Το «έχουμε έναν τελικό να νικήσουμε» του Μεντιλίμπαρ, η Φιορεντίνα και το διήμερο ρεπό

Το «έχουμε έναν τελικό να νικήσουμε» του Μεντιλίμπαρ, η Φιορεντίνα και το διήμερο ρεπό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στους παίκτες του ενόψει του τελικού με τη Φιορεντίνα, έκανε παρατηρήσεις, ζήτησε... κούπα, αλλά τους άφησε να γεμίσουν μπαταρίες πριν την τελική ευθεία.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν έξαλλος με τους ποδοσφαιριστές του στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Και φρόντισε να μην το κρύψει στα αποδυτήρια της Λεωφόρου. Η ενόχλησή του για το πρώτο 45λεπτο του ντέρμπι δεν του έφυγε ούτε την επομένη του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πιο μεγάλη πρόκληση της ιστορίας του. Με τον Βάσκο τεχνικό να επιλέγει να ρίξει τους τόνους και να στρέψει αμέσως την προσοχή στον μεγάλο στόχο: Την κατάκτηση του Conference League, κόντρα στη Φιορεντίνα.

Ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του και να δώσει το στίγμα του τι ακολουθεί από εδώ και πέρα. Επί της ουσίας, προανήγγειλε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι όλες αφιερωμένες στο μεγάλο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα. Μάλιστα, έκανε λόγο για «πολλά πράγματα» που έχει να δείξει στους παίκτες του για τους Ιταλούς, ενώ παράλληλα δεν έκρυψε τον στόχο. Που δεν είναι άλλος από το τρόπαιο στην OPAP Arena.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερος ο Γιαννούλης και… όποιος προλάβει!

Συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων στο Ρέντη: «Αν και δεν παίξαμε όπως θέλουμε και πρέπει να παίζουμε και κάναμε πολλά απαράδεκτα λάθη, πήραμε αυτό που χρειαζόμασταν στο ντέρμπι. Εγώ ήθελα να νικήσουμε και αυτό έπρεπε να κάνουμε. Αλλά είναι σημαντικό ότι κατακτήσαμε την 3η θέση και έχουμε εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη για τη νέα χρονιά. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον τελικό με τη Φιορεντίνα και τις επόμενες ημέρες θα δουλέψουμε πολύ σε αυτό το παιχνίδι. Ολοι θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να τα δώσουμε όλα. Ξεκουραστείτε αυτές τις ημέρες, γιατί από την Πέμπτη έχουμε πολλά να κάνουμε. Έχουμε έναν ευρωπαϊκό τελικό να κερδίσουμε».

Από το μεσημέρι της Δευτέρας πάντως, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρίσκονται σε περίοδο μίνι άδειας. Για την ακρίβεια, ο Μεντιλίμπαρ τους άφησε ελεύθερους έως το πρωί της Πέμπτης, οπότε και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία για τον τελικό με τη Φιορεντίνα. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι την Πέμπτη η προπόνηση θα διεξαχθεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, καθώς την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί και media day των Πειραιωτών ενόψει του μεγάλου αγώνα για το Conference League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ