Όταν είσαι χάρτινη, δεν παίρνεις ούτε δανεικό στο τζάμπα

Όταν είσαι χάρτινη, δεν παίρνεις ούτε δανεικό στο τζάμπα

Σκέφτηκε ο χάρτινος οπαδός, «για ποιο λόγο να πληρώσω για να δω την ομάδα μου στο γήπεδο, αφού στα δικαστήρια το πήραμε, πάω κατευθείαν στα δικαστήρια που είναι δωρεάν».

Το χιούμορ είναι σχετική έννοια και άκρως υποκειμενική, δε γελούν όλοι με τα ίδια πράγματα. Εμείς εδώ πάνω έχουμε τον «ο Άρης», ο μεγαλοϊδεατισμός και η φανφαρολογία τους, είναι το καλύτερο αγχολυτικό.

Μειώσεις μισθών, ανεργία, ΕΝΦΙΑ, αύξηση ΦΠΑ, για να ξεπεράσεις τη μιζέρια που σου προκαλούν όλα αυτά, αρκεί να βολτάρεις στα ρεπορτάζ τους. Πρόσφατο παράδειγμα η επίσκεψη του μπατίρη μπακάλη προέδρου τους κι ενός ακόμα στη Ρώμη, όπου σύμφωνα με όσα διάβασα «πήραν τεχνογνωσία», λες και πρόκειται για ντομάτες που πουλάνε στις λαϊκές. Σε ένα από τα site τους μάλιστα γράφτηκε μάλιστα πως ήταν καλεσμένοι του Μόντσι, δεν ζήτησαν αυτοί να πάνε επίσκεψη, άλλη δουλειά δεν είχε ο Ιταλός να προσκαλεί τον παγκοσμίου φήμης παράγοντα για να του εκμυστηρευτεί τα μυστικά του. Αν καθυστερούσαν την απάντηση φαντάζομαι πως ο Μόντσι θα έπεφτε σε κατάθλιψη. Λογικά θα ήταν ανάρπαστοι, έχοντας κι άλλες προτάσεις από Ρεάλ, Μπάγερν κλπ, όλοι θα ήθελαν να σφίξουν το χέρι του Καρυπίδη, αυτός προτίμησε τη Ρώμη όμως για να μάθει συνταγές πίτσας, πλησιάζουν άλλωστε οι Ευρωπαϊκοί αγώνες του ΠΑΟΚ.

Τη σεζόν 2009-10 ο ΠΑΟΚ έκανε sold out στα διαρκείας, εξέδωσε 21.100 και τα πούλησε όλα. Περίπου 4χιλ αφορούσαν τη θύρα 8 που συνήθως κάθονται οι φιλοξενούμενοι στους Ευρωπαϊκούς αγώνες και άλλα τόσα αποφασίστηκε να κρατηθούν ως ελεύθερα, αλλιώς η κατάσταση θα θύμιζε πριβέ κλαμπ.

Χωρίς εξαλλότητες και υπερβολές, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε σε καθημερινή βάση τα διαρκείας που είχαν διατεθεί, πχ την πρώτη μέρα πουλήσαμε 700, την επόμενη 731, ο συνολικός αριθμός έφτασε στα 1431 κλπ-κλπ.

Μη μπορώντας λοιπόν οι φουκαράδες της γειτονιάς να το αντέξουν, άρχισαν κι αυτοί τις κατά φαντασίαν διαρροές, όχι με επίσημες ανακοινώσεις από την ΠΑΕ εννοείται. Πληροφορίες των ρεπόρτερ για «ατελείωτες ουρές στα γραφεία, για αμέτρητες λιποθυμίες από την τεράστια αναμονή», χωρίς κάποιο φωτογραφικό ντοκουμέντο και χωρίς ποτέ να δίνουν ακριβή αριθμό.

Πάνω στη μανία τους καρφώνονταν χοντρά, ανακοίνωνε πχ ο ΠΑΟΚ πως «συνολικά έχουν διατεθεί 8.631 εισιτήρια» και λίγο μετά διάβαζες στα ρεπορτάζ τους «πανδαιμόνιο και σήμερα για ένα διαρκείας, εκτιμάται πως οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 8.631», προδίδοντας έτσι τη στόχευση του παραμυθιού… Γιατί ξέχασα να σας πω, ότι τα δικά τους ρεπορτάζ ανέβαιναν πάντα, μετά τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κι όταν κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ πέρασε τις 12-13 χιλ, η ενημέρωση για τα διαρκείας τους, κόπηκε μαχαίρι, δε μας είπαν ποτέ πόσα πούλησαν τελικά.

Κάτι αντίστοιχο πήγαν να κάνουν και φέτος, τη μέρα που ανακοίνωσαν τα διαρκείας τους έπεσε το μάτι μου σε κάτι αναρτήσεις του τύπου «κίνηση στα γραφεία για τα διαρκείας» -πότε προλάβατε ρε μπαγάσηδες;- από τότε πέρασε ένας μήνας, ούτε φωνή ούτε ακρόαση…

Ίσως και λόγω της κοινής πορείας τους στην επαρχία, τις ίδιες τακτικές ακολουθούν και οι ομόχρωμοι τους του Νότου, μερικές εβδομάδες πριν διαβάσαμε διθυραμβικά ρεπορτάζ για τον πανικό που καταγράφηκε στα γραφεία την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των διαρκείας, από τα επόμενα 24ωρα τα ρεπορτάζ εξατμίστηκαν.

Λογικό ακούγεται, όταν αυτά συνοδεύονταν από τίτλους όπως «χαμός για τα διαρκείας, όλοι θέλουν να πιάσουν θέση για να δουν την πρωταθλήτρια».

Σκέφτηκε ο μέσος χάρτινος οπαδός, λοιπόν «για ποιο λόγο να πληρώσω για να δω την ομάδα μου στο γήπεδο, αφού στα δικαστήρια το πήραμε, πάω κατευθείαν στα δικαστήρια που είναι και τζάμπα», αφού σύμφωνα με το άρθρο 329 παράγραφος 1. «η συζήτηση στο ακροατήριο, καθώς και η απαγγελία της απόφασης, γίνονται δημόσια σε όλα τα  δικαστήρια, και επιτρέπεται στον καθένα να παρακολουθεί ανεμπόδιστα τις συνεδριάσεις».

Το ανέφερα και τότε που η δικαστική διαμάχη με αφορμή το θέατρο που έπαιξαν στην Τούμπα βρισκόταν στο αποκορύφωμά της, πως ότι έκαναν θα το πληρώσουν πολύ ακριβά κι αυτό που κέρδισαν με δόλο θα το χάσουν στο πολλαπλάσιο, με τρόπους που θα τους κάνουν να βγάζουν πύον από τα μάτια.

Δε θα χρειαστεί να φτάσουν οι άλλοι, ούτε να προσεγγίσουν έστω τα επίπεδα της κατάντιας τους, να κλέβουν εν ψυχρώ και να βγάζουν και γλώσσα από πάνω.

Έτσι είναι η ζωή, έχει τη συνήθεια να επιστρέφει συμπεριφορές, τη λαδιά που έκανες λοιπόν θα την πληρώσεις και μάλιστα όχι με τον ίδιο τρόπο, αλλά με πολύ χειρότερο, για να γίνει μάθημα σε σένα και στους υπόλοιπους.

Ένα σύντομο αλλά πολύ διδακτικό μάθημα, πήραν στο ΟΑΚΑ δυο μήνες πριν, ακόμα να συνέλθουν. Στο καπάκι άρχισαν οι περιπέτειες του ιδιοκτήτη τους, τους έφυγαν βασικοί παίκτες και δε μπορούν να σταυρώσουν ούτε δανεικό.

Το ότι δεν πλήρωναν ήταν γνωστό, ούτε δανεικό όμως ρε;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από το να συστήνεσαι ως πρωταθλητής, άρα και ο πιο ελκυστικός προορισμός και να αδυνατείς να πάρεις παίκτες και στο τζάμπα, ενώ σου φεύγουν βασικά στελέχη τρέχοντας.

Και να τρως πόρτα μάλιστα, από κάποιο παιδαρέλι του Εργοτέλη δυο φορές, ακούγοντας να λέει «συμπαθώ Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Προτιμώ να παίξω πόλο, παρά να πάω στην ΑΕΚ», πως να το αντέξει η ψυχή σου αυτό;

Μπορείς να δηλώνεις πρωταθλητής, αστροναύτης, ότι σου χαρίζει ψευδαισθήσεις τέλος πάντων και ικανοποιεί τα τραύματα του παρελθόντος, πως να την παλέψεις όμως όταν σε φτύνουν κατάμουτρα παίκτες Β εθνικής;

Τους έχουν πάρει τόσο στο ψιλό, που αν πατήσετε στο Google την πρόταση «τέλος ο Πόνσε», θα βρείτε δεκάδες αναρτήσεις που φέρουν αυτόν τον τίτλο.

Για να επέλθει τέλος σε κάτι πρέπει να υπάρξει αρχή, δε γίνεται να πεις «τελείωσε η συνεργασία μας» σε κάποιον που δεν ήταν ποτέ συνεργάτης σου. Σα να λέμε, « τέλος ο Αλέφαντος από το BBC» ένα πράγμα. Θα τους πάρουν όλους με τα λεμόνια, με τους χάρτινους όμως δεν τρέχει κάτι.

Εδώ πίστεψαν όμως πως άξιζαν το πρωτάθλημα που πήραν στα χαρτιά, δε θα χάψουν πως τελείωσαν με παίκτη που δε φόρεσε ποτέ τη φανέλα τους;

Αφού είναι τόσο επιρρεπείς στο παραμύθι λοιπόν, τους κάνουν πλάκα και τα site, ούτως ή άλλως με το στόμα κάνουν μεταγραφές μέχρι σήμερα.

Κατά τα λοιπά εύχομαι να ξεπεράσει το συντομότερο τις ενοχλήσεις του ο Αλμπάνης και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία το τμήμα υδατοσφαίρισης της χάρτινης.από τη Γ εθνική που αγωνίζεται (βρε για δες κάτι συμπτώσεις).

Ίσως τότε πείσουν τον Κάιπερς, να τους καταδεχτεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ