Ένα «κλικ» πιο πάνω και… χωρίς μεταγραφές!

Ένα «κλικ» πιο πάνω και… χωρίς μεταγραφές!

Η εμφάνιση πρωταθλήτριας της ΑΕΚ στην Τρίπολη, το πέναλτι του Μάνταλου και το «βουνό» που θα πρέπει να ανέβουν οι αντίπαλοί της για να την ρίξουν από την κορυφή.

Στους περισσότερους προκαλεί γέλιο το πώς αντιμετώπισαν τη νίκη της ΑΕΚ και το πέναλτι του Μάνταλου οι μεν που έχουν δει τον Τζόρτζεβιτς να στήνει την μπάλα στη βούλα πιο πολλές φορές από ότι τον… Τόμιτς να εκτελεί βολές και οι δε που έχουν για σέντερ φορ έναν ποδοσφαιριστή του οποίου οι «βουτιές» έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο. Προσωπικά τα παραπάνω πέρα από γέλιο μου δημιουργούν και ένα αίσθημα ικανοποίησης, μιας και είναι σαφές ποιον βλέπουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ως βασικό διεκδικητή του τίτλου.

Η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει ο αντίπαλος που αμφότεροι θα πρέπει να προσπεράσουν για να βρεθούν στην κορυφή, ωστόσο όπως έγινε απόλυτα κατανοητό από το Σάββατο, μόνο απλή υπόθεση δεν θα είναι το παραπάνω. Η Ένωση έδειξε στην Τρίπολη γιατί είναι η πρωταθλήτρια. Γιατί είναι η ομάδα της οποίας η «μαγιά» που δημιουργήθηκε πέρυσι είναι ικανή, με τις προσθήκες που έχουν γίνει, να την διατηρήσει στην κορυφή.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπαιξε ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας στην Τρίπολη, βγάζοντας φάσεις και περιορίζοντας τον Αστέρα σε έναν εντελώς παθητικό ρόλο. Το γκολ που ήρθε από την καθαρή παράβαση πάνω στον Μάνταλο και έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη χθες κανονικά έπρεπε να περάσει στο ντούκου. Μιας και το σκορ του αγώνα, βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Έστω και με αυτό το 1-0 όμως η Ένωση έφυγε από την Τρίπολη με τους τρεις βαθμούς, έκανε το «2Χ2» και… συνεχίζει. Στον δρόμο που χάραξε από το ξεκίνημα του καλοκαιριού και την φέρνει μέχρι στιγμής, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στους ομίλους του ChampionsLeague. Όχι και άσχημα για μια ομάδα… χωρίς μεταγραφές.

Αν διάβαζε κάποιος τα όσα κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες θα μπορούσε εύκολα να πειστεί πως η Ένωση… ξεπούλησε την περυσινή της ομάδα και δεν πήρε κανέναν παίκτη, στις θέσεις εκείνων που αποχώρησαν. Οι Οικονόμου, Άλεφ, Μπογέ, Πόνσε, Γιαννιώτας, Αλμπάνης, Σβάρνας, Γιαννίκογλου βρίσκονται ωστόσο στην ομάδα και ακόμα, μονάχα οι μισοί έχουν ενταχθεί στο σύνολο. Σύντομα θα προστεθούν και οι υπόλοιποι και τα πράγματα αναμένονται ακόμα καλύτερα για την ΑΕΚ, με τον Ουζουνίδη να έχει στα χέρια του σχεδόν όλες τις λύσεις που θα απαιτούσε από ένα άρτιο ρόστερ.

Λέω σχεδόν, διότι προς το παρόν δεν έχει αποκτηθεί ο «κόφτης» που εισηγήθηκε ο Έλληνας τεχνικός. Δεν είναι σίγουρο πως δεν θα αποκτηθεί και μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου πάντως, παρά την παραμονή του Μοράν στο ρόστερ. Η επιπλέον πινελιά με έναν εξτρέμ πρώτης γραμμής δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τον Δικέφαλο, που για τις εν λόγω θέσεις μπορεί να υπολογίζει στους Μάνταλο, Μπακασέτα, Μπογέ, Γιαννιώτα και Αλμπάνη. Γι’ αυτό και η ΑΕΚ κινήθηκε για την τελευταία προσθήκη κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μονάχα για στόχους που έμοιαζαν ως «ευκαιρίες».

Πάντως η ΑΕΚ ότι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, που μόνο λίγο δεν είναι, με τους υπάρχοντες το κατάφερε. Ενώ έχει κατορθώσει σε αυτό το διάστημα να παρουσιάσει και ένα πρόσωπο άκρως ενθαρρυντικό. Σίγουρα καλύτερο από πέρυσι και με ξεκάθαρα διαφορετικούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Με την μέχρι τώρα εικόνα της να την φέρνει στα μάτια μου ένα «κλικ» μπροστά από τους άμεσους ανταγωνιστές της στην μάχη του τίτλου. Παρότι το δείγμα δεν επαρκεί για ασφαλή συμπεράσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ