Τείχος … «εδάφους- αέρος»

Τείχος … «εδάφους- αέρος»

Καλάθης και Λάσμε είναι οι δυο πρώτες κινήσεις του Παναθηναϊκού, που δείχνει να προχωρά να πλάνο και μέθοδο

Ο Παναθηναϊκός έκανε τις δυο πρώτες κινήσεις του φωνάζοντας εμφατικά «παρών» στο μεταγραφικό παζάρι.

Σε πρώτη φάση ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τη διαπραγμάτευση με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος συμφώνησε να ανανεώσει τη συνεργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια και στη συνέχεια έκανε μια πολύ σημαντική προσθήκη επαναφέροντας τον Στεφάν Λάσμε στο ρόστερ του.

Είναι δυο κινήσεις που του δίνουν ευελιξία κινήσεων, αλλά και σημαντική ενίσχυση στον «άσο» και στο «πέντε».

Ο Καλάθης ήταν ξεκάθαρο πως αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» του μεταγραφικού σχεδιασμού για τους «πράσινους», αλλά και της ομάδας που θέλει να φτιάξει ο Τσάβι Πασκουάλ.

Και οι δυο πλευρές ήξεραν πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί αυτό το deal και έκαναν τις δικές τους κινήσεις για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Μετά από ένα μικρό σίριαλ οι εγωισμοί πήγαν στην άκρη και βρέθηκε η «χρυσή τομή».

Με τον Καλάθη ο Πασκουάλ έχει έναν από τους καλύτερος ποϊντ γκαρντ στην Ευρώπη. Πίεση στη μπάλα, ταχύτητα, άμυνα από ένα έως πέντε, δημιουργία, έλεγχος του ρυθμού είναι τα στοιχεία που θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

Το πρόβλημα στο σουτ έχει βελτιωθεί, αλλά ακόμα είναι ένα από τα ερωτηματικά για τον ελληνοαμερικανό γκαρντ. Ειδικά το «θέμα» στις βολές επιβάλλεται να διορθωθεί.

Ίσως το πιο σημαντικό είναι πως ο Καλάθης είναι Έλληνας και συνεπώς δεν θα χρειαστεί να «κάψει» μια θέση ξένου ο Πασκουάλ για να καλύψει το κενό του. Αν δεν έμενε ο 29χρονος τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα.

Τις «μαγικές πάσες» του Καλάθη θα μπορεί φυσικά να εκμεταλλευτεί ο Στεφάν Λάσμε. Η δεύτερη και ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ως τώρα κίνηση του Παναθηναϊκού. Ο Γκεμπονέζος είναι 35 χρονών, αλλά προέρχεται από πολύ καλή σεζόν στην Ούνικς Καζάν και το Γιούροκαπ.

Είναι ο παίκτης που εκτινασσόταν στον αέρα και κάρφωνε μετά τις εκπληκτικές πάσες του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο… τερματοφύλακας φόβητρο στο κέντρο της ρακέτας και ο παίκτης που απειλούσε από τη μέση απόσταση.

Κι όμως έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Αυτό στο οποίο έχει αλλάξει σε εντυπωσιακό βαθμό είναι το επιθετικό του παιχνίδι. Δεν έβαλε πολλά στοιχεία στο ρεπερτόριό του, έβαλε ένα, αλλά φρόντισε να το κάνει καλά.

Το σουτ από μέση απόσταση δεν ήταν ακριβώς πρόβλημα στην πρώτη του θητεία, σίγουρα όμως δεν αποτελούσε ένα κομμάτι στο οποίο επένδυε ο Πασκουάλ για να το εκμεταλλευτεί.

Σίγουρα θα είναι κάτι που ενδεχομένως να δούμε την ερχόμενη σεζόν, από την στιγμή που έχει βελτιώσει σε μείζονα βαθμό την αποτελεσματικότητά του σε καταστάσεις που τον βρίσκουν έξω από τη ρακέτα.

Έχει δείξει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τη βελτίωσή του στο σουτ και να «τιμωρήσει» την ολιγωρία της άμυνας.

Κυρίως όμως μαζί με τους Καλάθη, Αντετοκούνμπο και Γκιστ μπορεί να αποτελέσει ένα «τρίο θανάτου» στην άμυνα καθώς ένα… δάσος από χέρια θα στήνουν τείχος «εδάφους- αέρος».

Κι επειδή το θέμα των βολών έχει «κάψει» φέτος τον παναθηναϊκό, θα πρέπει να το σημειώσουμε:

Ο Λάσμε έχει 73.3% στις βολές στην Ευρωλίγκα, 77.5% στο EuroCup και 77.8% στη VTB League ως ποσοστά καριέρας. Η σύγκριση με το ποσοστό του Παναθηναϊκού φέτος στην EuroLeague (67.8%) είναι αναπόφευκτη και δείχνει πολλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ