Ολυμπιακός : Απαραίτητη η τακτική εκτός από το τρέξιμο!

Ολυμπιακός : Απαραίτητη η τακτική εκτός από το τρέξιμο!

Στην «εκστρατεία» των επόμενων φιλικών ο Μαρτίνς θα μας παρουσιάσει περισσότερα πράγματα για τον «νέο Ολυμπιακό»!

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ ολοκληρώνεται με το τεστ εναντίον της ρουμανικής Μποτοσάνι κι ακολούθως οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στην πατρίδα, πριν από την «εκστρατεία» για τα φιλικά σε Βέλγιο και Ολλανδία!

Σε αυτή τη δεύτερη φάση ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να έχει στη διάθεσή του και 3-4 παίκτες «κορμού», σε καίριες θέσεις της ενδεκάδας, όπως είναι αυτές στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τις πτέρυγες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το φιλικό με την Βάτενς προστέθηκαν στο «οπλοστάσιό» του άλλοι τέσσερις παίκτες, οι Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Μασούρας και Ευαγγέλου.

Μέχρι τώρα ο Πορτογάλος τεχνικός μας έχει δώσει το στίγμα του, σχετικά με το πώς θέλει να παίζει η ομάδα του. Πέρα από την επιλογή του συστήματος που ίσως συνεχίσει για λίγο ακόμη την αναζήτηση για το 4-3-3 ή το 4-4-2, αυτό που ζητάει ο Μαρτίνς είναι η ασφυκτική πίεση στο (μισό) γήπεδο του αντιπάλου, με σκοπό οι παίκτες του να μπορούν να επιβάλουν τους δικούς τους όρους στο παιχνίδι, από τη στιγμή που η αποστολή τους θα είναι και πάλι η… διάρρηξη της κλειστής άμυνας.

Βεβαίως για να φτάσουν οι παίκτες του στο επιθυμητό επίπεδο θα πρέπει να προχωρήσει και η προετοιμασία σε ότι αφορά τη φυσική κατάσταση, αλλά πέρα από το τρέξιμο είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν κι άλλα στοιχεία, από τα οποία θα μας προκύψει ο «νέος Ολυμπιακός», πέρα από τα ονόματα των παικτών που θα αποτελέσουν το επόμενο ρόστερ του.

Όπως μας έδειξε και ο αγώνας της Ιαπωνίας με το Βέλγιο απαιτείται και η τακτική για να πορευτείς σε ένα ματς, καθώς σε αντίθετη περίπτωση πάνε χαμένα τα χιλιόμετρα που θα διανύσεις στο γήπεδο. Οι Ιάπωνες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0 και παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που διέθετε περισσότερο ταλέντο από αυτούς, ωστόσο από τη στιγμή που πήγαν στη βρύση θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει το σπάσιμο της στάμνας και μάλιστα στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Κάπως έτσι και ο Μαρτίνς θα πρέπει να ξεχωρίσει τους παίκτες που θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του, αφού στην μπάλα καλείσαι να διαχειριστείς εκτός από τα δύσκολα ακόμη και τα… εύκολα.  Το διαπιστώσαμε αυτό και στην προηγούμενη εκδοχή του Ολυμπιακού, όταν έγιναν «ντέρμπι» κάποια ματς που υπό άλλες συνθήκες οι ερυθρόλευκοι έβαζαν το τρίποντο στο τσεπάκι τους με συνοπτικές διαδικασίες.

Αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα και με οποιονδήποτε σπουδαίο παίκτη κι αν διαθέτει (Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο) συνεπώς θα πρέπει να δουλέψει το σύνολο και να το κάνει και σωστά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ