Οι όμορφες συμμαχίες, όμορφα καίγονται

Οι όμορφες συμμαχίες, όμορφα καίγονται

Θεωρητικά το ποδόσφαιρο είναι πιθανό να επιστρέψει στην κανονική του μορφή ακόμη και στην Ελλάδα!

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν σε Ρωσία και… Ελλάδα! Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία άφησε από νωρίς την πιο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση, γνωρίζοντας μάλιστα την ήττα (και) από τη Νότιο Κορέα, ενώ η Αργεντινή με τους παίκτες-προπονητές πέρασε στο «τσακ» και ο Μαραντόνα έγινε… Χιμένεθ!

Γενικά το Μουντιάλ προσφέρει συγκινήσεις και τώρα πια που «σοβαρεύει» η κατάσταση προβλέπεται να δούμε καλύτερα παιχνίδια, αν και μέχρι τώρα δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο.

Κι όσο για την Ελλάδα; Εδώ βλέπουμε πια τον ένα σύμμαχο να κυνηγάει τον άλλον και το σκηνικό δεν θυμίζει σε τίποτα τον «κοινό αγώνα» του (πρόσφατου) παρελθόντος. Φυσικά το σενάριο που κυκλοφορεί και μάλιστα από… κυβερνητικούς κύκλους περί Θεσσαλονίκης και Πειραιά δεν αντέχει σε κριτική και δεν γίνεται να σταθεί ούτε σε παράσταση στο Δελφινάριο, καθώς πόσα παραμύθια μπορεί να αντέξει κι αυτός ο βασανισμένος ο λαός που δεν φοράει γραβάτα ούτε στο γάμο του, αφού δεν έχει τα απαραίτητα για να φτάσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας…

Το συμμαχικό εγχείρημα όμως έχει ένα ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί τον οδηγό προς αποφυγή για το μέλλον. Αποτέλεσε ελληνική πατέντα, από τη στιγμή που ούτε στην Ιταλία σκέφτηκαν να κάνουν κάτι ανάλογο με στόχο την Γιουβέντους, ούτε στην Γερμανία μπήκαν στη διαδικασία του «συνασπισμού» για να σταματήσουν την κυριαρχία της Μπάγερν!

Μόνον εδώ στην Ελλάδα έπεσε η «ιδέα», αλλά το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό σε όλους μας. Ο πρώτος που βγήκε έξω από το «κίνημα» ήταν ο Παναθηναϊκός με αφορμή τη διαιτησία (που λέει ο λόγος) του Κύζα σε αγώνα του με τον ΠΑΟΚ, για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, ενώ η αποχώρηση του Ίβιτς από τη Λεωφόρο μετά το κουτάκι μπίρας που δέχθηκε στο κεφάλι έφερε την οριστική ρήξη, έως ότου να προκύψει ο δανεισμός των Κάτσε και Μυστακίδη.

Κι όσο για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, έπαιξαν μεταξύ τους δύο τελικούς κυπέλλου κι ένα ματς μπολ πρωταθλήματος και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Οι οπαδοί τους έστειλαν το «μήνυμα» με τη συμπεριφορά τους από την εξέδρα και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να «καταπιεί» την ακύρωση του γκολ του Βαρέλα και για αυτό ο Περέιρα «κατάπιε» τους Ποντίκη και Στυλιαρά, αλλά άφησε … ελεύθερο τον Κομίνη!

Τώρα πια η ΑΕΚ δεν έχει τη δύναμη ούτε να κατεβάσει υποψήφιο απέναντι στον Ολυμπιακό, στις εκλογές της Σούπερ Λίγκας, αφού αντιλαμβάνεται ότι δεν θα βρει ούτε την ψήφο της. Και πως θα μπορούσε να την εμπιστευτεί ξανά ο ΠΑΟΚ που ναι μεν πήγε «πάσο» στην ερυθρόλευκη υποψηφιότητα, αλλά δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να ψηφίσει … κιτρινόμαυρο!

Από εδώ και πέρα ο καθένας θα πορευτεί το δικό του δρόμο και αυτό είναι και το σωστό όπως και το αναπόφευκτο. Οι όμορφες συμμαχίες, όμορφα καίγονται, αφού όπως γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι πιο έμπειροι παράγοντες στο πρώτο πέναλτι ή το οφσάιντ όλα θα πάνε στον κουβά.

Δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί άλλωστε στη χώρα μας και το …VAR, όπως το βλέπουμε να συμβαίνει στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, οπότε δύσκολα θα μας προκύψει ξανά τέτοιο σκηνικό, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ