Να το κάνει ο Αλλάχ το δολάριο πατσαβούρα

Να το κάνει ο Αλλάχ το δολάριο πατσαβούρα

Ο Κώστας Καίσαρης επανέρχεται. Γράφει για τον θρησκευόμενο αριστερό, Αλέξη και καλεί τη Παναγιά να κάνει ένα ακόμα θαύμα. Να σβήσει το δημόσιο χρέος.

ΛΕΓΑΜΕ χθες για τη θρησκεία. Για τους υποκριτές και τους Φαρισαίους. Και για το πόσες χιλιάδες χρόνια ακόμα θα ταλαιπωρεί αυτή η μάκινα, την ανθρωπότητα. Διαβάζεις λοιπόν μία είδηση από Τουρκία μεριά. Στο χωριό Καμλιμπέλ κοντά στη Μερσίνη, ένας φιλοκυβερνητικός ιμάμης, έβαλε μπροστά τα μεγάλα μέσα. Ζήτησε από το θεό, να υποτιμήσει το δολάριο, έναντι της τουρκικής λίρας. Κι επειδή ούτε ο μεγαλοδύναμος, εξαιρείται από το δούνε και λαβείν, βάλανε κατάχαμα, τα κιλίμια και τα χαλιά και πλακωθήκανε όλοι μαζί στις προσευχές. Έτσι πάει. Πρέπει να δώσεις στον θεό για να σου δώσει. Ο τζάμπας πέθανε. Και με τις χρηματαγορές λοιπόν ασχολείται ο μεγαλοδύναμος. Αρκεί να πιστεύεις, στη δύναμή του. Αν έχεις πίστη μέσα σου, αν τον παρακαλέσεις τον Αλλάχ, έχει τη δύναμη να το κάνει το γαμημένο το δολάριο πατσαβούρα.

ΚΙ είναι κορόιδα οι δικοί μας οι παπάδες. Άνθιμος και σία. Που κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Ενώ θα έπρεπε, να ξηγηθούνε μία λιτανεία. Μία αγρυπνία. Να ζητήσουνε από το θεό να σβήσει το δημόσιο χρέος. Σιγά τα δύσκολα. Όλα τα μπορεί ο θεός. Κουτσοί, περπατάνε. Στραβοί, βλέπουνε. Καραφλοί, βγάζουνε μαλλιά. Χοντροί, αδυνατίζουνε. Δεν μπορεί ο θεός να κάνει μία και να σβήσει τα τρακόσια τόσα δις, του δημόσιου χρέους; Εύκολα. Να γλυτώσει μία και καλή αυτή η βασανισμένη χώρα, από τον βραχνά των μνημονίων. Όλα μπορεί να τα κάνει ο θεός. Αρκεί, να έχεις πίστη. Όπως η Παναγιά, έκανε το θαύμα της και λευτέρωσε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τώρα που πήρε το κολάι κι είναι φορμαρισμένη, να κάνει άλλο ένα θαύμα, να ξεχρεώσουμε.

ΕΙΠΑ πιο πάνω υποκριτές και Φαρισαίοι και θυμήθηκα τον Τσίπρα. Σχετικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τα έχουμε ξαναπεί. Τον άθεο, που δεν ορκίζεται με θρησκευτικό όρκο κλπ, τον παριστάνει τις καθημερινές. Κυριακές και εορτές την Ορθοδοξία την έχει κορώνα στο κεφάλι του. Και για του λόγου το αληθές οι ευχές προς τον ελληνικό λαό για τον εορτασμό της Παναγίας: «Δεκαπενταύγουστος το μικρό Πάσχα της Ορθοδοξίας, σπουδαία μέρα για τη παράδοση του λαού μας» και μπλα μπλα. Για να καταλήξει: «Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης»

ΔΕΝ είναι κορόιδο ο Αλέξης. Να χαρίσει τους θρησκευόμενους στον Κυριάκο. Με την ίδια ευκολία που παριστάνει τον αριστερό, με την ίδια ευκολία υποδύεται και τον χριστιανό. Κανένα πρόβλημα. Πελάτες είναι και οι μεν και δε. Στον καθέναν λέει αυτό που θέλει ν’ ακούσει. Ειδικά αυτή την εποχή, που έχει τους εκατό νεκρούς στη πλάτη του. Όταν έχεις μαγαζί δεν διώχνεις πελάτες. Να σερβίρεις τους Ολυμπιακούς και να μη σερβίρεις τους Παναθηναϊκούς. Ολονών τα λεφτά τα θέλεις. Έτσι κι ο Σύριζα. Μεγάλο μαγαζί είναι πιά. Δεν είναι κορόιδο ο Αλέξης να διώχνει πελάτες. Να διαλέγει ψηφοφόρους. Όλους τους έχει ανάγκη. Και τους αριστερούς και τους χριστιανούς.

ΓΙΑ να το τελειώνουμε λοιπόν, έχω μία απορία: Αφού όλοι σχεδόν οι πολιτικοί είναι άνθρωποι του Θεού και της εκκλησίας, πως γίνεται αυτή η κωλοχώρα να πηγαίνει κατά διαόλου; Η αριστερή κυβέρνηση, φέρνει κάθε χρόνο το Άγιον Φως με τιμές αρχηγού κράτους. Ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος πάνω απ’ όλα βάζει την Ορθοδοξία. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν το συζητάμε. Στα έργα χριστιανοί. Όχι στα λόγια. Κολλητοί του Εφραίμ, Καραμανλής και Ρουσσόπουλος. Τις ίδιες ακριβώς ρεβεράτζες στο Άγιον Όρος κι ο Σαμαράς. Ο δε Κυριάκος, νηστεία και προσευχή. Για τον Άδωνι, ούτε λόγος. Μέχρι και η Μαρία Σπυράκη. Την ευλογία της εκκλησίας είχε ζητήσει, για να κατέβει στις εκλογές. Κάθε Κυριακή, όλοι οι βουλευτές φοράνε τα καλά τους και τρέχουνε στις εκκλησίες. Μέχρι κι ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής, όταν είναι στη Ζάκυνθο, πάει κι ανάβει κερί στον Άγιο Διονύσιο. Μεγάλη η χάρη του.

ΑΚΟΜΑ και η Λιάνα Κανέλλη που εκλέγεται με το ΚΚΕ, είναι ταυτόχρονα και μαρξίστρια και θεούσα. Δεν το κρύβει ότι είναι χριστιανή. Και χρυσό σταυρό φοράει στο λαιμό και σε κάθε ευκαιρία σταυροκοπιέται. Εύλογη λοιπόν, η απορία: Πως με τόσους πολλούς χριστιανούς η πατρίδα πάει κατά διαόλου; Εκτός, αν η Παναγιά, την έχει πάρει γραμμή τη δουλειά, ότι πρόκειται περί Φαρισαίων και υποκριτών. Και τιμωρεί τους λακαμάδες τους Έλληνες, που τους πιστεύουνε και τους ψηφίζουνε.

Στη μουσική επιλογή, Kinks-Lola.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ