Όταν διαλέγεις την αλήθεια ο δρόμος είναι πιο μακρύς…

Όταν διαλέγεις την αλήθεια ο δρόμος είναι πιο μακρύς…

Ο Μαρτίνς θέλησε να τσεκάρει τα όρια των παικτών του, αποφεύγοντας τις «λάθος εντυπώσεις»!

Μπαίνει στο αρχείο η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από το Ζέεφελντ, στο Βέλγιο και την Ολλανδία και αυτό που μένει τώρα είναι μία «γενική πρόβα» με την Λεγανές, την 1η Αυγούστου, στο Καραϊσκάκη και ακολουθούν οι αγώνες με την Λουκέρνη για την προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ!

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας το έδωσε το «στίγμα» του ο Ολυμπιακός στα οκτώ φιλικά ματς που έδωσε μέχρι τώρα. Αυτό που καταλάβαμε στο ξεκίνημα ήταν ότι ο Μαρτίνς θέλει να φτιάξει μία ομάδα που θα πιάνει τον αντίπαλο από τον λαιμό, να πιέζει δηλαδή σε όλο το γήπεδο και να βάζει τους δικούς της όρους στο παιχνίδι, όπως θα πρέπει να παίζουν δηλαδή οι ερυθρόλευκοι.

Στη συνέχεια όμως ο Μαρτίνς ανέβασε την ένταση των αγώνων, θέλοντας να τσεκάρει από τόσο νωρίς τα όρια των παικτών του. Διάλεξε την αλήθεια και απέφυγε την «εικονική πραγματικότητα» που θα δημιουργούσε ίσως καλύτερο κλίμα, αλλά μάλλον λάθος εντυπώσεις.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Πορτογάλος προπονητής και οι παίκτες του έχουν να καλύψουν ακόμη μεγάλο μέρος της διαδρομής, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και το γεγονός ότι έχουν κάνει κάποια (σταθερά) βήματα. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός επέλεξε να φτιάξει ομάδα από την αρχή, τότε θα πρέπει υποχρεωτικά να την περιμένει. Έτσι κι αλλιώς το ρόστερ δεν έχει φτάσει στην οριστική του μορφή, αντιθέτως είναι να γίνουν ακόμη αρκετές, όσο και σημαντικές κινήσεις.

Κατά τα φαινόμενα, στο τέλος της ημέρας θα έχουν μείνει ελάχιστοι παίκτες από αυτούς που βρίσκονταν στο Ρέντη στην προηγούμενη περίοδο και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είναι αυτός ο Ολυμπιακός που θα δούμε στη νέα σεζόν, συνεπώς όποιο σχόλιο κι αν κάνουμε σε αυτή τη φάση θα το ξεπεράσουν οι εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, όταν χτίζεις κάτι καινούργιο παίζει ρόλο να το τοποθετείς σε σωστές βάσεις. Σε ένα μήνα δεν μπορείς να τα κάνεις όλα γιατί ούτε και στο ποδόσφαιρο γίνονται θαύματα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι τώρα έχουν ξεχωρίσει κάποιοι «νεοσύλλεκτοι», όπως ο Γκερέρο και ο Καμαρά, ενώ δεν διακρίθηκε κάποιος από τις «παλιοσειρές» κι αυτό ίσως να είναι κάτι που θα πρέπει να κρατήσουμε.

Κι όσο για το σύστημα; Ο Μαρτίνς έψαξε αρκετές επιλογές και καλά έκανε. Για τα ματς με την Λουκέρνη δύσκολα θα πάει σε διαφορετική εκδοχή, όμως όσο συνεχίζει να γεμίζει με παίκτες ο Ολυμπιακός, τόσο και θα μπαίνει στον πειρασμό για μία πιο επιθετική τακτική…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ