Άρης: H Φραπάρ, η αυτοκριτική και η επόμενη μέρα

Άρης: H Φραπάρ, η αυτοκριτική και η επόμενη μέρα

Τα λάθη της Γαλλίδας ρέφερι έπαιξαν κομβικό ρόλο στην έκβαση του τελικού, δεν θα πρέπει να καλύψουν, όμως, τις ευθύνες που έχει ο Άρης, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα δούμε τα ίδια πράγματα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα λάθη που έκανε η Γαλλίδα Φραπάρ στον σαββατιάτικο (25/5) τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στον Βόλο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού και στο τελικό αποτέλεσμα.

Τα συγκεκριμένα σφυρίγματα «οδήγησαν» σε μεγάλο βαθμό, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να χαρακτηριστεί αποτυχημένη για τον Άρη, γιατί κακά τα ψέματα, όλα θα ήταν διαφορετικά, αν οι κιτρινόμαυροι είχαν κερδίσει. Εκτός από τον σημαντικό ρόλο, όμως, στην απώλεια του τίτλου, ο οργανισμός του Άρη δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει τα λάθη αυτά να του κάνουν ακόμα μεγαλύτερο κακό.

Διαβάστε επίσης: Χορεύουν οι φήμες στη Euroleague: «Καλάθης στη Μονακό», «Ντόρσει για Ολυμπιακό», «Τζόουνς η Φενέρ»

Πως θα γίνει αυτό; Αν χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι, για να καλυφθούν τα λάθη που έκανε ο ίδιος ο Άρης για να φτάσει η χρονιά αυτή να χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Τα λάθη που όχι μόνο δεν πρέπει να καλυφθούν, αλλά πρέπει να επισημανθούν και να αποτελέσουν οδηγό για τη νέα χρονιά και άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το να τα «ακούν» τη δεδομένη χρονική στιγμή από μεγάλη μερίδα του κόσμου ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο προπονητής Άκης Μάντζιος και οι παίκτες είναι απόλυτα λογικό. Κατά σειρά, εξάλλου, αυτοί έχουν την ευθύνη. Είναι αντιληπτό, επίσης, ότι πολλές φορές η κριτική φτάνει στα όρια της απαξίωσης, από τη στεναχώρια και την αγανάκτηση του κόσμου.

Υπάρχουν ευθύνες για το γεγονός ότι σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, η ομάδα δεν κατέβηκε, όπως θα έπρεπε. Δεν είχε ψυχή, της έλειπε το πάθος. Ακόμα και στα λανθασμένα σφυρίγματα της Φραπάρ, οι παίκτες έδειξαν να μην είναι προετοιμασμένοι να τα διαχειριστούν επαρκώς.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την κριτική μεγάλης μερίδας των οπαδών, κατά δικαίων και αδίκων, αυτό που έχει σημασία είναι η αυτοκριτική. Να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους και ο προγραμματισμός της επόμενης σεζόν να γίνει με τα λιγότερα δυνατά λάθη. Να γίνουν όλα αυτά που απαιτούνται, προκειμένου ο Άρης να παρουσιαστεί πιο έτοιμος την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το σημαντικότερο απ΄ όλα, τέλος, είναι ότι οι όποιες αποφάσεις για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα πρέπει να ληφθούν με «καθαρό» μυαλό. Με βάση το αν θα βοηθήσουν την ομάδα να αντιδράσει και να αφήσει πίσω την αποτυχία της σεζόν που ολοκληρώθηκε και όχι υπό πίεση. Τέλος, θα πρέπει να διορθωθούν και κάποια θέματα οργάνωσης, που θα παίξουν και καθοριστικό ρόλο στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ