Και 2ος υποψήφιος να υπήρχε, των γαυροποιημένων με το χάρτινο θα ήταν

Και 2ος υποψήφιος να υπήρχε, των γαυροποιημένων με το χάρτινο θα ήταν

Όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, η καλύτερη λύση είναι να προτιμήσεις ένα φραπέ, ειδικά αν είσαι Σαλονικιός...

Αντιγράφω αυτούσια την ανάρτηση από το blog του Κυριάκου Θωμαίδη, όπως δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο 23 Ιουνίου με τίτλο «η λευκή σημαία της σύμπραξης»:

«Η ετερόκλητη συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού πιστοποιήθηκε και στην ψηφοφορία για τον κανονισμό διαιτησίας. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, συνέπλευσαν οι Μ.Γκαγκάτσης-Τ.Αγραφιώτης, ψηφίζοντας λευκό. Πάντως, το τρίτο λευκό ανήκει στον σύμβουλο της Ομοσπονδίας Λ.Θωμαΐδη, προσκείμενο στην ΑΕΚ»

Μη με ρωτάτε τι αφορά αυτός ο κανονισμός διαιτησίας, μου είναι και άγνωστο και αδιάφορο, μοιάζει με την είδηση που αναπαρήγαγαν εμφατικά τα ΜΜΕ μετά την εισβολή Σαββίδη στον αγώνα με τη χάρτινη, περί αποβολής του ΠΑΟΚ από τα μητρώα κάποιας Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (European Club Association, ECA).

Είχα σοκαριστεί στο άκουσμά της, θυμήθηκα χαρακτηριστικά τις πανηγυρικές εκδηλώσεις λατρείας 15χιλ ΠΑΟΚτσήδων, που είχαν μαζευτεί στο Λευκό Πύργο, για να γιορτάσουν το γεγονός πως αυτή η ECA μας είχε δεχτεί στους κόλπους της.

Επιστρέφω στη σοφή εκτίμηση του έγκριτου και αδέσμευτου Αρεοπαγίτη δημοσιογράφου, για να την κάνω πενηνταράκια, στην συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ λοιπόν, τρεις άνδρες προσκείμενοι στις ομάδες που τερμάτισαν στις τρεις θέσεις κορυφής του πρωταθλήματος ψήφισαν ΤΟ ΙΔΙΟ,  αυτό όμως ερμηνεύτηκε ως σύμπραξη των δυο!!!

Ο τρίτος ψήφισε ότι και οι άλλοι δυο, δε συμμετέχει όμως στη σύμπραξη, μη ρωτάτε γιατί.

Γιατί απλά το προσυπογράφει ο Κυριάκος τι θέλετε δηλαδή να σας στήσει στο εδώλιο και να τρέχετε για υπεράσπιση στον Κούγια: Πριν κάνα δυο χρόνια άλλωστε ανακαλύψει μυστική συνάντηση Μαρινάκη-Σαββίδη στο Λονδίνο, λίγο καιρό πριν τα συνθήματα των πράσινων οπαδών κατά του Αλαφούζου επειδή είχε γίνει μπάτλερ του Μαρινάκη, σκεπάσουν τον ουρανό της Λεωφόρου.

Αναλυτικά ρεπορτάζ είχε ανεβάσει πάλι ο Κυριάκος, τι όχι;

Η συμμαχία αυτή, είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την προσπάθεια να πειστεί  με το ζόρι η κοινή γνώμη, πως ο ΠΑΟΚ έχει συμπράξει με τον Ολυμπιακό.

Συγκινητική η απόπειρα, χωρίς αμφιβολία.

Στη σημερινή συνεδρίαση για ανάδειξη νέου προέδρου ο ΠΑΟΚ επέλεξε να δηλώσει παρόν και μην πει κάποιος, πως ήταν επιλογή εκ του ασφαλούς, μια και δεν υπήρχε δεύτερος υποψήφιος.

Ας κατέβαζε η χάρτινη έναν δικό της όπως άφηνε να εννοηθεί, να βλέπαμε στην πράξη ποια στάση θα κρατούσε ο ΠΑΟΚ.

Και η χάρτινη ουδέτερη στάση κράτησε, με το ίδιο σκεπτικό αν κατέβαζε δικό του υποψήφιο ο ΠΑΟΚ, θα βλέπαμε αν επέλεγε αυτόν, ή τον Μπαταγιάννη.

Με υποθέσεις λοιπόν δε μπορούμε να πλάσουμε σενάρια.

Ακόμα όμως και σε περίπτωση που η χάρτινη κατέβαζε υποψήφιο, το ενδεχόμενο να επέλεγε την ίδια στάση ο ΠΑΟΚ ήταν και το πιο πιθανό, στη μια πλευρά θα είχε την ομάδα που έκοψε την κορδέλα εγκαινίων της περσινής κλοπής και από την άλλη εκείνη που την ολοκλήρωσε.

Στο θεωρητικό ερώτημα λοιπόν «ποιον θα προτιμούσατε αν υπήρχε και δεύτερος υποψήφιος, αυτόν του γαύρου ή τον άλλον», απάντηση θα ήταν απλή:

«Μα και ο δεύτερος υποψήφιος του γαύρου με τα κίτρινα θα ήταν, του ιμιτασιόν, του made in China, πως το λένε»

Η μόνη τους διαφορά έγκειται στο ότι ο αυθεντικός είναι σεσημασμένος, έχει αναγάγει την κλεψιά και το θέατρο σε επιστήμη, δεν ήταν κάτι που μας ήρθε ξαφνικό.

Τους άλλους, δεν τους είδαμε ποτέ ως αυθεντικούς φίλους ή συμμάχους, στο φινάλε όταν διεκδικείς τον ίδιο στόχο, αυτά πάνε περίπατο. Δεν περιμέναμε ποτέ όμως τέτοια μεθόδευση, τόσο θέατρο, και κυρίως τόση κακία και εμπάθεια, κατάλοιπα από την περιοδεία στα χωρία της Β και της Γ..

Το ανέφερα πολλές φορές κι εκείνες τις ημέρες, πως δεν είναι το θέμα πως σε λήστεψαν εν ψυχρώ, αλλά ότι έβγαζαν και γλώσσα από πάνω..

Το παιγνίδι γι αυτούς ξεκίνησε με την εισβολή Σαββίδη, μέχρι τότε δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν έχουν ιδέα για κάποιο καθαρό γκολ που αρχικά μέτρησε και στην πορεία ακυρώθηκε, επειδή έτσι το ήθελαν

Στην ακυρότητα του γκολ επένδυσαν αρχικά, αλλά μόλις κατάλαβαν πως δε μπορούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο, άρχισαν να ποντάρουν σε μια φωτογραφία.

Δεν είναι το ακριβώς ίδιο να εισπράττεις τέτοιες συμπεριφορές και τόση αλητεία από κάποιον που δε σου είχε δώσει παρόμοια δικαιώματα, ενώ με το γαύρο δεν ήταν το ίδιο, είναι σα να μπαίνουν σπίτι σου κουκουλοφόροι και να σε κλέβουν!.

Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει βέβαια αν και υπάρχουν κάποιες ουσιώδεις διαφορές, οπότε όπως και να΄χει, όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, η καλύτερη λύση είναι να προτιμήσεις ένα φραπέ, ειδικά αν είσαι Σαλονικιός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ