Πέρνα ρε ΠΑΟΚ, να γκρεμίσει ο Ουάρντα το μύθο των Beatles

Πέρνα ρε ΠΑΟΚ, να γκρεμίσει ο Ουάρντα το μύθο των Beatles

Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάτι να χάσει, την Τετάρτη όμως θα κουβαλάει αυτό το βάρος, να χάσει όλα αυτά που μας χάρισε.

Είμαι πεπεισμένος πως η ψυχολογία κάθε ομάδας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντίστοιχη του κοινού της και τούμπαλιν. Μπορεί οι αθλητές να ζουν απομονωμένοι στις επαύλεις τους και η μόνη τους επαφή με τον έξω κόσμο να είναι ο πιτσιρικάς που θα θελήσει να βγάλει μια selfie με το σέντερ φορ για να κάνει μόστρα στους συμμαθητές του, αυτό που νιώθει το αγωνιστικό τμήμα όμως, είναι αδύνατον να μείνει κρυφό.

Όπως και το αντίστοιχο που αισθάνεται ο κόσμος, δε γίνεται να μην το μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες

Δείτε για παράδειγμα τη χάρτινη, υποτίθεται πως είναι πρωταθλήτρια και τα διαρκείας δεν τσουλάνε, ο λόγος είναι απλός, ο κόσμος δεν ψήνεται.

Δεν ψήθηκε από το υποτιθέμενο πρωτάθλημα ακόμα, μπορεί προς τα έξω να μην το παραδέχονται πως είναι χάρτινοι, μέσα τους όμως το ξέρουν καλά, πως έπαιξαν θέατρο κι ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς.

Γι’ αυτό και παθαίνουν θλάση στον εγκέφαλο όποτε τους υπενθυμίζω πραγματικά γεγονότα, είναι σα να πιάσει ο κερατάς τη γυναίκα του να κάνει ψαλίδια στο γείτονα και στο καπάκι να του δείξεις και το βίντεο.

Θα φρικάρει, θα βγάζει πύον από τα μάτια, ενώ στην πραγματικότητα, θα πρόκειται για την πιστοποίηση μιας αλήθειας που ήδη γνωρίζει.

Απλώς ντρέπεται να παραδεχτεί…

Στα παραπάνω, προσθέστε και την αποψίλωση του έμψυχου δυναμικού, οπότε να ποιος είναι ο λόγος που δόθηκε παράταση στην παράταση στη διάθεση των διαρκείας. Μέχρι 7 Σεπτέμβρη η τελευταία. Μια-δυο ακόμα και θα αρχίσουν οι χειμερινές εκπτώσεις στην αγορά, οπότε θα δίνουν τα διαρκείας στο 45% της τιμής, με δώρο βασιλόπιτα..

Στον ΠΑΟΚ αντίθετα, η αύρα που υπάρχει από την περσινή χρονιά όπου ο τίτλος εκλάπη, ενισχύθηκε από τις καλές εκ πρώτης όψεως και στοχευμένες κυρίως μεταγραφικές επιλογές, χωρίς παράλληλα να πουληθεί κάποιος βασικός ποδοσφαιριστής, με εξαίρεση τον αγαπημένο μου Τζάλμα, που αποχώρησε στα 32 αφού δε θα μπορούσε να μείνει αδιάφορος σε πρόταση τριετούς διάρκειας, με υψηλές αποδοχές.

Η θετική αύρα λοιπόν που πνέει σε κάθε γωνιά του σωματείου, φάνηκε στα πρώτα πέντε παιγνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ, ο ΠΑΟΚ δεν υστέρησε σε κανένα από αυτά, στα τέσσερα πρώτα μάλιστα ήταν εμφανώς ανώτερος από τους αντιπάλους του.

Με το που έγινε η πρώτη κλήρωση κι έβγαλε Βασιλεία, σας είχα γράψει πως η ομάδα θα τα χτυπήσει όλα, χωρίς να γνωρίζω μάλιστα τους πιθανούς επόμενους αντιπάλους. Όποιος και να καθόταν όμως, δε θα άλλαζε κάτι ως προς την αίσθηση που θα σου άφηνε η ομάδα, πως έκανε το καλύτερο δυνατό.

Την ίδια ψυχολογία απέπνεαν τα γραφόμενα μου και στις προαναγγελίες των αγώνων, αντιμετώπισα όλους τους αντιπάλους με σεβασμό, αλλά χωρίς φόβο.

Και εννοείται χωρίς υπεροψία.

Πέρα από την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και την άψογη τακτική αντιμετώπιση, ο ΠΑΟΚ είχε ένα ακόμα πλεονέκτημα στους μέχρι τώρα αγώνες του, πως δεν είχε κάτι να χάσει.

Ακόμα κι αν έχανε την πρόκριση από τη Βασιλεία, ουδείς θα ζητούσε το λόγο και οι ελάχιστοι κατ’ επάγγελμα γκρινιάρηδες, θα χάνονταν μέσα στη γενικότερη θετική αύρα, που ήταν αδύνατον να εξατμιστεί από έναν αποκλεισμό.

Για τον απλούστατο λόγο πως τον ΠΑΟΚ πλέον τον πιστεύουν οι πάντες, μέχρι και αυτοί που αντιλαμβάνονταν την αμφισβήτηση κάθε προπονητή, ποδοσφαιριστή, διοικητικού στελέχους κλπ, ως μόδα.

Τα βασικά δεδομένα δε διαφοροποιούνται, ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Μπενφίκα, ουδείς θα προσάψει κάτι στην ομάδα ή σε κάποιο λειτουργικό της κομμάτι.

Σε αυτό το τελευταίο και πιο αποφασιστικό βήμα όμως, ο ΠΑΟΚ δε θα έχει ένα από πλεονεκτήματα που τον έφτασαν μέχρι εδώ, αφού την Τετάρτη δε θα αγωνιστεί, χωρίς να κουβαλάει το βάρος πως δε θα έχει κάτι να χάσει.

Έχει να χάσει ο ΠΑΟΚ, την μοναδική προσπάθεια που έκαναν όλοι εντός των αποδυτηρίων και των γραφείων, αυτή τη γλυκιά προσμονή που χάρισαν στον κόσμο περιμένοντας να τους απολαύσει, ακόμα και το θαυμασμό που προκάλεσε σε όσους είδαν τα παιγνίδια του.

Το ότι θα τα χάσει, μην το εκλάβετε ως απώλεια αντικειμένου που δεν πρόκειται να ξαναβρεί, όλη αυτή η καλοκαιρινή προσπάθεια έχει τα χαρακτηριστικά επένδυσης, οπότε τους καρπούς θα τους δρέπει στην πορεία.

Η ζωή έχει συνέχεια, δεν τελειώνει με έναν πιθανό αποκλεισμό από τη Μπενφίκα, ούτε αρχίζει με ενδεχόμενη συμμετοχή στους ομίλους.

Το έγραφα και πριν το παιγνίδι με τη Σπαρτάκ πως φέτος το Ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ εκτός από ενδιαφέρον θα έχει και διάρκεια.

Ευκαιρίας δοθείσης, θα βγάλω στη φόρα κάποια «κρατικά» μυστικά, όπως πχ αυτό που κάνει ο Χαραλαμπόπουλος, που μου στέλνει ύποπτα μηνύματα μεταμεσονύκτιες ώρες, γράφοντάς μου πως «εγώ θέλω να περάσετε κι εσείς και οι άλλοι, για να πάρω χαλαρά το πρωτάθλημα», στην προσπάθειά του να με αποσυντονίσει.

Το να θέλει την πρόκριση της χάρτινης είναι λογική επιλογή κάθε γαύρου, οι ταρίφες από κάτι Ρόζενμποργκ και οι εφτάρες από Γιουβέντους θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού τα ρεκόρ θα συντριβούν.

Ο σκεπτόμενος γαύρος όμως θα επιθυμούσε αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, όχι μόνο επειδή σε ενδεχόμενο πρόκρισης στο Τσάμπιονς λιγκ θα έβλεπε τι σημαίνει Ελληνική ομάδα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών στον κορυφαίο θεσμό, αλλά και γιατί σε πιθανή συνέχεια στο Γιουρόπα ο ΠΑΟΚ δε θα έχει ταβάνι, στα προημιτελικά και στα ημιτελικά της διοργάνωσης, οι ομάδες που εμφανίζονται είναι δυναμικής Μπενφίκα και Σπαρτάκ, οπότε η βαλίτσα θα πάει πιο μακριά.

Αφού αυτό έχουμε μπροστά μας όμως αυτό θέλουμε, αυτό ονειρευόμαστε, γι’ αυτό ζούμε, αναπνέουμε και μετράμε ώρες.

Πάρε την πρόκριση ρε ΠΑΟΚ, να παραμιλάει μαζί μας όλη η Ευρώπη, να κάνουμε πράγματα που μόνο εμείς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και θα γραφτούν στις χρυσές σελίδες στην ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου.

Σκέψου τώρα Λίβερπουλ-ΠΑΟΚ με Ουάρντα να κάνει το 0-1 και καθ’ οδόν για το πέταλο πάνω στη μούρλα του, να πιάσει μικρόφωνο τραγουδώντας «ντιμπιντάι»!

Θα καταφέρει το ακατόρθωτο, να σβήσει το μύθο των Beatles μέσα στο σπίτι τους, την επόμενη ο Paul McCartney θα ανακοινώσει πως αυτοεξορίζεται σε βραχονησίδα του Ατλαντικού.

Ή να παίξουμε με καμμιά Μπάγερν κι αφού έχουμε εξασφαλίσει τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο, στο ημίχρονο να φύγουμε 10 χιλιάδες πορεία για Βερολίνο, να δείξουμε στον Αλέξη πως γίνεται στην πράξη το «go back madame Merkel».

Δεν το συνεχίζω άλλο, μόλις πήρατε μια γεύση της πρακτικής εφαρμογής του συνθήματος που τραγουδάμε, για το ΠΑΟΚ που είναι στην Ευρώπη το καλύτερο σιρόπι!

Η συνέχεια, με πράξεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ