλεψη ότι δεν πρόκειται ο κόουτς Ιταλιάνο να σαλπίσει φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό για να πάθει όσα έπαθε ο Εμερι στο Βίλα Παρκ.

Στις κάμποσες μέρες που απομένουν μέχρι τον μεγάλο τελικό οι παίκτες του Ολυμπιακού και χρόνο έχουν να προετοιμαστούν και δυνάμει σαν αναλάβουν.  Γιορτή θα είναι για τα εκατομμύρια οπαδών του Ολυμπιακού σε όλο τον κόσμο και για τους τυχερούς εννιά χιλιάδες που θα βρουν θέση στις ξερές. Για τους παίκτες κορυφαία των μαχών…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ