Ο Αταμάν το είπε και ο Παναθηναϊκός το… έκανε (vids)

Ο Αταμάν το είπε και ο Παναθηναϊκός το… έκανε (vids)

O Εργκίν Αταμάν το προηγούμενο καλοκαίρι το είπε και έναν σχεδόν χρόνο μετά το έκανε κιόλας. Επέστρεψε με τον Παναθηναϊκό τόσο στα Final Four, όσο και στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης 13 χρόνια μετά τον τελευταίο του τελικό.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε τελικό της Euroleague 13 χρόνια μετά και θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης στο Βερολίνο.

Ο Εργκίν Αταμάν το είπε… και το έκανε. Το καλοκαίρι έλεγε πως «ήρθα στον Παναθηναϊκό για να ξανά πάμε στο Final Four». Τότε ελάχιστοι ήταν αυτοί που τον πίστεψαν. Έναν χρόνο (σχεδόν) αργότερα ο Τούρκος προπονητής κράτησε το λόγο του.

Διαβάστε επίσης: Παναιτωλικός Κ19 – Ολυμπιακός Κ19 0-0: Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα οι Νέοι

Δεν είναι εύκολο σε μόλις μια αγωνιστική σεζόν να πάρεις μια ομάδα από την 17η θέση και να την οδηγήσεις στον τελικό της Euroleague, όμως για να γίνει αυτό χρειάζονται ορισμένα πράγματα τα οποία θεωρούνται προαπαιτούμενα.

Πήρε τους παίκτες που ήθελε και τον άλλαξαν επίπεδο

Η αρχή έγινε με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος άνοιξε την πόρτα και για τους υπόλοιπους. Γιατί είναι διαφορετικό να προσεγγίζεις παίκτες έχοντας πάρει τον Σλούκα και διαφορετικό όταν δεν έχεις κάποιον τόσο σημαντικό παίκτη πρώτης γραμμής που μπορεί να κάνει και τους υπόλοιπους να πιστέψουν στο πλάνο.

Μετά ήταν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που υπέγραψε στους πράσινους, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Ματίας Λεσόρ και άλλοι. Όμως η πιο σημαντική κίνηση και αυτή που άλλαξε επίπεδο τον Παναθηναϊκό ήταν αυτή του Κέντρικ Ναν. Μία κίνηση που ούτε οι ίδιοι οι πράσινοι περίμεναν πως θα είναι τόσο κομβική για την εξέλιξη της σεζόν.

Είναι ο καλύτερος επιθετικός της Λίγκας, έχοντας τρομερή επαφή με το καλάθι τόσο κοντά, όσο και μακριά από αυτό σουτάροντας εξαιρετικά την μπάλα και μετά από ντρίπλα, αλλά και πίσω από τα σκριν. Μοναδικό του ψεγάδι το γεγονός πως κάνει καμία φορά αβίαστα και εύκολα λάθη για την τεράστια κλάση του.

Ο ίδιος ο Αταμάν πέρυσι το καλοκαίρι είχε πεί ενδεικτικά: «Τώρα για το νέο ρόστερ του Παναθηναϊκού, έχω σημαντική δουλειά. Μιλάω με τον πρόεδρο, θα κάνουμε σημαντικές αλλαγές, θα φτιάξουμε ρόστερ για Final 4 και να γίνει η ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Οι στιγμές που έδειξε πως είναι ομάδα Final Four

Υπήρχαν αρκετές στιγμές που ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι ομάδα Final Four, όμως το turning point της σεζόν ήταν αναμφίβολα το buzzer beater τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις στο Μονακό, εκεί που έδωσε το μήνυμα ότι δεν θα είναι απλά μια ομάδα που παλεύει για να μπει στα playoffs, αλλά στην τετράδα. Αν δεν είχε μπει αυτό το σουτ και δεν είχε έρθει αυτή η νίκη κανείς δεν ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί η χρονιά.

Το δεύτερο και καθοριστικό σημείο της σεζόν ήταν η τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στην La Fonteta της Βαλένθια. Αυτό γιατί οι πράσινοι στην «διαβολοβδομάδα» έπαιζαν δύο ματς στην Ισπανία και είχαν χάσει στην Μπασκόνια σε ένα παιχνίδι που ήταν μπροστά σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ήττα που έφερε τριγμούς, όμως όχι για πολύ, καθώς ο Παναθηναϊκός δύο μέρες αργότερα πέρασε από την Βαλένθια με δύο βολές ( έβαλε τη μία) του Ματίας Λεσόρ στο τέλος της αναμέτρησης.

Τέλος εκεί που και ο ίδιος ο Τούρκος προπονητής κατάλαβε ότι η ομάδα του είναι για μεγάλα πράγματα (όπως ο ίδιος δήλωσε) ήταν η εκτός έδρας νίκη μέσα στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ και μάλιστα πιάνοντας εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Σε ένα ματς στο οποίο επιβλήθηκε, έναντι του αντιπάλου του την Κυριακή στον τελικό της διοργάνωσης. Όμως άλλο ματς ο τελικός. Ο Αταμάν και η ομάδα του έχουν ένα ακόμα παιχνίδι για να κάνουν κάτι αδιανόητο και να βγάλουν αληθινό τον προπονητή τους για όσα δήλωνε έναν χρόνο πριν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ