ΑΕΚ : Η μπάλα θα χάνεται και εκείνοι θα ψάχνουν τις… ρήτρες

ΑΕΚ : Η μπάλα θα χάνεται και εκείνοι θα ψάχνουν τις… ρήτρες

Η ΑΕΚ που έχει πάρει ότι καλύτερο έχει έρθει στην Ελλάδα με την… καβουροπολιτική της και οι «απέναντι» που δείχνουν να έχουν καταλάβει ότι θα είναι δύσκολα μόνο τα πρώτα… δέκα χρόνια.

Είπαμε, άργησε η ΑΕΚ στα μεταγραφικά, αλλά επειδή για τους ανθρώπους που κρίνουν τις μεταγραφές στη συγκεκριμένη ομάδα τα τελευταία χρόνια υπάρχει δικαιωματικά απόλυτη εμπιστοσύνη, κρατούμε μια επιφύλαξη για το τι θα έρθει. Τελικά αυτό που… έρχεται, είναι καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε. Η ΑΕΚ κλείνει για σέντερ φορ τον Πόνσε της Ρόμα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον ελεύθερο Γκερέρο από την Λεγανιές. Ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει δικό του ούτε τον… κλεισμένο Πούκι.

Η Ένωση παίρνει για τα «φτερά» τον Μπογέ της Τορίνο, με ρήτρα αγοράς τα 6 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Χριστοδουλόπουλου με συμβόλαιο 600.000 ευρώ τη στιγμή που η ΑΕΚ τον κρατούσε μόνο με 350.000 τον χρόνο (όπως προβλέπει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει από το 2016 με την Ένωση) και ο ΠΑΟΚ έφερε πίσω τον Ουάρντα. Η ΑΕΚ κάνει δικό της τον Άλεφ, που όσοι τον έχουν δει μιλούν για ένα «διαμάντι» έτοιμο να λάμψει, διεθνή με την ελπίδων της Βραζιλίας, την ώρα που ο Ολυμπιακός δίνει… φιλική μάχη με τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Γουίλιαν. Που αμφιβάλω αν θα αποκτήσει κάποιος εκ των δύο.

Τα πάντα γύρω από τις μεταγραφές κρίνονται στο χορτάρι όμως σε επίπεδο… ανάγνωσης, η Ένωση, έστω και με καθυστέρηση, δείχνει να είναι ένα επίπεδο μπροστά από τις ομάδες που τερμάτισαν πίσω της πέρυσι στην βαθμολογία. Κάνοντας τις κινήσεις που ήθελε από την αρχή και που δείχνουν ικανές να την εκτοξεύσουν. Κι ας άργησαν. Ίσως αυτό να ήταν το τίμημα για να γίνει αυτό που έπρεπε. Διότι έγινε.

Οι προσθήκες των Μπογέ, Άλεφ και Πόνσε, αναμφίβολα δημιουργούν τεράστιες προσδοκίες. Ενώ θα πω πως ας πάρουμε σίγουρο ότι δεν θα είναι οι μοναδικές. Ο Αύγουστος πάντα ήταν… μεγάλος για τα μεταγραφικά και για την περίπτωση της ΑΕΚ, ειδικά φέτος, ισχύει και με το παραπάνω. Η Ένωση θα κάνει μία, ίσως και δύο κινήσεις ακόμα, που επίσης θα είναι τέτοιου επιπέδου.

Η ομάδα ωστόσο θα παλέψει για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους συγκεκριμένους παίκτες. Που δίνουν στον Μαρίνο Ουζουνίδη τη δυνατότητα να κάνει πράξη όλα όσα έχει στο μυαλό του. Οι τρεις προσθήκες που έρχονται θα κοστίσουν για τη νέα σεζόν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ για να παραμείνουν στην Ένωση και τη νέα σεζόν θα απαιτηθούν κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ! Χρήματα που αν χρειαστεί η ΑΕΚ να δώσει, θα τα δώσει. Όπως τα έδωσε και για τον Λιβάγια. Που… κάποιοι θεωρούσαν «φευγάτο», διότι «σιγά μην δώσει ο… κάβουρας 2 εκατομμύρια ευρώ στην Λας Πάλμας». Τα έδωσε λοιπόν. Και ο παίκτης που πέρυσι «γονάτισε» μόνος του τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, θα φορά ξανά τα κιτρινόμαυρα. Πιο «φτιαγμένος» πια και πιο απελευθερωμένος.

Ο Άλεφ είναι μια περίπτωση που πιστεύω πολύ, διότι δείχνει να έχει στοιχεία που έλειπαν από την ΑΕΚ. Και επίσης λείπουν από τους μέσους που έχουν ή… παλεύουν να αποκτήσουν οι ανταγωνιστές της Ένωσης. Όπως επίσης αναμφίβολα δημιουργεί προσδοκίες η συνύπαρξη των δύο Αργεντινών στην επίθεση. Εκεί όπου προβλέπω να χάνεται η μπάλα όταν μπαίνουν στο «κάδρο» και οι Μάνταλος, Λιβάγια. Οι «απέναντι», ας ψάχνουν όταν αρχίσει να χάνεται η μπάλα πόσο θα κοστίσουν οι ρήτρες τους. Όπως πέρυσι με τον Λιβάγια, δηλαδή. Τα πρώτα 10 χρόνια θα είναι δύσκολα παιδιά, υπομονή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ