Κερδίζει την Μάλαγα; Ηρεμεί και ανασυντάσσεται…

Κερδίζει την Μάλαγα; Ηρεμεί και ανασυντάσσεται…

Η φετινή χρονιά αποδεδειγμένα δεν ξεκίνησε και με τους ιδανικότερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, «έχτισε» την ομάδα με τη λογική ότι θα είναι ακόμα πιο επιθετική, θα έχει γεμάτο πάγκο με 12 ισάξιους παίκτες (και δύο εκτός αυτού) και παράλληλα θα επιμείνει στην σκληρή του άμυνα που δημιουργεί καταστάσεις τρανζίσιον για τους […]

Η φετινή χρονιά αποδεδειγμένα δεν ξεκίνησε και με τους ιδανικότερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, «έχτισε» την ομάδα με τη λογική ότι θα είναι ακόμα πιο επιθετική, θα έχει γεμάτο πάγκο με 12 ισάξιους παίκτες (και δύο εκτός αυτού) και παράλληλα θα επιμείνει στην σκληρή του άμυνα που δημιουργεί καταστάσεις τρανζίσιον για τους «ερυθρόλευκους».

Για να το δούμε αυτό στο παρκέ όμως, από τη θεωρία στην πράξη, έχουμε σίγουρα απόσταση. Και το κακό είναι πως ακόμα στο στρατόπεδο των Πειραιωτών δεν έχει γίνει μία ολοκληρωμένη προπόνηση. Όπως λένε και μέσα στην ομάδα, ακόμα δεν έχουμε παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό που ήθελαν στην αρχή του καλοκαιριού. Ο λόγος; Απλός..

Οι τραυματισμοί δεν άφησαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει τους βασικούς του γκαρντ στο παρκέ. Αλλιώς μονταρίστηκε η ομάδα, αλλιώς παίζει. Το κακό ήταν πως ελέω του Ευρωμπάσκετ, στον Πειραιά ήξεραν πως θα καθυστερήσει το μοντάρισμα της ομάδας, αφού θα αργούσε να δέσουν οι παλιοί με τους καινούριους. Τώρα όμως;

Τη μία ο Σπανούλης (παραμένει εκτός) την άλλη ο Ρόμπερτς, τώρα ο Στρέλνιεκς και ο Μάντζαρης. Ποιος θα του το έλεγε του 50χρονου τεχνικού, πως σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια ήδη δεν θα έχει τους βασικούς του παίκτες, θα ψάχνει την 12άδα του στο πέμπτο και θα έχει για 4-5 μήνες εκτός εκείνον που είχε στήσει ουσιαστικά την χρονιά για να έχει πάντα «ζεστό» τον Πρίντεζη;

Από την άλλη, μου αρέσει που δεν ψάχνει ποτέ δικαιολογίες. Ρίχνει στην… φωτιά ακόμα και τον Τολιόπουλο, τροποποιεί το ρόστερ του βάζοντας στο «2» τον Παπανικολάου, ψάχνει μέχρι τέλους το πώς θα φέρει την κατάσταση υπέρ του. Λάθη γίνονται, όλοι κάνουμε, και εσύ και εγώ, το θέμα είναι να μπορούμε να μάθουμε από αυτά και να προσπαθούμε. Ετσι δεν είναι; Και το μόνο σίγουρο είναι πως στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, δεν έχουν σταματήσει στιγμή να δουλεύουν και να κοιτούν την επόμενη μέρα.

Η σεζόν είναι τεράστια, σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με τη Μάλαγα στο ΣΕΦ και σίγουρα δεν έχουν ουδεμία όρεξη να βιώσουν από τώρα κάποια έκπληξη στη φετινή του πορεία στην Ευρωλίγκα.

Αναφορικά με το συγκρότημα του Πλάθα, είναι μία ομάδα με αρχή και τέλος, όπως όλες του εξάλλου του 53χρονου τεχνικού. Στο μυαλό της είναι πάντα τα μετόπισθεν και το πώς θα κάνει δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου εκεί. Ενδεικτικό αυτού που γράφουμε, είναι πως σε τέσσερα ματς στην άκρως απαιτητική Liga Endesa δέχεται κατά μέσο όρο 71 πόντους, τέσσερις παραπάνω από τους 67 που είχε δεχτεί από την Φενέρ στην πρεμιέρα.

Ο Πλάθα στηρίζει πολλά στην επιθετική ορμή των Νέντοβιτς και Μακάλουμ, έχοντας βέβαια και την προσμονή να ανεβάσει ρυθμούς ο δεύτερος καθώς είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Φογκ, ο οποίος παίζει πλέον στην Κίνα και τους Guangzhou Lions. Μιλάμε για μία ομάδα που πετυχαίνει κάτι παραπάνω από εννιά τρίποντα σε 23 προσπάθειες στην Ισπανία και διαθέτει παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν ζημιές και από το «low post», όπως οι Σερμαντίνι, Ογκουστιν και Μούσλι. Εχει ένα κενό στο «4», όπου περιμένω να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός, με τον Μπρουκς μάλιστα να μένει στην Ισπανία έχοντας γαστρεντερίτιδα. Κάτι που σημαίνει ότι ο Πρίντεζης θα έχει χώρο για να δράσει και με το παραπάνω στο ΣΕΦ.

Είναι ομάδα στα μέτρα των «ερυθρόλευκων», που δεν γίνεται όμως να την υποτιμήσουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού στο Φάληρο. Την περίοδο που ταλανίζεται ο Ολυμπιακός από τραυματισμούς, είναι τυχερός να παίζει με σύνολα όπως της Μάλαγα. Για να προσπεράσει και αυτόν το σκόπελο και να προσπαθήσει στη συνέχεια να ολοκληρώσει όσα θέλει στο παρκέ.
Οι τραυματισμοί μπορούν να τον ενώσουν και να τον ατσαλώσουν. Με νίκη σήμερα κερδίζει χρόνο, ανεβάζει ψυχολογία ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί και προετοιμάζει το έδαφος για το ματς του Ισραήλ με την επικίνδυνη Μακάμπι. Κερδίζει; Ηρεμεί και ανασυντάσσεται…

ΥΓ.1 Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός ήδη κοιτάει παίκτες για να καλύψουν το κενό του Τιλί. Εάν αποκτηθεί κάποιος όμως, θα γίνει για να βοηθήσει και όχι να γεμίσει. Προτάσεις «σκάνε» διαρκώς στο τραπέζι των «ερυθρόλευκων». Κίνηση βιαστική όμως δεν θα γίνει…

ΥΓ.2 Καλή αρχή να έχουμε από εδώ μέσα. Το to10.gr ήρθε για να πρωταγωνιστήσει και από τη μεριά μου θα προσπαθήσω για το καλύτερο, για μένα και για σας..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ