Ολυμπιακός : Άλλαξε νοοτροπία, απέκτησε προοπτική!

Ολυμπιακός : Άλλαξε νοοτροπία, απέκτησε προοπτική!

Με τη νέα σύνθεση του ρόστερ του ο Ολυμπιακός φτιάχνει ομάδα με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από την προηγούμενη!

Το δείγμα από το πρώτο επίσημο παιχνίδι μπορεί να μη θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστο για καμία ομάδα στον κόσμο, ωστόσο δεν γίνεται να το αγνοήσουμε κιόλας…

Για κάποιους που γνωρίζουν από πρόσωπα και πράγματα στο Ρέντη η «ανάγνωση» είναι εύκολη και δεν έχει να κάνει μόνο με το ευρύ 4-0 σε βάρος της Λουκέρνης, με το οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να ετοιμάζει «δεύτερη βαλίτσα»-μετά την αποστολή στην Ελβετία- με προορισμό την Τουρκία ή την Αγγλία, για την τελευταία πίστα που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με βάση αυτά που είδαμε στα 90 λεπτά της πρώτης παρτίδας με τους Ελβετούς, ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία ομάδα που ανταποκρίθηκε στα «θέλω» τόσο του προπονητή, όσο και της ηγεσίας της. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα αποτελέσει εκ των πραγμάτων τη βασική διαφορά του νέου Ολυμπιακού από τον… προηγούμενο, καθώς εκπροσωπεί μία ποδοσφαιρική σχολή που αποδεδειγμένα μετράει μόνον επιτυχίες στον Πειραιά. Από τον Ζαρντίμ και τον Περέιρα μέχρι τον Μάρκο Σίλβα και τον Μπέντο.

Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να σταθούμε κυρίως στο γεγονός ότι ο Πορτογάλος προπονητής έπεσε μέσα στην εκτίμησή του και παρουσίασε σε ετοιμότητα την ενδεκάδα του, ενώ ήταν και πολύ καλά διαβασμένος σε ότι αφορά τον αντίπαλο-μόνον τυχαία δεν προέκυψε αυτή η σαρωτική επικράτηση.  Αυτό που καταλάβαμε επίσης είναι ότι ο Ολυμπιακός θα αποτελείται πλέον από μία παρέα παικτών που θα βρίσκονται πιο εύκολα στο γήπεδο από ότι συνέβαινε στην προηγούμενη διαδρομή που ήταν… τρεις-τέσσερις μαζί, αλλά που τελικά δεν συναντήθηκαν ποτέ.

Με βάση τους αριθμούς στα… συμβόλαια και τη φήμη των ποδοσφαιριστών οι ερυθρόλευκοι διέθεταν καλύτερο σύνολο στη σεζόν που αφήσαμε πίσω μας, πλην όμως δεν πέτυχαν το στόχο τους, κι ας είχε επιστρέψει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.  Στο πρωτάθλημα οι συνθήκες της…κάθαρσης δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ όπως θα έπρεπε-με συσπείρωση- από τους παίκτες του Ολυμπιακού και ας γέλαγαν όσο ήθελαν ο Ζιλέ και οι άλλοι Βέλγοι όταν δεν έβλεπαν τα ονόματά τους στην ενδεκάδα.

Τώρα ο Ολυμπιακός με πολλούς Έλληνες στη σύνθεσή του δείχνει να γουστάρει αυτό που κάνει και να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την επόμενη πρόκληση που θα θέσουν ενώπιόν του τα…  ανθρώπινα λάθη των διαιτητών και στη νέα σεζόν. Φτιάχνει ομάδα με διαφορετικό χαρακτήρα από την προηγούμενη κι αυτό ήταν ένα από τα βασικά ζητούμενα για τη νέα προσπάθεια, καθώς αν μη τι άλλο όταν δέχεσαι τρία γκολ, ακόμη και στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, αυτό δεν σημαίνει ότι το μοναδικό σου μέλημα στον «επόμενο τόνο» θα είναι να κλείσεις τραπέζι στα μπουζούκια. Γίνεσαι… ξένος κι ας διαθέτεις ντόπια ταυτότητα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ