Ο Μητσοτάκης μιλάει για τα σπορ πριν από τις εκλογές, λες και έγινε πρωθυπουργός… χθες

Ο Μητσοτάκης μιλάει για τα σπορ πριν από τις εκλογές, λες και έγινε πρωθυπουργός… χθες

Τώρα θυμήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χάλι με τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και όσα επιβάλλει το καθεστώς ΕΠΟ στο ποδόσφαιρο

Αρέσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα σπορ. Παίζει ο ίδιος. Παρακολουθεί και όλας με ενδιαφέρον καθώς σε κάθε ευκαιρία δείχνει ενημερωμένος. Και τώρα που μετράμε αντίστροφα για τις ευρω-εκλογές και αυτό συμπίπτει σε μια συγκυρία που οι φίλαθλοι ασχολούνται ιδιαίτερα με τα σπορ, ο Πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται τη γνώση του.

Κάπως έτσι τον ακούς συχνά-πυκνά στις συνεντεύξεις του να αναφέρεται μια στον Ολυμπιακό και το Conference League, μια στους αιώνιους και την περίπτωση να βρεθούν απέναντι στον τελικό της Euroleague, μια στον ποδοσφαιρικό πρωταθλητή ΠΑΟΚ, μια στον τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Για τον τελευταίο μάλιστα τον ακούσαμε σήμερα να λέει πως επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το… ανέκδοτο του Μάη με την έδρα του (κεκλεισμένων των θυρών) τελικού, που η ΕΠΟ επιβάλλει αυστηρά για δικούς τους λόγους… πολιτικής: «Το ζήτημα του τελικού Κυπέλλου αφορά την ΕΠΟ. Ο τελικός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ με φιλάθλους.

Αυτή είναι η πρότασή μου για τον επόμενο τελικό και να είναι πάγιο. Στο ΟΑΚΑ κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις και στο προπονητήριο και στο κυρίως στάδιο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο OPEN και μένει να δούμε αν η Ομοσπονδία θα ασχοληθεί, αν θα ικανοποιήσει το αίτημα του!

Φυσικά και κάνει μια χαρά επιλογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όποια ομάδα «επικοινωνίας» και να ρωτήσεις, προφανώς και θέλει ένα τέτοιο… παιχνίδι που σχεδόν πάντα αυξάνει τη δημοφιλία. Μόνο που κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ότι δεν είναι τώρα υποψήφιος για το αξίωμα. Ότι Κυβερνάει αυτή τη χώρα πέντε χρόνια και σε αυτό το διάστημα ειδικά σε ότι αφορά στην ΕΠΟ, τρώει τη… σκόνη της.

Με ευθύνη της Πολιτείας βγήκαν οι σκελετοί από τη ντουλάπα. Με τη δική της αδιαφορία (και όχι μόνο) έχουν παγιώσει μια αδιανόητη κατάσταση γύρω από το ποδόσφαιρο. Και τέλος πάντων και πέρσι, και κάθε χρόνο που ο τελικός κυπέλλου έγινε πρώτα ανέκδοτο –ποιος ξεχνά τις ανακοινώσεις Μπαλτάκου για την διεξαγωγή του πέρσι σε Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο κλπ- και έπειτα… μια κεκλεισμένων των θυρών παρωδία.

Μοιάζει να μην θυμάται ο Πρωθυπουργούς τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ για την περίφημη ολιστική μελέτη. Μοιάζει πως έχει ξεχάσει ότι σε εκείνον ανήκει η δήλωση «Έχουμε λάβει μια πολιτική απόφαση να «καθαρίσουμε» το ελληνικό ποδόσφαιρο μια και καλή. Σκοπεύουμε χωρίς αμφιβολία να πετύχουμε εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν. Είναι ένα άθλημα που το αγαπούν πάρα πολύ οι Έλληνες και ειλικρινά αυτό που έχουμε δει ως τώρα πραγματικά αδικεί το ποδοσφαιρικό προϊόν που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε» εν έτη 2020,

Τίποτα δεν έχει κάνει και αυτή η Κυβέρνηση για το ποδόσφαιρο, πέρα από το γεγονός ότι προσπαθεί σε φάσεις σαν την τρέχουσα να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία του. Θυμάται ο Πρωθυπουργός ότι τιμώρησε τον Δεκέμβρη (ΜΟΝΟ) τον Ολυμπιακό η Κυβέρνηση του με κεκλεισμένων των θυρών στο ματς-πρόκριση με την Μπάτσκα Τόπολα με θέα στο top-24 του Conference League; Έχει ακουστά τις επώνυμες καταγγελίες για την ολοκληρωτική κυριαρχία μιας «εγκληματικής οργάνωσης που έχει κολλήσει σαν βδέλλα στο ποδόσφαιρο».

Ξέρει κάτι για μια σειρά από ποινικές υποθέσεις για «χειραγώγηση αγώνων» και «παράνομο στοιχηματισμό» που σκονίζονται στα συρτάρια της Δικαιοσύνης. Για τις πρωτιές όπως «Super League 2, το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα του κόσμου» που επιβεβαιώνονται από την ίδια την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Και για να μην το κουράζουμε: Έδιωξε κακήν κακώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας από τη σκηνή του τον –γραμματέα μιας άλλης Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας- Τάκη

«Υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα. Αλίμονο εάν μπορούσε» ήταν η ατάκα του Παύλου Μαρινάκη σε ένα από εκείνα τα πρωινά που συζητά με τους δημοσιογράφους. Όχι για τον Μπαλτάκο, αλλά για την κάθε καταγγελία που έρχονταν στο προσκήνιο σε βάρος της ΕΠΟ. Τότε όμως μάλλον δεν είχαν ακόμη προκηρυχθεί (έστω ευρω) εκλογές. Μηδενική η προσφορά της Κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο. Πολλώ δε μάλλον στις επιτυχίες του. Στην παρουσία του Ολυμπιακού σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, στην μάχη που έβγαλε νικητή τον ΠΑΟΚ την τελευταία Κυριακή για το πρωτάθλημα κλπ. Δεν θα ήταν κακή ιδέα λοιπόν να το αφήσουν στην ησυχία του. Γιατί μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ αποκλείεται όμως να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ