Φορτούνης και Ομάρ η απόδειξη της αλλαγής!

Φορτούνης και Ομάρ η απόδειξη της αλλαγής!

Στο επόμενο ταξίδι του Ολυμπιακού το προηγούμενο πλήρωμα θα έχει την ελάχιστη εκπροσώπηση!

Ποιοι θα είναι τελικά οι «επιζήσαντες» στον Ολυμπιακό; Λογικό είναι να επικεντρώνεται στην παρούσα φάση η προσοχή όλων μας στα «φρέσκα πρόσωπα», ακόμη και σε αυτούς που επιστρέφουν από δανεισμό και θέλουν να πάρουν τη δική τους ρεβάνς, όμως πόσοι θα παραμείνουν στο καράβι από το προηγούμενο ταξίδι, που δεν έφτασε ποτέ στο λιμάνι του τίτλου;

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αποτελούν τις πιο βασικές υποψηφιότητες για αυτήν την κατηγορία. Και για τους δύο βέβαια κυκλοφορούν εδώ και κάμποσο καιρό διάφορα μεταγραφικά σενάρια, για τον πρώτο από την Τουρκία και για τον δεύτερο από την Ιταλία, όμως στην παρούσα φάση βρίσκονται στις βασικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς κι αν δεν προκύψει κάποια ιδιαίτερα ελκυστική προσφορά, τότε όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν με τα ερυθρόλευκα.

Ο Φορτούνης μάλιστα το έχει πάρει «ζεστά» το θέμα της παραμονής του. Γνωρίζει καλά ότι απόντος πλέον του Μποτία και με τον Ρομαό να μην έχει εξασφαλίσει την… πρόκρισή του για την επόμενη φάση του Αυγούστου, ο Έλληνας μέσος φοράει πια το περιβραχιόνιο στο μπράτσο και οι ευθύνες του είναι πολύ μεγαλύτερες όχι μόνον στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και σε αυτό που έχει να κάνει με τα αποδυτήρια της ομάδας.

Το να είσαι ηγέτης σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι σαφές ότι απαιτεί πολλά πράγματα μαζί, όμως όταν σου τη δίνει την ασίστ η μπάλα, τότε δεν μπορείς να τη γυρίσεις στον τερματοφύλακα.  Από την προηγούμενη σεζόν υπάρχει αυτή η «ανάγκη» για να πάρει τις ευθύνες του ο Φορτούνης και τώρα πια οι συνθήκες τον υποχρεώνουν να πάει μπροστά, αν θέλει να μην ακολουθήσει το μονοπάτι άλλων συμπαικτών του-που έτσι κι αλλιώς δεν θέλει, όπως μας το έχει δείξει με την έως τώρα  συμπεριφορά του.

Κι ο Ελαμπντελαουί έχει περάσει από τη «δοκιμασία» του «υπό παραχώρηση», αλλά μέχρι τώρα επιβιώνει στο Ρέντη και προσπαθεί να ταιριάξει με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο για τη δημιουργία μίας ισχυρής δεξιάς πτέρυγας. Για τον ανταγωνισμό υπάρχει πλέον και ο Μασούρας από τη Λάρισα, ο οποίος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον νικήσει στην ταχύτητα κι όταν αποκτήσει και την εμπειρία, τότε πιθανότατα θα τον βγάλει έξω από την «πρώτη πίστα».

Κατά τα άλλα αναμένεται και η επαναφορά του Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος έχει κερδίσει τη θέση από την προηγούμενη διαδρομή, ενώ ίσως μας προκύψει, ως συνέχεια στους στόπερ ένας εκ των Σισέ ή Ένγκελς κι ενώ ο Βούκοβιτς, που δεν είχε την ευκαιρία την πρώτη του χρονιά έχει ξεκινήσει τώρα με προβάδισμα στην εκτίμηση του Μαρτίνς.

Μετρημένοι στα δάχτυλα οι εκπρόσωποι του «προηγούμενου Ολυμπιακού» κι αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που μας πιστοποιεί το πόσο πολύ αλλάζουν οι ερυθρόλευκοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ