Μουντιάλ : Η «εκδίκηση» του ταλέντου!

Μουντιάλ : Η «εκδίκηση» του ταλέντου!

Τι θέλει να μας πει η Αργεντινή, ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στο πλοίο οι… επιβάτες;

Αυτό που γίνεται με την Αργεντινή στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας δεν έχει προηγούμενο. Και δεν θα πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή μας από τον αγωνιστικό χώρο οι εκδηλώσεις του Ντιέγκο Μαραντόνα στην εξέδρα.

Να δημοσιεύεται φόρα παρτίδα ότι την ενδεκάδα τη φτιάχνει ο… Μασεράνο; Και να τον βλέπουμε πράγματι να δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του, ενώ στο πλάνο να μπαίνει και ο Μέσι όταν τους μιλούσε κι αυτός πριν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στον αγώνα με την Νιγηρία; Και ο Σαμπάολι να ρωτάει τον Μέσι αν θα πρέπει να βάλει τον Αγουέρο;

Και να μας τα έλεγαν ότι συμβαίνουν στον Αστέρα Ραχούλας δεν θα το πιστεύαμε. Θα το θεωρούσαμε υπερβολή ακόμη και ως σενάριο κωμωδίας, όμως να που το βλέπουμε να παίζεται στα γήπεδα της Ρωσίας και μάλιστα με κάθε επισημότητα.

Μπορούν άραγε οι παίκτες μίας ομάδας να παίζουν χωρίς προπονητή όπως είναι το αντικείμενο της διαχρονικής κουβέντας που επικρατεί στα… καφενεία; Όχι, είναι η ξεκάθαρη απάντηση. Όσο προικισμένοι κι αν είναι και όση προσωπικότητα κι αν διαθέτουν δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη μάχη χωρίς τον στρατηγό.

Δεν γίνεται να κάνουν κουμάντο στο πλοίο οι επιβάτες και ο καπετάνιος να τους ρωτάει ποια πορεία θα ακολουθήσουν. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα και είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Αργεντινή. Βεβαίως και η Γερμανία βίωσε πολύ χειρότερες καταστάσεις, καθώς αποκλείστηκε από τη Νότιο Κορέα και χωρίς ο Λεβ να ρωτάει τον Νόιερ, όμως ακόμη και αν ποντάρουμε στο σενάριο όπου το ταλέντο θα εκδικηθεί τους καθοδηγητές του πάγκου και πάλι μας είναι δύσκολο να συμβιβαστούμε με αυτήν την άποψη.

Βεβαίως και οι προπονητές «ευθύνονται» για το γεγονός ότι υπέταξαν τα θέλω των ποδοσφαιριστών στα δικά τους συστήματα. Έδωσαν προτεραιότητα στο τρέξιμο και την πάσα και απαγόρεψαν την ντρίμπλα που ανέκαθεν ενθουσίαζε τους θεατές- πελάτες.

Από την άλλη όμως δεν μπορεί να επικρατεί και τέτοια «αναρχία» και μάλιστα στο επίπεδο της Αργεντινής.  Ούτε και ο Σαμπάολι είναι κανένας τυχαίος στο χώρο, αφού έχει περάσει από τον πάγκο της Σεβίλλης, ενώ με την Χιλή πήρε το Κόπα Αμέρικα και μάλιστα  με αντίπαλο την… Αργεντινή στον τελικό, το 2015.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον το μέχρι που θα φτάσει η Αργεντινή σε αυτήν τη διοργάνωση. Με το ζόρι ξέφυγε από την πτήση της… Γερμανίας, αλλά έως πότε μπορεί να συνεχίσει  με το σύστημα απόψε αυτοσχεδιάζουμε; Πόσο μάλλον όταν οι αντίπαλοί της συνεχίζουν με τον ορθόδοξο τρόπο και διαθέτουν τον προπονητή που δίνει το στίγμα στους παίκτες του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ