«Αυτόν πρέπει να πάρουμε…»

«Αυτόν πρέπει να πάρουμε…»

Η μανία του να μπει ο καθένας σε ρόλο μάνατζερ, προέδρου, προπονητή, η περίπτωση του Παπαπέτρου και η συνέχεια στο καυτό καλοκαίρι του Ολυμπιακού.

«Ρε τυφλοί είστε; Αμπάσκετοι εντελώς; Δεν γίνεται να μην πηγαίνουμε να πάρουμε τον…. . Γιατί καθόμαστε; Είναι αυτός που θέλουμε…».

Ελάτε, το ακούτε συχνά αυτό. Ειδικά αυτήν την περίοδο που τα ονόματα δίνουν και παίρνουν και ο κόσμος παθιάζεται ασταμάτητα με αυτό το κομμάτι.

Λίγο το ραδιόφωνο να ανοίξετε και σίγουρα θα ακούσετε τις δύο (μην πω και παραπάνω) κλασικές φυσιογνωμίες (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) που από το πρωί έως και το βράδυ, σαν άλλοι μάνατζερ, προτείνουν παίκτες και αφορίζουν δημοσιογράφους για τις γνώσεις τους.

«Εμένα θα ακούς, αυτόν πρέπει να πάρουμε», με μία στομφώδη φωνή να επιμένει ότι έχει δίκιο, προσπερνώντας όχι τους ανθρώπους πίσω από το μικρόφωνο, αλλά και αυτούς που διοικούν και τρέχουν τις ομάδες.

Δεν είναι μόνο το ραδιόφωνο, είναι και τα social media. Αφορισμοί ως εκεί που δεν πάει, επίθεση κατά πάντων, μηδενισμός εκείνων που χωρίς να κοιτούν το ρολόι, έχουν άπειρες εργατοώρες επάνω στο άθλημα, επαγγελματίες…

«Δεν θα μας πεις εσύ να μην πονάμε την ομάδα μας και να μην απαιτούμε», θα είναι η άμεση απάντηση τους. Το χάνουμε παιδιά. Κάπου το χάνουμε.

Άλλο να την αγαπάς την ομάδα σου και άλλο να γίνεσαι GM από το πληκτρολόγιο, κοιτάζοντας μπάτζετ και νομίζοντας ότι οι επιλογές είναι σαν την Μονόπολη.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε μία τεράστια απόφαση για την καριέρα του. Το ξέρει και ο ίδιος αυτό. Δεν είναι μόνο το «όχι» προς τον Ολυμπιακό αλλά και η επικείμενη του μετακίνηση στον Παναθηναϊκό που έχει ήδη διχάσει τον κόσμο της προηγούμενης ομάδας του.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που έπρεπε. Τον προσέγγισαν όπως ακριβώς ήθελε, του έδωσαν να καταλάβει ότι το μέλλον του είναι στον Πειραιά, μαζί με τους φίλους του. Η αλήθεια είναι πως την Παρασκευή, όταν βρέθηκε στα γραφεία της Αρκάντια, το γεγονός πως ήταν μόνος του, ήταν αυτό που έκρινε και την υπόθεσή του. Γιατί αν ήταν μαζί του ο εκπρόσωπός του, τότε έπειτα από αυτά που άκουσε από τους προέδρους των Πειραιωτών, θα υπέγραφε εκείνη τη στιγμή. Τέτοια ήταν η προσέγγισή τους..

Οι άνθρωποι όμως είμαστε επιλογές. Με αυτές πορευόμαστε σε όλη μας την ζωή. Αυτές απολαμβάνουμε, αυτές πληρώνουμε. Και ο Ιωάννης διάλεξε να πει αντίο στον Ολυμπιακό μετά από 5 χρόνια.

Τώρα εάν στον Παναθηναϊκό βρει αυτό που πραγματικά αναζητάει, δεν το γνωρίζει κανείς. Η πορεία θα το δείξει. Προσωπικά θεωρώ ότι έκανε λάθος που άφησε την ιστορία αυτή να συνεχίζεται, όπως και λάθος ήταν που χρειάστηκε να… τζογάρει κάποιος με την είδηση, για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Και αυτό γιατί μέχρι και την Κυριακή, ούτε ο ίδιος είχε κατασταλάξει. Οσο για το ότι δεν πήρε ο Παπαπέτρου τηλέφωνο τον Γιώργο Σκινδήλια; Υπό την πίεση προτίμησε να το πει ο μάνατζέρ του, την ώρα που ο ίδιος συνομίλησε με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος του είπε να το σκεφτεί καλά και να πάρει τον χρόνο του.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ…

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μείνει εκεί. Εξάλλου η φανέλα και το σήμα, είναι δυνατότερη του ονόματος στην πλάτη. Απευθείας οι Ερυθρόλευκοι κοίταξαν την επόμενη μέρα. Οι λίστες με τους παίκτες είναι στα χέρια των Πειραιωτών από τον Μπλατ, ο οποίος έχει ήδη κλείσει δύο (Γκος-ΛεΝτέι), κοιτάει άλλον έναν (Χένρι) και είναι ανοιχτός σε περιπτώσεις που κολλούν στα «θέλω» του.

Υπάρχουν παίκτες που έχουμε διαβάσει ή δεν έχουν ακουστεί καν. Είναι ενήμερος για αθλητές ο Μπλατ, ξέρει τι συμβαίνει στην αγορά και θα κάνει ότι μπορεί για να γεμίσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κοιτάει και την ελληνική αγορά. Εχουμε καιρό πει για τον Μποχωρίδη, στα υπόψιν του είναι ο Βεζένκοφ, ενώ από την γωνία επιβλέπει και άλλους αθλητές που μπορουν να είναι μέρος του Ερυθρόλευκου ροτέισον.. Όπως όλα δείχνουν πάντως, ο Βασίλης Τολιόπουλος παραμένει στην ομάδα, η οποία του τόνισε ότι τον θέλει καθώς είναι στα πλάνα της.

ΥΓ1 [email protected]. Για προτάσεις ή ακόμα για ερώτηση περί ευρέσεως εργασίας σε κάποιο πόστο σκάουτερ. Μας συγχωρείτε αλλά προέδρους και προπονητή έχει η ομάδα. . Θα σας παρακαλούμε να τηρήσετε τη σειρά σας με ευλάβεια..

ΥΓ2 Τον Χένρι τον γουστάρω με χίλια προσωπικά. Πυραυλοκίνητος, θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, βλέπει γήπεδο, πασάρει καλά και στο πρώτο βήμα είναι άπιαστος. Μακάρι να «δέσει» και αυτόν ο Μπλατ. Μαζί με Γκος είναι ταμάμ για αυτό που ψάχνει ο Ολυμπιακός στην περιφέρειά του και έλειπε τόσο πολύ φέτος.

ΥΓ3 Τον Νίκολα Μιλουτίνοφ προσωπικά δεν τον βλέπω και σίγουρο στον Ολυμπιακό. Στις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε, με τα πράγματα να είναι ρευστά στην περίπτωση των Σπερς. Και τότε αναγκαστικά αλλάζουν τα πλάνα των Ερυθρόλευκων στο «5».

ΥΓ4 Και εάν μείνει, πως θα τον αντέξει ο άλλος; Και πόσο θα τον αντέξει. Κοίτα που θα πάνε στον βρόντο οι συζητήσεις και μετά γυρισμό δεν έχει.

ΥΓ5 Εχουμε 10 Ιουλίου και έχετε φέρει την καταστροφή. Οσο για τα «λαχεία»; Είδα και τους εγνωσμένης αξίας τι πρόσφεραν τα τελευταία χρόνια. Ταλέντο και όρεξη για δουλειά να υπάρχει. Τα υπόλοιπα υπάρχουν. Μπόλικη εμπειρία στον Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ