Ξύπνα μ@λ@κ@

Ξύπνα μ@λ@κ@

Ο Κώστας Καίσαρης, ασχολείται με το φαινόμενο Πάνος Καμμένος. Σχολιάζει το κύμα συμπαράστασης στους πυροπαθείς και καταλήγει: Αν θέλεις να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου, μη ξαναψηφίσεις λαμόγια.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Σ αυτές τις δύσκολες, σ αυτές τις τραγικές στιγμές, υπάρχουν κάποιοι, που φυλάνε Θερμοπύλες. Κάποιοι που βάζουν τα στήθια τους μπροστά για να απαλύνουν τον πόνο, των συνανθρώπων μας, που χτυπήθηκαν τόσο βάναυσα από την οργή του θεού. Όπως ισχυρίζεται δηλαδή, ο επί της γης εκπρόσωπος και αντιπρόσωπός του, Αμβρόσιος. Έτσι είναι. Αν είσαι αμαρτωλός και θέλεις να τη σκαπουλάρεις από τη κόλαση, στον παπά θα πας για να βρεις την άκρη. Θα του πεις, τι αμαρτίες έχεις κάνει και για τις οποίες βεβαίως έχεις μετανοιώσει κι αυτός θα καθαρίσει για πάρτη σου. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, ο Άγιος Πέτρος, θα σε περιμένει με ανοιχτές τις αγκάλες. Για να σε τακτοποιήσει στον παράδεισο. Όπως ο μετρ στα μπουζούκια σε υποδέχεται και σε βάζει στο τραπέζι σου.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Εις εξ αυτών που φυλάνε Θερμοπύλες, είναι ο ακαταμάχητος, ο ακατάβλητος, Πάνος Καμμένος. Ο αδάμαστος υπουργός Εθνικής Άμυνας, μπορεί, στον ελεύθερο χρόνο του, να περιφέρεται στα καζίνο του Λονδίνου και στη Φόρμουλα 1 στο Μονακό, αλλά όταν τον καλεί το καθήκον είναι παρών. Μη νομίζει κανείς ότι την ώρα που καιγόντουσαν, Κινέτα, Ραφήνα και Μάτι, ο Πάνος, εξασκείτο στην αγαπημένη συνήθεια το τάβλι. Ο ακάματος Πάνος, δίνει νυχθημερόν των υπέρ πάντων αγώνα. Κι η πατρίς τον ευγνωμονεί. Το ένα το μάτι, το έχει στις φωτιές το άλλο στη Τουρκία και στ’ αυτιά τα ακουστικά για να παρακολουθεί τι λέει το βοθροκάναλο ο ΣΚΑΙ. Που σαμποτάρει αυτή τη τεράστια εθνική προσπάθεια.

ΒΓΑΙΝΕΙ στη τηλεόραση ο ίδιος αυτοπροσώπως. Για να κάνει γνωστό ότι δίδεται αναβολή στράτευσης, στα τέκνα των πληγέντων. Κι όσοι υπηρετούν κι έχει καεί το σπίτι τους, με μία αίτηση παίρνουν μετάθεση στην Αθήνα. Ανεβαίνει, στα ελικόπτερα χωρίς να υπολογίζει τις αναταράξεις και την αναγούλα που φέρνουν στο στομάχι, για να δει από πρώτο χέρι, πως έχει η κατάσταση. Την ώρα που ο Δήμαρχος Ραφήνας σήκωσε τα χέρια ψηλά, «δεν θέλουμε άλλα τρόφιμα», ο χαλκέντερος Πάνος, ανακοινώνει ότι ο στρατός θα τοποθετήσει στη περιοχή κινητό μαγειρείο. Αυτός ντε και και καλά θέλει να ταΐσει το κόσμο. Κερνάει, ο ελληνικός στρατός.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τις κρίσιμες αυτές στιγμές, είναι πάντα έτοιμος να μανουριάσει, να αρπαχτεί και να πλακωθεί. Ως μάγκας και νταής. Στη περιοδεία που έκανε, συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων στο Μάτι, έδειξε το αντριλίκι του. Όταν κάποιος πολίτης το παρατράβηξε ο Πάνος, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, τον έβαλε στη θέση του: «Μόνο εσύ κι ο Πορτοσάλτε τα λέτε αυτά». Έτσι είναι. Αυτό το καλαμπούρι με τις ευθύνες της πολιτείας παρατράβηξε. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει, ότι γουστάρει. Επειδή κάηκε ο άντρας σου, η γυναίκα σου, το παιδί σου, το σπίτι σου, να λες ότι θες. Να κουνάς το δάχτυλο, στην εξουσία. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Ότι γουστάρουνε, μπορούνε να λένε μόνο οι υπουργοί. Ουδείς άλλος. Τον οποίο Πορτοσάλτε ο αγριεμένος Πάνος καταχέριασε και μέσω του tweeter : «Δεν θα ξαναπιάσεις κ.Πορτοσάλτε για λόγους αντιπολίτευσης στο στόμα σου τις Ένοπλες Δυνάμεις». Ο κόσμος καίγεται κι ο Καμμένος ασχολείται με τον Πορτοσάλτε.

ΠΟΤΕ όμως δεν πρέπει να αφήνεις τη πραγματικότητα να σου χαλάσει μία ωραία ιστορία. Εδώ και δύο μέρες, όπως είπαμε, από τη Τρίτη, ο δήμαρχος Ραφήνας, κάνει δημόσιες εκκλήσεις: «Όχι άλλα τρόφιμα. Χέρια χρειαζόμαστε για να βοηθήσουν». Που να πάρει χαμπάρι όμως ο Πάνος;Τη Πέμπτη που έκανε περιοδεία στο Μάτι, το βιολί του: «Θα συνεχίσουμε όσες μέρες χρειαστεί τη διανομή γευμάτων». Εν ονόματι της λεζάντας, να θέλει ντε και καλά να ταϊσει το κόσμο με το ζόρι. Κι αυτό το «μαζεύουμε τρόφιμα» παράγινε. Έγινε μόδα. Στη Θάσο είναι διακοπές ένας φίλος και μαζεύουνε μακαρόνια, ρύζι και μωρομάντηλα. Για να μην πολυλογούμε λοιπόν θα το πω με τη μία. Όλα αυτά είναι άχρηστα. Αν έχει καεί κάποιος δικός σου, αν έχει καεί το σπίτι σου, δεν σώνεσαι μ ένα πιάτο φαϊ που θα σου δώσει ο Καμμένος.

ΚΙ εσύ που θέλεις να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, ένας τρόπος υπάρχει μόνο. Και να βοηθήσεις ταυτόχρονα και τη πάρτη σου. Να μην ξαναψηφίσεις, απατεώνες, τυχοδιώκτες και ντενεκέδες. Όλους αυτούς που ψηφίζεις μέχρι τώρα. Μη δει λαμόγιο ο Έλληνας. Μη δει καραγκιόζη. Μη δει μαλάκα. Με τα μούτρα πέφτει απάνω. Κορώνα τον έχει στο κεφάλι του. Λαμόγια, ψώνια και ημίτρελους στέλνει στη Βουλή. Τα παρατράγουδα της Πάνια γίνανε βουλευτές και υπουργοί. Αν θέλεις λοιπόν να βοηθήσεις ξεστραβώσου. Ξύπνα. Άνοιξε τα μάτια σου. Βγάλε τη τσίμπλα. Πάρε χαμπάρι ότι σε δουλεύουνε ψιλό γαζί. Οι δήθεν δεξιοί, οι δήθεν αριστεροί, οι δήθεν εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Ξύπνα μαλάκα και σταμάτα να στέλνεις στη Βουλή ντενεκέδες και απατεώνες. Όσο επιμένεις να ψηφίζεις αυτά τα παράσιτα, αυτά θα παθαίνεις. Όσο ψηφίζεις απατεώνες και ντενεκέδες είσαι άξιος της τύχης σου. Το χειμώνα θα πνίγεσαι και το καλοκαίρι θα καίγεσαι. Ο μόνος τρόπος γιά να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου, είναι να σταματήσεις να ψηφίζεις λαμόγια. Ξύπνα μαλάκα.

Στη μουσική επιλογή, Louis Armstrong-What a wonderful world.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ