Ο Άρης ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει…

 Ο Άρης ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει…

Αν στην πορεία δεν παρουσιαστούν διοικητικά-οικονομικά προβλήματα, ο Άρης θα συσπειρώσει τον ταλαιπωρημένο κόσμο του και θα επανέλθει στις πέντε μεγάλες ελληνικές ομάδες. Εκεί που τον κατέταξε to10.gr με την επάνοδό του στην μεγάλη κατηγορία.

Να κι ένας ακόμα προπονητής  που μέσα σε ενάμιση μήνα έφτιαξε  ένα συμπαγές σύνολο ικανό να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Το κατάφερε ο Ερέρα του Άρη που άλλαξε το ρόστερ του κατά  70% κι όμως παρουσιάστηκε αξιόμαχος στην πρεμιέρα και πέτυχε τη νίκη με την μεγαλύτερη διαφορά η οποία τον φέρνει να αναγράφεται πρώτος και καλύτερος στην βαθμολογία. Άλλη φορά θα ασχοληθούμε με το που τα βρήκε ο Καρυπίδης τα λεφτά και πως έφερε όλους αυτούς τους καλούς παίκτες στην Θεσσαλονίκη. Σημασία έχει ότι ήρθαν, ο Ερέρα τους παρέλαβε, δούλεψε όσο πρόλαβε μαζί τους και τους μετέτρεψε σε ένα αξιόμαχο σύνολο που απέναντι στην Λαμία έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Το πέτυχε σε ένα γήπεδο που η βροχή λίγο έλειψε να το μετατρέψει σε βούρκο δημιουργώντας τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για μια ομάδα γρήγορη και τεχνική όπως ο Άρης. Γιατί τέτοια ομάδα είναι οι κιτρινόμαυροι του Βορρά. Οι παίκτες του Άρη παίζουν πολύ γρήγορα και έχουν ταχύτητα. Αυτά τα δυο δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν πάντα μαζί. Άλλο πράγμα να είσαι παίκτης με ταχύτητα κι άλλο να δίνεις γρήγορα την μπάλα και να τρέχεις μπροστά για να την ξαναπάρεις. Με τον Άρη που είδαμε στην Λαμία συνέβη το δεύτερο. Εκτός από τον δυναμικό στόπερ Δεληζήση οι άλλοι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ερέρα δεν είναι βαριά κορμιά. Είναι ευέλικτοι και με ταχύτητα.

Ο Μπρούνο Γκάμα και ο Ματέο Γκαρσία που έπαιζαν στα άκρα, έδεσαν κόμπο της άμυνα της Λαμίας. Έξυπνοι, με ταχύτητα και διάθεση να παίζουν συγκλίνοντας ώστε να πατάνε περιοχή και να έρχονται φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πέτυχαν από ένα γκολ και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε ο Άρης. Ο Μπάσα και ο Ματίγια πίσω τους έκλειναν τους χώρους και δεν άφηναν περιθώρια στην ομάδα του Τεννέ για παιχνίδι από τον άξονα. Ο Άρης νίκησε με άμεση παίζοντας υπό δυνατή βροχή, πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Ας μην βιαστούμε να κάνουμε προβλέψεις σχετικά με το που μπορεί να φτάσει. Η ποιότητα πολλών από τους παίκτες του αφήνει περιθώρια και για τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Σημασία έχει ότι ο Άρης δεν επέστρεψε στην κατηγορία  με στόχο να μην πέσει. Ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει. Είναι η ποιότητα των παικτών του που οδηγεί στο συμπέρασμα αυτό. Είναι η δουλειά που κάνει ο έμπειρος και με παραστάσεις προπονητής του. Αν, στην πορεία, δεν παρουσιαστούν διοικητικά-οικονομικά προβλήματα ο Άρης θα συσπειρώσει τον ταλαιπωρημένο κόσμο του και θα επανέλθει στις πέντε μεγάλες ελληνικές ομάδες. Εκεί που τον κατέταξε to10.gr με την επάνοδό του στην μεγάλη κατηγορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ