Ολυμπιακός : Οι «νεοσύλλεκτοι» και ο «στρατηγός»!

Ολυμπιακός : Οι «νεοσύλλεκτοι» και ο «στρατηγός»!

Η καλή «πρώτη γνωριμία» με τους Γκερέρο-Καμαρά και ο σημαντικός ρόλος του Μαρτίνς!

Δεν είναι και λίγα τα νέα πρόσωπα στον Ολυμπιακό και η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας των ερυθρόλευκων στο Ζέεφελντ μας δίνει την αφορμή για τον πρώτο απολογισμό!

Βεβαίως και είναι νωρίς ακόμη να κρίνουμε, καθώς το δείγμα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι μικρό, συνεπώς όχι και ενδεικτικό όμως υπάρχουν κάποια πράγματα με τα οποία αξίζει να ασχοληθούμε.

Να ξεκινήσουμε… ανάποδα; Από τους «καινούργιους» παίκτες, αυτούς που μας συστήθηκαν για πρώτη φορά (κι όχι εκείνους που επέστρεψαν από το δανεισμό τους) ο Γκερέρο και ο Καμαρά ξεχώρισαν χωρίς… χρονοκαθυστέρηση. Εντάξει, ο Χριστοδουλόπουλος δεν θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς αρκετό διάστημα για να προσαρμοστεί, αφού ξέρει καλά την πραγματικότητα του ποδοσφαίρου μας, ενώ από τη στιγμή που τραγουδάει και τον ύμνο του Ολυμπιακού, τότε έχει περάσει τα πιο… βασικά από το τεστ αναγνώρισης!

Ο Μιγκέλ Γκερέρο δείχνει αξιόπιστη λύση στην επίθεση εφόσον έχει πετύχει τρία γκολ στα δύο φιλικά και μάλιστα με διαφορετικό τρόπο. Ο Ισπανός έχει σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με κεφαλιά και με πλασέ, έχοντας παίξει και μόνος του και με… παρέα στην ερυθρόλευκη επίθεση. Μπορεί να βάλει «δύσκολα» στον προπονητή, αλλά μπορεί και να του κάνει πιο εύκολη την απόφαση για το σχήμα με δύο μπροστά!

Ο Καμαρά ήρθε με συστάσεις Μοντέστο και με την προοπτική να αναδειχθεί σε «νέο Σισέ» και στις πρώτες του παραστάσεις φαίνεται να είναι ο παίκτης που θα βοηθήσει στο δύσκολο χώρο του άξονα της μεσαίας γραμμής, Ξέρει να καλύπτει τη θέση του όπως και να ανεβαίνει ψηλά και να απειλεί με εκτός περιοχής σουτ. Μην ξεχνάμε ότι ολοκλήρωσε τελευταίος τις (προηγούμενες) αγωνιστικές υποχρεώσεις του, καθώς έπαιξε πλέι οφ με την Αζαξιό.

Κι ο Μάνος ήταν μέσα στις φάσεις, κυρίως στο πρώτο τεστ, όπου δεν σκόραρε από σύμπτωση (και… επόπτη), ενώ και ο Μασούρας φάνηκε με δυνάμεις και τρεξίματα στο ημίχρονο που του δόθηκε για τη δική του πρεμιέρα.

Αφήσαμε τελευταίο τον Πέδρο Μαρτίνς. Αυτός κι αν είναι το «νέο πρόσωπο» και κατά την ταπεινή μας γνώμη και το πιο σημαντικό στη δημιουργία του νέου Ολυμπιακού.  Ο Πορτογάλος φαίνεται ότι ασχολείται περισσότερο με τη δουλειά και λιγότερο με τα πρόσωπα. Θέλει να φτιάξει μία ομάδα που θα τρέχει, θα μαρκάρει, θα επιτίθεται αλλά και δεν θα δίνει δικαιώματα στον αντίπαλο. Ο τέλειος συνδυασμός πλην όμως θα χρειαστεί και χρόνο για να τον πετύχει.

Απλά μετά την «ταλαιπωρία» που υπέστη ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό με τον καπετάνιο του καραβιού του τώρα όπως όλα δείχνουν θα έχει αυτόν που θα μπορεί να κρατήσει σταθερό το τιμόνι, είτε στο λιμάνι (αποδυτήρια), είτε στην ανοιχτή θάλασσα.

Το κλίμα ανάμεσα στους παίκτες μοιάζει πολύ καλό όπως μας έδειξε και ο Λάζαρος έχοντας μπροστά του όχι την μπάλα αλλά το μικρόφωνο και ίσως η παρουσία πολλών Ελλήνων παικτών να βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο Ζέεφελντ ο Μαρτίνς ήταν «καλός» με όλους, αφού τους έδωσε την ευκαιρία να πάρουν το χρόνο συμμετοχής, όμως  τώρα θα χρειαστεί να γίνει και «κακός», καθώς θα πρέπει να κόψει αρκετούς από το επόμενο ταξίδι, για τα φιλικά που θα γίνουν σε Βέλγιο και Ολλανδία και στα οποία θα ασχοληθεί με το σύστημα και τον καταρτισμό της ενδεκάδας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ