Τι να τις κάνεις τις μεταγραφές, όταν έχεις Γιαννάκη και Γιάννη Παπαδόπουλο;

Τι να τις κάνεις τις μεταγραφές, όταν έχεις Γιαννάκη και Γιάννη Παπαδόπουλο;

Ο Κώστας Καίσαρης επανέρχεται: Το πέναλτι στη Τρίπολη επιβεβαιώνει, αυτά που έγραφε το Σάββατο πριν το ματς. Και δικαιώνει την επιλογή της ΑΕΚ, για μη μεταγραφές.

ΣΤΙΣ 12.22´ το μεσημέρι του Σάββατου, ανέβηκε εδώ στο «10» το μπλογκ «οι καλύτερες μεταγραφές Γιαννάκης-Θωμάς». Ενδιαφέρον, διδακτικό κι όπως αποδείχθηκε προφητικό. Δεν πέρασαν οκτώ ώρες κι ο Γιάννης (όχι ο Γιαννάκης) Παπαδόπουλος, στη Τρίπολη στήνει τη μπάλα στη βούλα με τον ασβέστη. Για να κάνει ο Μάνταλος το 1-0 και να φύγει η ΑΕΚ με τους τρεις βαθμούς.

Φωνές από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ότι επρόκειτο γιά,πέναλτυ μαϊμού. Ο Σάββας Παντελιδης, δεν έσκισε τα ρούχα του, όπως στο προηγούμενο παραμύθι-φούρναρης πέναλτυ. στον Πρίγιοβιτς, στη Τούμπα. Το χαρακτήρισε αυστηρό

ΤΟ αν είναι ή δεν είναι το πέναλτι, είναι γιά μένα συζήτηση καφενείου. Άνευ ουσίας. Όπως έχει πει ο σοφός Τζέκος, «ντοπέ είναι αυτός που πιάνεται». Έτσι και στο ποδόσφαιρό, «πέναλτι είναι αυτό που δίνει ο διαιτητής». Ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πέναλτι στο Μάνταλο δόθηκε. Είναι, δεν-είναι, ξαναλέω γιά μένα. αδιάφορο. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι θα μπορούσε και να μη δοθεί. Εύκολα.

Δεν επρόκειτο ένα πέναλτι-μαρς, που κι ο πιο στημένος διαιτητής δεν μπορεί παρά να το δώσει. Ο Κώτσιρας, σηκώνει το χέρι, βρίσκει, ακουμπάει, (πέστο όπως θες) τον Μάνταλο κι ο αρχηγός της ΑΕΚ, εύκολα πέφτει κάτω. Εύκολα, ο διαιτητής θα μπορούσε να πει, «παίζεται». Αντιθέτως, το έδωσε εύκολα.

ΑΡΧΟΝΤΑΣ της αναμέτρησης, διαιτητής του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Και το δίνει. Δίνοντας ταυτόχρονα την απάντηση σε όποιον τόλμησε να αμφισβητήσει τον διοικητικό ηγέτη επειδή, λέει, δεν έκανε μεταγραφές. Να τις κάνει τις μεταγραφές, τι; Πιο είναι πιο εύκολο: Να βάλεις γκολ με ανάποδο ψαλίδι, αλά-Κριστιάν Ρονάλντο, ή να κάνεις διαιτητή του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης να δώσει αυτό το πέναλτι; Διαιτητής που γιά 90´ λεπτά δεν έδωσε στην έδρα ούτε τον πυρετό του. Ούτε ένα ανάποδο αράουτ. Γιά να πάμε και στα περσινά: Το να καταφέρεις ο διαιτητής να αλλάξει απόφαση στο 90´, να ακυρώσει γκολ μες στην Τούμπα, αφαιρώντας τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ , είναι πιο δύσκολο κι απ’ το γκολ του Μαραντόνα με την Αγγλία.

ΠΟΙΑ γατάκια, είναι λοιπόν αυτά που τόλμησαν, να γκρινιάξουν και να αμφισβητήσουν, τη δουλειά που γίνεται στη ΑΕΚ, επειδή δεν τους φέρανε έναν Μπουονανότε ή έναν Αλμέιδα; Γιά τους οποίους έτρεχαν οι Αεκτζήδες στο αεροδρόμιο. Ήθελαν, λέει και μεταγραφές. Τι να τις κάνεις τις μεταγραφές και τους προπονητές, όταν μπορείς να πάρεις αυτό πέναλτυ, από έναν διαιτητή του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης;

ΚΙ αν είσαι ο Ιβάν, σε πιάνει απόγνωση. Σου κόβονται τα πόδια. Έχεις ρίξει όλα αυτά τα εκατομμύρια, κι ο άλλος παίρνει αυτό το σφύριγμα από διαιτητή του συνδέσμου της πόλης σου. Μετά τα όσα έγιναν πέρυσι στην Τούμπα, ξανά-μανά, τα ίδια. Από διαιτητή, που έγινε διεθνής πέρυσι τον Οκτώβριο από την ΕΠΟ, του «δικού μας», του Γραμμένου.

Στη μουσική επιλογή, Mighty Sam McClain- When The Hurt is over.

https://www.youtube.com/watch?v=J4YPMiFaPWo&app=desktop

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ