Να μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης, μιας εξαγριωμένης αρκούδας

Να μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης, μιας εξαγριωμένης αρκούδας

Οι Άγγλοι χαλάρωσαν, σκεπτόμενοι πως θα βάλουν ένα ακόμη και θα πάνε για μπύρες, μέχρι που τους έκατσε το παστέλι ο Βρύζας κι έμειναν να κοιτούν το Μπιγκ Μπεν

«Ο ΠΑΟΚ βολεύεται από το γεγονός πως ο δεύτερος αγώνας είναι εκτός. Γι αυτό κι ενώ αν γινόταν δημοσκόπηση με το ερώτημα »προτιμάτε 1-0 ή 2-0 στο παιγνίδι της Τρίτης;», η απόλυτη πλειοψηφία θα επέλεγε το δεύτερο, θα ήμουν ο μόνος που θα ψήφιζα υπέρ του 1-0.»

Έτσι έκλεινα το τελευταίο μου μπλοκ πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία στην Τούμπα, γνωρίζοντας πως εκ πρώτης ανάγνωσης, θα φαινόμουν τρελός.
Ας μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας και στο τέλος ίσως γίνετε κι εσείς τρόφιμοι του ίδιου τρελάδικου.

Στη συνέχεια του κειμένου, θα καταλάβετε το λόγο που δεν επανήλθα τότε, αλλά το κάνω σήμερα, λίγες ώρες πριν το παιγνίδι με την Σπαρτάκ.
Υπάρχει ένας άγραφος νόμος στο ποδόσφαιρο, πως το αουτσάιντερ μπορεί μόνο να κλέψει τη νίκη ή την πρόκριση, από το φαβορί. Στα ίσια, είναι δύσκολο, έως απίθανο.
Ειδικά όταν μιλάμε για προκριματικούς C.L που δεν είναι όπως οι νοκ άουτ αγώνες στο Μουντιάλ, όπου τρως ένα γκολ στο τέλος και πακετάρεις βαλίτσες. Υπάρχει και δεύτερος αγώνας κι εκεί έγκειται η σημασία της έδρας που θα γίνει το πρώτο παιγνίδι,.

Αφού συμφωνήσαμε στα περί κλοπής, είναι αυτονόητο πως όσο λιγότερο διαρκέσει η διαδικασία της κλοπής, τόσο μειώνονται οι κίνδυνοι για τον κλέφτη. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον Βασίλη Παλαιοκώστα, που να τον βρείτε όμως..

Σύμφωνα με έναν δεύτερο βασικό κανόνα στο εγχειρίδιο των κλεφτών. όσο πιο ανυποψίαστο είναι το θύμα τόσο καλύτερα για τον κλέφτη.
Κι από τη θεωρία, περνάμε στην πράξη

Μια από τις πιο μεγάλες Ευρωπαϊκές προκρίσεις του ΠΑΟΚ έγινε κόντρα στην Άρσεναλ. Στον αγώνα της Τούμπας ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0, σκορ που δεν προβλημάτιζε ιδιαίτερα τους Άγγλους. Πόσο δε όταν στην αναμέτρηση του Λονδίνου προηγήθηκαν σχετικά νωρίς με τον Μπέρκαμπ και κάπου εκεί κάπως χαλάρωσαν, σκεπτόμενοι πως αργά ή γρήγορα, έτσι ή αλλιώς θα βάλουν το δεύτερο και θα πάνε για μπύρες.

Μέχρι που τους έκατσε το παστέλι ο Βρύζας κι έμειναν να κοιτούν αποσβολωμένοι το Μπιγκ Μπεν.
Αν επισκεπτόσασταν το παλιό Χάιμπουρι πριν χτιστούν κατοικίες, θα βλέπατε στις κερκίδες χιλιάδες βαλσαμωμένους Άγγλους. Από εκείνη τη βραδιά ήταν, μετά το γκολ του Zisis the end, έμειναν έτσι και δεν κουνήθηκαν…

Στην Τούμπα λοιπόν 90 λεπτά έφυγαν αέρα κι άλλα 70 στο Λονδίνο αφού έβαλαν το γκολ, στην ουσία ο ΠΑΟΚ κέρδισε 160 από τα συνολικά 180, χωρίς να αντιμετωπίσει φορτσάτη την ομάδα του Βενγκέρ.

Σε περίπτωση που η σειρά των αγώνων ήταν αντίστροφη, ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε το ίδιο ιδανικό 1-1 στην Αγγλία, θα είχε να αντιμετωπίσει για 90 λεπτά μια πιεστική Άρσεναλ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Καλό αποτέλεσμα είχε πάρει εκτός ο ΠΑΟΚ από τη Νάπολι στον Σαν Πάολο, το φτωχό 1-0 όμως δεν άφηνε περιθώρια χαλάρωσης στην παρέα του Μαραντόνα, με ένα γκολ του Καρέκα πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο στην Τούμπα, η τελετή είχε λάβει τέλος.

Ο ΠΑΟΚ θα πετύχαινε μια από τις ιστορικότερες προκρίσεις Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, αν ο διαιτητής στο Μόναχο, δεν έδινε τρεις (!!!) επαναλήψεις σε πέναλτι, μέχρι να σκοράρει η Μπάγερν

Στην Θεσσαλονίκη ήταν ο πρώτος αγώνας, 0-0 με σχεδόν σβηστές μηχανές πήραν οι Γερμανοί, νόμιζαν πως θα κάνουν περίπατο στην έδρα τους, αλλά χρειάστηκαν να φτάσουν στα πέναλτι..
Με 0-0 στο πρώτο παιγνίδι στο Μόναχο, το πιθανότερο είναι πως οι Βαυαροί θα είχαν περάσει από πάνω μας ερχόμενοι στην Τούμπα.

Όπως συνέβη κάποτε με τον Παναθηναϊκό που είχε την ατυχία να περάσει νικηφόρα από το Άμστερνταμ με γκολ ποίημα του Βαζέχα, έπειτα από εξ ίσου απίστευτη κούρσα του νυν προπονητή του. Το αποτέλεσμα ήταν να βγάλει αντίδραση ο Άγιαξ και να πάει στο ΟΑΚΑ απαγγέλοντας στίχους Αλέφαντου «καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0». Το 0-0 ή 1-1 σε περίπτωση που ο πρώτος αγώνας γινόταν στο ΟΑΚΑ, ήταν πιθανόν να υπνώτιζε τον Αίαντα και η ζωγραφιά του Πολωνού. πέρα από αναμνήσεις, να έγραφε και ιστορία.

Η ίδια Ολλανδική ομάδα άλλωστε, ανέτρεψε δυο φορές στην Τούμπα ισάριθμα 1-1 που είχε αποσπάσει ο ΠΑΟΚ στην έδρα της.
Και η επική πρόκριση επί της Φενέρ έτσι είχε έρθει, 1-0 στην Τούμπα, 1-0 ο κανονικός αγώνας στην Πόλη μας και στην παράταση τα μεμέτια, άκουγαν τον Άραβα σπίκερ να τους αποχαιρετά στα…Μουσουλμανικά.. Στην Τούμπα είχε χάσει κι ένα άχαστο ο Παπάζογλου και αναρωτιόμουν αν ήταν καλύτερα που δεν το έβαλε, γιατί με 2-0 οι Τούρκοι θα έμπαιναν αφηνιασμένοι, με την ίδια μανία που ο Μωάμεθ ο Πορθητής, είχε μπουκάρει στην Αγιά Σοφιά.

Μ΄όλα αυτά δε θέλω να ισχυριστώ πως όταν ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα του αουτσάιντερ, αυτό μετατρέπεται σε φαβορί.
Οι ισορροπίες δεν αλλάζουν, απλώς διαφοροποιούνται κάπως τα ποσοστά, το 90-10 πχ, μπορεί να γίνει 80-20.

Δεν υπάρχει Ελληνική ομάδα που να μπορεί να αποκλείσει σε διπλούς αγώνες την Ρεάλ, την Μπάγερν ή την Λίβερπουλ. Η μόνη ελπίδα είναι να πάρει κάτι σε 1-1 στην έδρα της που θα κοιμίσει τον αντίπαλο, στον δεύτερο να ρίξει κι έναν υπνάκο ο Θεός και να αποκτήσει υπόσταση ένα 0.0000000002 % πιθανοτήτων.
Από εκεί ορμώμενος, έγραψα πως ήταν καλή για τον ΠΑΟΚ, η σειρά των αγώνων, με τη Βασιλεία
Τις προηγούμενες φορές πήρε καλό αποτέλεσμα από τον Άγιαξ, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Το ίδιο έγινε και με τη Σάλκε, 1-1 στο πρώτο παιγνίδι, οπότε οι Γερμανοί ήρθαν στην Τούμπα υποψιασμένοι και μας καθάρισαν σαν αυγά…
Όλα τα παραπάνω έπρεπε να τα γράψω ανάμεσα στα δυο ματς με τους Ελβετούς για να είμαι συνεπής, αφού είχα υποσχεθεί πως θα εξηγήσω τους λόγους των φαινομενικά παράλογων προτιμήσεων μου.

Δεν το έκανα γιατί στην πράξη φάνηκε πως δεν είχαν σχέση με τους αγώνες του ΠΑΟΚ στην προηγούμενη προκριματική φάση, καθώς στο χορτάρι δεν προέκυπτε η ανωτερότητα των Ελβετών, που όλοι υποψιαζόμασταν

Την πάτησα λοιπόν περιμένοντας να δω τη Βασιλεία στην Τούμπα ως ένα σύνολο επιπέδου Champions league, θύμισε όμως ομάδα που διεκδικεί έξοδο στο Europa, μέσω της Super league.
Για την ακρίβεια, ο ΠΑΟΚ την έκανε να φαίνεται έτσι, οπότε ότι θα διαβάζατε θα είχε επιμορφωτικό χαρακτήρα και δε θα σχετιζόταν με τους εν λόγω αγώνες..
Για να μην πάει χαμένο λοιπόν, το κράτησα κάβα για το παιγνίδι με τους Ρώσους που είναι όντως ομάδα Champions league και σαφώς ανώτερη, άρα ισχύει ο κανόνας που προανέφερα.
Τα περί «σκορ πρόκρισης στην Τούμπα», είναι για αφελείς βετεράνους που βγαίνουν στα τοπικά ραδιόφωνα και πρέπει κάτι να πουν, ώστε να γεμίσουν τις εργατοώρες του παρουσιαστή.
Το σημείο κλειδί είναι να μειωθεί ο καθαρός χρόνος που η αρκούδα θα εξαγριωθεί κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ένα καλό σκορ για τον γηπεδούχο, που θα μοιάζει όμως ανατρέψιμο στη Μόσχα, ώστε να ξεγελαστεί και να πέσει σε χειμερία νάρκη, εν μέσω θέρους..
Κι εκεί, να γίνει -αν γίνει- το μπαμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ