Ολυμπιακός : Με δύο «εξαροοκτάρια» και στο μισό γήπεδο!

Ολυμπιακός : Με δύο «εξαροοκτάρια» και στο μισό γήπεδο!

Οι πρώτες σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό που αρχίζει να μας αποκαλύπτεται!

Από τη θεωρία στην πράξη περνούν πλέον οι παίκτες του Ολυμπιακού στην εξεταστική του Ζέεφελντ, καθώς έχουν μπροστά τους το πρώτο διαγώνισμα με την Βάτενς!

Εξυπακούεται ότι τα φιλικά παιχνίδια γίνονται για τους προπονητές και ουδείς ασχολείται με το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον σε αυτήν την αρχική φάση που βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι… αδιάφοροι και οι παίκτες!

Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την… προηγούμενη ομάδα, συνεπώς δεν θα έχουν και πολλές ευκαιρίες στη διάθεσή τους για να «γυρίσουν» το παιχνίδι, αν βέβαια υπάρχει στο μυαλό τους αυτός ο στόχος…

Από εδώ και πέρα θα έχουμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε και τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Πέδρο Μαρτίνς και κυρίως να επιβεβαιώσουμε τα όσα μαθαίνουμε για την προσπάθεια στο Ζέεφελντ. Ποια είναι αυτά; Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει μεν να παίξει καλή άμυνα η ομάδα του, αλλά στο γήπεδο του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός έχει άλλωστε αυτήν την υποχρέωση, να ανεβάζει ψηλά την άμυνά του, όμως μην ξεχνάμε ότι ο Ζαρντίμ προτιμούσε να περιμένει στο δικό του τερέν ή ο Μάρκο Σίλβα «έπαιζε» με το χρόνο με σκοπό να αδειάσει η μπαταρία των δυνάμεων του αντιπάλου του, για αυτό και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τότε στις νίκες μετά την πρώτη ώρα του αγώνα και πήγαν το ρεκόρ των συνεχόμενων επιτυχιών στο ύψος του 17!

Ο Μαρτίνς ζητάει από τους παίκτες του να πιάνουν από το λαιμό τον αντίπαλο και να μην του δίνουν δικαιώματα. Προφανώς θα έχει δει τι έχει γίνει την προηγούμενη σεζόν, όμως για να το πετύχει αυτό η ομάδα του θα πρέπει να διαθέτει και τρεξίματα και αντοχές για αυτό και έχει ξεχωριστή σημασία η δουλειά που γίνεται αυτές τις ημέρες.

Από την αναζήτηση του Ολυμπιακού για τους παίκτες του άξονα αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο Πορτογάλος προπονητής προτιμά να παίξει με δύο «εξαροοκτάρια» παρά με κλασικό «6άρι». Δεν θέλει δηλαδή τον κόφτη που θα περιορίζεται στα ανασταλτικά του καθήκοντα και δεν θα συμμετέχει στο κομμάτι της δημιουργίας. Ούτε από την άλλη ο κεντρικός χαφ θα βοηθάει μόνο στη μεταφορά της μπάλας και να απουσιάζει από την υπόλοιπη δουλειά.

Αν φέρετε στο νου σας τους παίκτες που έπαιζαν στην προηγούμενη εκδοχή σε αυτές τις θέσεις, τότε θα δικαιολογήσετε το ενδιαφέρον του Μαρτίνς για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά του γηπέδου. Στο «6άρι» είχε «λιώσει» ο Ρομαό, ενώ στο «8άρι» πέρασαν οι Οτζίτζα, Ζιλέ, Ταχτσίδης και υπήρχε και ο Μαρτίνς, αλλά δεν εδραιώθηκε ποτέ κανένας από αυτούς, απεναντίας τώρα είναι όλοι τους προτεινόμενοι για αποχώρηση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ