Ολυμπιακός : Ο «καλός», ο «κακός» και ο… πρακτικός!

Ολυμπιακός : Ο «καλός», ο «κακός» και ο… πρακτικός!

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει πλέον να πάρει τις αποφάσεις του για τον Ολυμπιακό των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ!

Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και προφανώς δεν είναι μακριά η ώρα που θα μάθουμε την ενδεκάδα των ερυθρόλευκων, στην πιο οριστική της μορφή!

Αρχής γενομένης από το νέο τεστ με την Γκενκ, ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να καταλήξει στο πλάνο που θα εφαρμόσει στην «πρώτη δόση» των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ και σε ότι αφορά τα πρόσωπα, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα.

Μέχρι τώρα ο Πορτογάλος προπονητής ήταν ο «καλός», αφού έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και μάλιστα στήριξε πολύ περισσότερο αυτούς που τον είχαν ανάγκη για να αποδείξουν ότι δικαιούνται μία θέση στο πλήρωμα για το επόμενο ταξίδι, άσχετα αν οι πιο πολλοί δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες.

Με δεδομένο ότι απομένουν τρία ακόμη ματς στο εξωτερικό και μία πρόβα τζενεράλε με την Λεγανές, στο Καραϊσκάκη, την 1η Αυγούστου, είναι ξεκάθαρο ότι ο Μαρτίνς θα πρέπει να γίνει και «κακός», καθώς θα υποχρεωθεί με την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία να αφήσει κάποιους παίκτες εκτός και να συνεχίσει με αυτούς που πήραν την… πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά υπάρχει πρόοδος στο κομμάτι των αποχωρήσεων, καθώς μετά τον Εμενίκε είναι να φεύγει και ο Οτζίτζα και θα απομείνουν δύο-τρεις περιπτώσεις παικτών με «βαριά» συμβόλαια», αλλά με μικρή προσφορά, προκειμένου να αναπνεύσει η ομάδα και να συνεχίσει στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού τους.

Κάπου εδώ θα πρέπει να γίνει και πρακτικός ο Μαρτίνς και να πάει στα προκριματικά με τους παίκτες που έχει δουλέψει όλο αυτό το διάστημα, ενώ περιμένει μόνον μία-δύο κινήσεις για τον άξονα της μεσαίας γραμμής και στη συνέχεια θα υπάρχει ο χρόνος για τις επόμενες προσθήκες.

Με βάση το πλάνο, ο Ολυμπιακός είναι να φέρει ακόμη άλλον έναν στόπερ, έναν εξτρέμ και έναν σέντερ φορ όπως και δεύτερο τερματοφύλακα, όμως με αυτά μπορεί να ασχοληθεί και τον επόμενο μήνα. Τούτη τη στιγμή κι εφόσον ο Καμαρά έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, λείπει μόνον ένας παίκτης στο «έξι», αν και υπάρχει διαθέσιμος ο έμπειρος Ρομαό, συνεπώς ο κόουτς μπορεί να ξεκαθαρίσει τους ρόλους, αφού πρώτα καταλήξει και το σύστημα.

Κι όπως είχαμε υπογραμμίσει σε πρόσφατες αναφορές μας την τακτική θα την υποδείξουν στον Μαρτίνς οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του, συνεπώς δύσκολα θα δούμε σχήμα με δύο μπροστά και τρεις πίσω, καθώς στη ρουλέτα των προκριματικών το ρίσκο θα πρέπει να είναι το ελάχιστο δυνατό….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ