Αυτό ζητάει διαρκώς ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη

Αυτό ζητάει διαρκώς ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σ' ένα στοιχείο που έχει βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό να φτάσει στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός κινείται σε ρυθμούς τελικού του Conference League και οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τον μεγάλο αγώνα απέναντι στην Φιορεντίνα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καταστρώνει τα πλάνα του για το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του Ολυμπιακού και ο Ισπανός τεχνικός σχεδιάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς σ’ έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης όλα παίζουν σημαντικό ρόλο.

Θα πρέπει βεβαίως εδώ να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο οποίο δίνει μεγάλη βαρύτητα ο πολύπειρος προπονητής της ομάδας του λιμανιού.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι και αν είναι δυνατόν ένα γκολ στα πρώτα λεπτά από τους «ερυθρόλευκους».

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδανική για την ομάδα του λιμανιού κι ενδεχομένως να παίξει και καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των πειραιωτών για κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Μια ματιά άλλωστε σε τέσσερα από τα πέντε τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, φανερώνει του λόγου το αληθές.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βρουν ένα γρήγορο γκολ στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Σερβία, με τον Ποντένσε ν’ ανοίγει το σκορ στο δέκατο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με 4-1 και έψαχνε ένα θαύμα στη ρεβάνς επί σερβικού εδάφους. Για να γίνει το θαύμα χρειάστηκε το γρήγορο γκολ του Πορτογάλου εξτρέμ.

Το επόμενο ευρωπαϊκό ματς των πειραιωτών ήταν εναντίον της Φενέρ στο Καραϊσκάκη και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς.

Προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Φορτούνη πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο και πιο συγκεκριμένα στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-0 στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και τελικά πήρε τη νίκη με 3-2.

Πάμε όμως και στα δύο μεγάλα παιχνίδια με την Άστον Βίλα, για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Και στην Αγγλία ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, καθώς πέτυχε γκολ με τον Ελ Κααμπί στο 16’.

Ήταν αναμφίβολα μια εξέλιξη που σόκαρε την αγγλική ομάδα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» με αυτό το γκολ κατάφεραν να «βραχυκυκλώσουν» την Βίλα και λίγα λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-2 στο «Βίλα Παρκ», αλλά ήξερε ότι είχε δύσκολη αποστολή και στην ρεβάνς.

Πάμε λοιπόν και στο παιχνίδι με τους Άγγλους στο Καραϊσκάκη, εκεί που ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε ξανά την αντίπαλό του, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

Τι έκανε λοιπόν (και) στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός; Μπήκε δυνατά στο ματς και πέτυχε γκολ (ξανά με τον Ελ Κααμπί) στο δέκατο λεπτό της αναμέτρησης.

Διακρίνει λοιπόν εύκολα κάποιος την σημασία που έχει για την ομάδα του Πειραιά να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και πόσο μεγάλη ώθηση θα δώσει στους «ερυθρόλευκους» μια τέτοια εξέλιξη και στον τελικό.

Γι’ αυτό λοιπόν και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ζητάει συνεχώς από τους παίκτες να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, στοχεύοντας σ’ ένα γρήγορο γκολ που θα διαμορφώσει ιδανικές συνθήκες για την ομάδα του.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ξέρει καλά την θετική επίδραση που θα έχει στην ψυχολογία των παικτών του ένα γρήγορο γκολ κι ένα τέτοιο σενάριο θα είναι ιδανικό για την ελληνική ομάδα απέναντι στην Φιορεντίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ