Γήπεδο στα χαρτιά να χτίσει ο Τζάμπας, σαν το πρωτάθλημα που πήρε

Γήπεδο στα χαρτιά να χτίσει ο Τζάμπας, σαν το πρωτάθλημα που πήρε

Να προσκομίσει το βίντεο από τα αποδυτήρια της Τούμπας, με τον προϊστάμενο του εργοταξίου Κομίνη να σφυρίζει για να επαναρχίσει η βάρδια και τους οικοδόμους να αποχωρούν χασκογελώντας.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η πληροφορία πως οι οικοδόμοι της Αγιά Σοφιάς προχώρησαν σε στάση εργασίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το to10.gr που έγραψε την είδηση, ζητούν «υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, ζητήματα ωραρίου κ.ά.».

H αναφορά σε κεραυνό, έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Τζάμπας θεωρείται από τους πιο καλοπληρωτές εργοδότες, όλοι έχουν να λένε πως τους εργαζόμενους τους έχει σαν παιδιά του, μη βρέξει και μη στάξει που λέμε.

Πρόκειται σαφώς για δάκτυλο εξωθεσμικών κέντρων που θέλουν να πλήξουν το πρεστίζ της χάρτινης και την αξιοπιστία του αφεντικού, είναι ξεκάθαρο πως σκοτεινές δυνάμεις απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της ομάδας από την κορυφή, έχοντας βάλει στόχο να καταστρέψουν την προοπτική κατάκτησης 2ου συνεχόμενου πρωταθλήματος όπως ζήτησε ο Τζάμπας, προκαλώντας αντιπερισπασμό στο νομικό τμήμα, το οποίο στο μεταξύ θα έχουν εξουθενώσει…

Είναι ηλίου φαεινότερο επίσης πως πρόκειται για δάκτυλο Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που χρησιμοποιεί παρασκηνιακά τις άριστες γνωριμίες του στο χώρο.

Εκείνο που ξέρω είναι πως όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάθε επιχείρηση, οι πρώτοι που οφείλουν να βάλουν πλάτη είναι οι εργαζόμενοι, όταν βλέπεις πχ πως ο εργοδότης σου ξηλώνεται για να φέρει κοτζάμ Αλμπάνη στην ομάδα, είναι αλήτικο να τον πατάς στον κάλο.

Εκτός αυτού συνιστά τιμή για κάθε έναν από αυτούς τους άπληστους οικοδόμους, να γράψουν το όνομά τους στην μαρμάρινη πλάκα των δωρητών για την αποπεράτωση ενός τόσο μεγάλου έργου.

Όχι να θέλουν και χρήματα από πάνω…

Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε επέλεξαν όνομα για το γήπεδο, σε καθημερινή βάση στελέχη της Original γυρίζουν κάθε σοκάκι της Νέας Φιλαδέλφειας, ζητώντας τον οβολό των κατοίκων, για την αποπεράτωση της Αγιά Σοφιάς. Ψήνονται οι μαυροφορούσες γιαγιάδες πως πρόκειται για εκκλησία και ο σκοπός είναι ιερός, σταυροκοπιούνται τρεις φορές, ρίχνουν μια ντουζίνα μετάνοιες και ανοίγουν πρόθυμα το πορτοφόλι, ελπίζοντας πως θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους.

Στα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζουν οι συνδεσμίτες, περίοπτη θέση έχουν οι φωτογραφίες από τη γέφυρα του Πανθεσσαλικού, απλά για να πείσουν και τον πιο καχύποπτο πως είναι όντως εκπρόσωποι αδελφότητας.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση πάντως είναι η σιωπή των εντεταλμένων ρεπόρτερ Κέτσαπ, Πατατάκια κλπ, το αμίλητο νερό ήπιαν;

Τόσα ρεπορτάζ έκαναν για την πρόοδο των έργων, δεν έτυχε να μιλήσουν με κάποιον οικοδόμο για τις συνθήκες εργασίας στο γιαπί;

Τι εννοείτε πως τα ρεπορτάζ ήταν καθ’ υπαγόρευση και οι ίδιοι ουδέποτε πέρασαν από τα εργοτάξια;

Που είναι ο Δημάτος να γράψει ρεπορτάζ-σεντόνι κατά του Κουτσούμπα, παρουσιάζοντας τις παχυλές αμοιβές των οικοδόμων και συγκρίνοντάς τις με την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας, αποστομώνοντας τους προβοκάτορες.

Εξαφανισμένος και ο Τζάμπας, μόνο με τον Ιβάν Σαββίδη ήξερε να είναι μεγαλόψυχος, ζητώντας την άρση της τιμωρίας του;

Ας ρίξει νερό στο κρασί του συγχωρώντας τους άπληστους οικοδόμους που εκβιάζουν ζητώντας μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, ρύθμιση ζητημάτων ωραρίου κλπ, στο φινάλε έχει κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Αρκεί μια προσφυγή στο δικαστήριο και το γήπεδο θα χτιστεί στα χαρτιά, όπως ακριβώς και το πρωτάθλημα που πήρε. Στο φινάλε η ανέγερση του γηπέδου χρηματοδοτείται με κεφάλαια του ΕΣΠΑ, ας ξηγηθεί Βέγγος λοιπόν απευθύνοντας στον πρόεδρο του συνδικάτου το ερώτημα «ξέρεις από ΕΣΠΑ; Στη Δούρου να πας, δεν εμπλέκομαι με το έργο, περαστικός είμαι…»

Εναλλακτικά μπορεί να ισχυριστεί πως οι οικοδόμοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους, με αποτέλεσμα το έργο να καθυστερεί. αξιώνοντας έτσι αποζημίωση για οικονομική καταστροφή.

Ως αποδεικτικό υλικό μπορεί να προσκομίσει το βίντεο από τα αποδυτήρια της Τούμπας, με τον προϊστάμενο του εργοταξίου Κομίνη να σφυρίζει για να επαναρχίσει η βάρδια και τους οικοδόμους να αποχωρούν χασκογελώντας

Δεν πιστεύω στο δικαστήριο να επικαλεστούν φόβο από τις συνθήκες εργασίας, οι εικόνες του βίντεο είναι αμείλικτες, δε γίνεται να είναι τρομοκρατημένοι και να χαζογελάνε.

Μπορεί να καλέσει ως μάρτυρα τον ίδιο τον προϊστάμενο του εργοταξίου κι αν δεν παραστεί δεν υπάρχει πρόβλημα, θα βάλουν πλάτη ο Φλαμπουράρης και ο Κοντονής, ώστε να δώσει ο δικαστής μια αυθαίρετη ερμηνεία.

Κι αν παρ’ ελπίδα τίποτα από τα παραπάνω δεν πιάσει, ας προχωρήσει ο Τζάμπας σε διάγγελμα του τύπου «δε μασάμε από εκβιασμούς, όσα μπετά θέλουμε τα κρατάμε!».

Μήπως του ζήτησε κάποιος το λόγο όταν το είπε για την ομάδα του και στο καπάκι έγιναν όλοι Γιον Βόιτ «το τρένο της μεγάλης φυγής;»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ