Ένα κορόιδο πεθαίνει, δέκα γεννιούνται

Ένα κορόιδο πεθαίνει, δέκα γεννιούνται

Από την τριήρη έπεσε στη θάλασσα, η μαέστρος Ευγενία Μανωλίδου, όπως λέει ο Πολάκης, η από την προβλήτα όπως ισχυρίζεται ο Άδωνις; Ο Κώστας Καίσαρης ενσκήπτει μετά της δέουσας προσοχής στο μείζων θέμα των ημερών.

Η ΜΑΧΗ είναι σκληρή. Αδυσώπητη. Μέχρι τελικής πτώσεως. Μέχρι εσχάτων. Οι πολιτικοί ογκόλιθοι, Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης διασταύρωσαν, για μία ακόμη φορά τα ξίφη τους. Τα μαύρα σκυλιά του πολέμου. Ο μαχαλόμαγκας από τη Κρήτη, με τον πολιτευόμενο τηλεβιβλιοπώλη. Υπέρ βωμών και εστιών. Όχι, για τη πάρτη τους. Όχι για τα σέα και τα μέα της εξουσίας. Για τη πατρίδα είναι, που τρώνε τα συκώτια τους. Για την Ελλάδα. Που ο ένας θέλει να υπηρετήσει από αριστερά κι ο άλλος, από δεξιά. Δεν τρώνε ο ένας τις σάρκες του άλλου, από ιδιοτέλεια. Από υστεροβουλία. Για προσωπικό συμφέρον. Είναι ο πόνος και η αγάπη για τη πατρίδα, που κάνει ώρες ώρες, αυτούς τους δύο, λαμπρούς επιστήμονες να παρεκτρέπονται. Να ξεφεύγουν από τις αρχές τους. Κι ειδικότερα τον σύντεκνο μουστακαλή, που σαν αριστερός, μιλάει πάντα πολιτικά. Και με επιχειρήματα. Όπως στη προκειμένη περίπτωση. Όπου η πτώση στη θάλασσα από την τριήρη Ολυμπιάς, της διεθνούς φήμης μαέστρου Ευγενίας Μανωλίδου, εξελίχθηκε σε μείζων πολιτικό ζήτημα.

Με τον Υφυπουργό Υγείας (για να μην ξεχνιόμαστε) Παύλο Πολάκη να κάνει εξής βαρυσήμαντη παρέμβαση: «Άλλος αφήνει μούσι, γιατί του τόπε ο επικοινωνιολόγος του, άλλη πάει με δωδεκάποντο, σε τριήρη. Κι άλλοι αγοράζουν, ασθενοφόρα ανοίγουν νοσοκομεία (που, έκλεισε ο άντρας της τριηρογκρεμισμένης) και καθαρίζουν τον τόπο, από τα λαμόγια…».

Ο άλλος που αφήνει μούσι, είναι ο Κυριάκος. Η άλλη με τα δωδεκάποντα είναι η μαέστρος που λέγαμε. Η οποία κατά την επίσκεψή της στη τριήρη βρέθηκε στη θάλασσα. Με αποτέλεσμα να βουτήξουν άμεσα, άνδρες του λιμενικού, βατραχάνθρωποι και ΟΥΚατζίδες, με επικεφαλής το γιο του Μπαλτάκου. Και τελικά να καταφέρουν να τη βγάλουν σώα και αβλαβή. Αν η Ταϊλάνδη και η ανθρωπότητα ολόκληρη, συγκλονίστηκαν με την επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών, η Ελλάς έζησε ανάλογες δραματικές στιγμές με τη διάσωση της Ευγενιας Μανωλίδου. Τέλος καλό όλα καλά. Με τον Άδωνι ωστόσο να σηκώνει το γάντι, που του πέταξε ο Παύλος και να ξιφουλκεί:

«Λυπούμαι για τη κακία. Το ατύχημα της Ευγενίας από τη προβλήτα, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό, στη προσπάθειά της, να προστατεύσει ένα παιδί, σχολιάστηκε με κακία και με μία περυσινή φωτό άσχετη με το ατύχημα».

ΕΠΕΙΔΗ το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό έχουμε και λέμε: Νο1: Η διάσημη μαέστρος, δεν έπεσε από τη τριήρη. Έπεσε από τη προβλήτα. Νο2: Η διάσημη μαέστρος, δεν γλίστρησε, επειδή φόραγε δωδεκάποντα. Βρέθηκε στη θάλασσα επειδή, προσπάθησε να προστατεύσει ένα παιδί. Νο3: Οι φωτογραφίες που συνόδευαν το επίμαχο ρεπορτάζ, είναι αρχείου και δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα.

ΤΙ καταλαβαίνεις; Καταλαβαίνεις ότι είσαι περικυκλωμένος και δεν γλυτώνεις με τίποτα; Καταλαβαίνεις, ότι σε έχουνε βάλλει στη μέση και σε δουλεύουνε ψιλό γαζί; Έχεις πάρει χαμπάρι, για πόσο λακαμά σε περνάνε; Πόσο εύκολο σε έχουνε; Με τι σαχλαμάρες σε ταΐζουνε; Κι εσύ σαν χαϊβάνι, τις χάφτεις. Τις καταπίνεις αμάσητες. Τρως το παραμύθι, ότι ο ένας είναι δεξιός κι ο άλλος αριστερός. Δήθεν ότι ο Πολάκης και Άδωνις, έχουν διαφορετικές ιδεολογίες και προσανατολισμούς. Δήθεν, ότι εκφράζουν διαφορετικούς κόσμους. Μέχρι που κάποια, στιγμή, ξεβρακώνονται αμφότεροι στο λένε στα ίσα. Μέσα στα μούτρα σου. Λακαμά Έλληνα, οι διαφορές μας είναι η βουτιά της μαέστρου στη θάλασσα. Από τη τριήρη έπεσε όπως λέει, Πολάκης, η από τη προβλήτα, όπως ισχυρίζεται ο Άδωνις. Τίποτα άλλο. Που να ξυπνήσει όμως το χαϊβάνι ο Έλληνας; Όπως έχει πει άλλωστε ο Απόστολος Παύλος στην προς Μενιδιάτες επιστολή, ένα κορόιδο πεθαίνει, δέκα γεννιούνται.

Στη μουσική επιλογή Richard Gallianno and Tangaria Quartet-Autumn Leaves.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ