Η αύρα του Μπλατ και οι παρατηρήσεις…

Η αύρα του Μπλατ και οι παρατηρήσεις…

Χαμόγελα, όρεξη για δουλειά και στο βάθος δημιουργικό… άγχος για τον Ολυμπιακό που πραγματοποιεί την προσωπική αγωνιστική του επανεκκίνηση.

Μία ακόμα προετοιμασία για τον Ολυμπιακό. Μία προετοιμασία όχι όμως σαν τις προηγούμενες ή καλύτερα σαν τις τελευταίες έξι τουλάχιστον, καθώς ο πάγκος του Ολυμπιακού είναι εντελώς διαφοροποιημένος από τη σεζόν που πέρασε.

Η αύρα του Ντέιβιντ Μπλατ έχει φέρει αισιοδοξία στις τάξεις των Ερυθρόλευκων, εντός και εκτός των τειχών της. Δεν είναι θαυματοποιός, όμως από τον πρώτο έως και τελευταίο τροχό της αμάξης των Πειραιωτών, είναι με το καλημέρα στην… τσίτα. Άπαντες καλούνται να αποδείξουν πράγματα στο νέο τεχνικό της ομάδας. Από τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, έως και τον Πασχόπουλο. Και αυτό είναι ότι καλύτερο για ένα σύνολο, καθώς κανείς δεν είναι  σίγουρος για τίποτα.

Δεν πρόκειται να κρίνω τους προκατόχους του, όμως ο Μπλατ έχει καταφέρει να κερδίσει όλους με την προσωπικότητά του. Είναι τέτοια η… κάψα του για να επιτύχει με τον Ολυμπιακό που το νιώθεις από το πρώτο δευτερόλεπτο που είσαι δίπλα του. Ευγενικός με τους δημοσιογράφους, μας ευχαρίστησε όλους όσους βρεθήκαμε στο Φάληρο για την προπόνηση της ομάδας του, ενώ ήταν πρόσχαρος με όποιον τον προσέγγισε μετέπειτα, πριν κλείσουν για τα καλά οι πόρτες για τους εκπροσώπους του Τύπου και οι Ερυθρόλευκοι να μπουν σε ρυθμούς προετοιμασίας.

Γενικότερα η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ έβγαζε άγχος. Δημιουργικό όμως άγχος. Το είχαμε ακόμα και εμείς οι δημοσιογράφοι που έχουμε την απορία για να δούμε το τι θα παρουσιάσει ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός με τον Ολυμπιακό. Το πώς θα δέσουν οι παλιοί με τους ξένους, τι θα γίνει στην προετοιμασία, τι μπάσκετ ακριβώς θα παίξουν οι Ερυθρόλευκοι.

Ο κόουτς Κεζμούρα δίπλα διαρκώς στο Μπλατ, ο Καλαβρός στο πόδι, ο Δέδας από κοντά. Ακόμα και στους ανθρώπους της Ακαδημίας υπήρχε κινητικότητα. Με τον εμβληματικό Αργύρη Καμπούρη και τον Αντώνη Κουρμούλη να είναι στις επάλξεις από νωρίς.

Από νωρίς και εγώ στο ΣΕΦ γιατί ήθελα να πάρω… τζούρα από το γήπεδο καθώς μου είχε λείψει. Έτσι είναι. Μακάρι η όρεξη όλων μας να είναι σε αυτά τα επίπεδα και στο τέλος της σεζόν και όλοι να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Το έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στελεχώσει το ρόστερ του ο Μπλατ όπως ήθελε και θα προχωρήσουν και σε  διορθώσεις αν χρειαστεί στα μέσα της σεζόν.

Μέχρι τότε όπως έγραψα στο προηγούμενο μπλογκ μου, θέλει δουλειά και ελάχιστα λόγια.

Αντί για υστερόγραφα πάμε με μερικά πράγματα που παρατήρησα και βγήκαν από την επίσημη πρώτη…

1.Όπως το είχα γράψει για τον Βασίλη Σπανούλη. Η ίδια ακριβώς τρέλα όπως τις πρώτες ημέρες. Από κοντά τους νέους παίκτες ο αρχηγός, με ιδιαίτερη ζέση προς το πρόσωπο του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Στεγνός όπως πάντα, με το χαμόγελο και έτοιμος για την νέα χρονιά με τον Ολυμπιακό. Σα να μην πέρασε μία μέρα…

2.Θετικό το γεγονός πως το παρεάκι των Λετονών έχει δέσει για τα καλά. Ο Τίμα με τον Στρέλνιεκς μοιάζουν αχώριστοι ήδη. Έκαναν και μία σχετική πλακίτσα την ώρα που διόρθωναν κάτι στη μεσαία στεφάνη του ΣΕΦ. Για την ακρίβεια ο Στρέλνιεκς βρήκε την ευκαιρία να… καρφώσει ανάποδα σαν άλλος Λεμπρόν, την ώρα που αυτό ταμπλό ήταν κάτω. Ο Τίμα όπως και οι υπόλοιποι ξεκαρδίστηκαν στα γέλια, με τον νέο φόργουορντ του Ολυμπιακού μάλιστα να αναπαριστά το κάρφωμα του έτερου Γιάνις. Γενικά φαίνεται φοβερός τύπος ο Τίμα. Έξω καρδιά…

3.Θα σταθώ σε δύο παιδιά που μου έκαναν εντύπωση. Αρχικά για τον Δημήτρη Αγραβάνη. Πρώτος στο ΣΕΦ, σοβαρότατος, λιγομίλητος. Δουλειά, σουτάκια και προσμονή για την επιστροφή του. Πιστεύει ότι μπορεί να επανέλθει ακόμα και καλύτερος. Από την άλλη ο Γιώργος Μπόγρης. Έχει χάσει κιλά, χωρίς περιττά κιλά και στεγνός. Πολύ δουλειά το καλοκαίρι από τον Μπογρίνιο που είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

4.Ο Ζακ ΛεΝτέι είναι το μεγάλο ερωτηματικό για αυτό το ρόστερ. Στον Ολυμπιακό μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του και πόσο προσιτός είναι αυτές τις μέρες. Η αλήθεια είναι πως τον είδα κάπως ψαρωμένο χτες. Άκρως λογικό βέβαια. Έχει ανθρώπους τριγύρω του που θα τον ξελύσουν..

5.Οι μικροί. Αρσενόπουλος, Ποκουσέφσκι, Τσουμάνης και Ζευγαράς, ζουν ένα όνειρο που ελάχιστα παιδιά της ηλικίας τους μπορούν να ζήσουν. Ο Μπλατ έχει σκοπό να βγάλει παίκτες και να προσέξει το μέλλον της ομάδας του. Δεν το είπε τυχαία. Ο πρώτος θα παίξει στην Α1 φέτος και τον πιστεύουν όλοι στο Φάληρο. Ο «Πόκου» θεωρώ πως θα δοθεί  δανεικός (Α2 ή εξωτερικό) για να πάρει παιχνίδια επάνω του, καθώς ως ξένος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Τροποποίησε προς το καλύτερο το σουτ του, έφτιαξε τη μηχανική του και η σωματοδομή του θα τρομάζει εάν πάρει μυϊκή μάζα. Από εκεί που σουτάρει, με τις χερούκλες του, ποιος θα τον κόψει;

6.Ο Μιχάλη Καλαβρός. Είχε πάρει από το… χέρι τον Βεζένκοβ και του εξηγούσε τι θέλει από αυτόν στο παρκέ. Άπαντες πίνουν νερό στο όνομά του στο ΣΕΦ. Από τώρα. Ίσως και η πιο κομβική μεταγραφή φέτος για τους Πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ