Μανίκια επάνω, λίγα λόγια και περισσότερη δουλειά

Μανίκια επάνω, λίγα λόγια και περισσότερη δουλειά

Μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα της προετοιμασία, αρκεί η υπομονή από όλους μας πάρα τους οποίους λογικούς ενδοιασμούς μας για τη στελέχωση του ρόστερ. «Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος» λέει ο θυμόσοφος λαός. Και όχι άδικα.

«Τα κεφάλια μέσα». Αγαπημένη μου έκφραση που την λέω πάντα στα τέλη της άδειας μου και έχω ένα αδερφικό μου φίλο να με κατακρίνει, επειδή τον βάζω στην ψυχοφθόρα διαδικασία να σκεφτεί ότι οι διακοπές τελείωσαν.

Εν πάση περιπτώσει, ας ασχοληθούμε με τα του Ολυμπιακού και όχι ξανά με τα μπάνια τα οποία θα μας λείψουν (εντάξει εγώ έχω την Αιγινίτσα μου για απόδραση), αλλά πρέπει να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας.

Ήδη οι παίκτες των Πειραιωτών έχουν μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας. Το διαφορετικό φέτος είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών του Ολυμπιακού, έχουν ρίξει μπόλικο ιδρώτα, πριν καλά καλά τους φωνάξει ο Μπλατ για την επίσημη πρώτη.

Η καλύτερη περίοδο για έναν αθλητή, για να βελτιώσει πράγματα επάνω του, είναι το καλοκαίρι. Πριν την προετοιμασία. .

Παρένθεση: Ίσως αυτό είναι το μοναδικό καλό στα τραγελαφικά «παράθυρα» της FIBA. Οι παίκτες ξεκουράστηκαν το καλοκαίρι. Γέμισαν τις μπαταρίες τους, ηρέμησαν τους οργανισμούς τους και δούλεψαν στις αδυναμίες τους. Γλύτωσαν από την καταπόνηση μιας διοργάνωσης, που χρειάζεται την αρχική της προετοιμασία, ενώ στη συνέχεια έρχεται και ένα μικρό κομμάτι προετοιμασίας με τις ομάδες τους και οι μετέπειτα επίσημες υποχρεώσεις τους.

Κλείνουμε παρένθεση. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι στην ευχάριστη θέση να δει αθλητές που έχουν τεράστια δίψα για να προσφέρουν. Το θετικό σε μια αλλαγή σκυτάλης σε έναν πάγκο, είναι το δημιουργικό άγχος ενός αθλητή. Να αποδείξει πράγματα, να αδράξει την ευκαιρία και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Μερικοί βέβαια υπό αυτό το βάρος, πνίγονται και καταρρέουν. Συγγνώμη όμως, αλλά ο Ολυμπιακός είναι τέτοιο brand name, που αν δεν μπορείς, απλά δεν παίζεις. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις που δεν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες. Δεν φταίνε μόνο οι προπονητές τους για την μη εξέλιξη τους. Αποκλειστική ευθύνη φέρει ο αθλητής στα δικά μου μάτια.

Ο Μπλατ λοιπόν έχει την άνεση και τον χρόνο να κάνει σωστά τη δουλειά του. Μπορεί να οριοθετήσει τους νέους ρόλους της ομάδας του από την αρχή για να δομηθεί αυτή ανάλογα με τις προθέσεις του και τις επιλογές του.

Το χαρμόσυνο είναι πως οι αθλητές του Ολυμπιακού είναι ενθουσιασμένοι με την πρόσληψη του Μπλατ. Θέλουν να συνεργαστούν μαζί του και να ανέβουν επίπεδο. Οι παραστάσεις του είναι εφόδιο για το όνομα τους και την υστεροφημία τους και αυτό το «Δούλεψα δίπλα στο Ντέιβιντ Μπλατ» θα τους ακολουθεί για πάντα στην καριέρα τους στην Ευρώπη και γιατί όχι και στην Αμερική.

Δεν πρόκειται να σας αναλύσω τις σκέψεις μου για το πως θα παίξει ο Ολυμπιακός φέτος, γιατί κανείς μας δεν ξέρει 100% τα πλάνα του νέου κόουτς των Ερυθρόλευκων. Παράλληλα δεν θα το κάνω τώρα, γιατί τόσο καιρό μέσα από το 10.gr έχουμε γράψει για κάθε θέση ξεχωριστά τα υπέρ και τα κατά του φετινού ροστερ. Όλοι έχουμε απορίες, όλοι θα τι μπορεί να αλλάξει από την εποχή του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα της προετοιμασία, αρκεί η υπομονή από όλους μας πάρα τους οποίους λογικούς ενδοιασμούς μας για τη στελέχωση του ρόστερ. «Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος» λέει ο θυμόσοφος λαός. Και όχι άδικα. .

Μέχρι τότε; Λίγα λόγια, μπόλικη δουλειά και όρεξη να έχουμε να βλέπουμε μπάσκετ. ..

Υ.Γ. Μαθαίνω τα καλύτερα για το πόσο επαγγελματική είναι η νοοτροπία του Γουίλιαμς-Γκος και το πόσο λατρεύει τη δουλειά. Όχι ότι έχω ακούσει το αντίθετο για τους υπόλοιπους ξένους ετσι; Αντιθέτως. .

Υ.Γ2. Για ένα περίεργο λόγο, πιστεύω ότι φέτος θα είναι και η χρονιά των Ελλήνων. Μακάρι να δικαιωθώ.

Υ.Γ.3. Δεν υπάρχουν λόγια για τον Ναβάρο. Όσο αντιπαθής γινόταν στο παρκέ, τόσο παικταράς ήταν. «Δολοφόνος», έκανε ότι ήθελε στο ματς μέσα και ήταν ένας παίκτης που λάτρευαν όλοι οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια. Ίσως το σημαντικότερο όλων. .

Υ.Γ4. Μεγάλος πόλεμος για τον Χαραλαμπόπουλο. Όμως κάτι ξεχάσαμε. Όπως τον γέμισε άγχος η ομάδα του, έτσι το κάναμε και εμείς. Τα Μέσα και ο απλός κόσμος. Και μην ξεχνάμε. Είναι μόλις 21 ετών. . Δεν γέρασε. .

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ