Από τη κορυφή μέχρι τα νύχια Υπουργάρα

Από τη κορυφή μέχρι τα νύχια Υπουργάρα

Η Τσαρουχά, που έβαλε τα κλάματα επειδή της πήρανε το Υπουργείο. Το ραδιόφωνο της Βουλής κι ο Φλώρος την Energa. Η Έφη και η Κατερίνα. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει στο μίξερ την επικαιρότητα.

Μ’ ΑΥΤΑ και μ’ αυτά, αφήσαμε πίσω, τις (συγκλονιστικές μπορείς να πεις) πολιτικές εξελίξεις. Με την επιφανή Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, να βάζει τα κλάματα. Στη τελετή παραλαβής-παράδοσης.Επειδή έχασε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Και το παρέδωσε στη νέα, ωραία, καλλιεργημένη, μορφωμένη συντρόφισσα, Κατερίνα Νοτοπούλου. Ποιο είναι όμως το κοινωνικό μήνυμα αυτής της αντικατάστασης; Ποιος είναι ο συμβολισμός του, «βγάζουμε τη μεγάλη, βάζουμε τη μικρή»; Τι θέλουνε να μας πούνε οι Αριστεροί; Ότι σκοτώνουνε τα άλογα όταν γεράσουν; Παίρνουμε τα Υπουργεία από τις σιτεμένες και τα δίνουμε στις 30αρες; Και με το δάκρυ να τρέχει κορόμηλο, η υπερήφανη Ελληνίδα, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, αναφώνησε : «Ζήτω η Μακεδονία». Όταν δηλαδή έρθει η ώρα των εκλογών, λάβει τέλος το ανέκδοτο των Ανέλ και χάσει και τη βουλευτική έδρα τι θα κάνει; Θα κλειστεί σε μοναστήρι.

ΕΤΣΙ πάει όμως. Αφού, σαν Σύριζα, αντιγράφουμε το ΠΑΣΟΚ, το αντιγράφουμε σε όλα. Αυτοί είχανε τη Μιλένα Αποστολάκη και τη Μαριλίζα με το επώνυμο με τις πολλές συλλαβές, από τα γεννοφάσκια τους, στο Δημόσιο, εμείς έχουμε την Αχτσιόγλου και τη Νοτοπούλου. Κι οι δικές μάλιστα είναι και πιο μπάνικες. Και μην τολμήσει ν αναρωτηθεί κανείς, τι δουλειά κάνει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης; Τίποτα. Για υπουργείο, παραμύθι-φούρναρης πρόκειται. Για να έχουνε την εντύπωση τα καρντάσια οι Θεσσαλονικείς, ότι έχουνε υπουργείο για πάρτη τους. Πρώτος που βρήκε αυτή τη μάκινα ήταν ο Καραμανλής ο δήθεν εθνάρχης, το 1974. Όταν και επανίδρυσε το υπουργείο Βορείου Ελλάδος. Κι αντί ο Σύριζα να καταργήσει αυτή την γελοιότητα, τη συνεχίζει ακάθεκτος. Αυτοί όμως κάτω από τ Αυλάκι στο πηγάδι κατουρήσανε; Γιατί δεν φτιάχνει ο Αλέξης ένα υπουργείο Πελοποννήσου-Κυθήρων; Τι 52 υπουργοί, τι 53; Για έναν παραπάνω θα τα χαλάσουμε;

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ σταθμό έχει στα σκαριά η Βουλή. Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, λεφτά υπάρχουν. Πίνουμε το αίμα συνταξιούχων και φορολογουμένων κι από το περίσσευμα στήνουμε δουλειές. Μεροκάματα, για τα δικά μας παιδιά. Τα αριστερά. Αέρα πατέρα, θα παίζει το Βουλή ράδιο. Κανένας δεν θα το ακούει. Όπως κανένας δεν βλέπει το κανάλι της Βουλής, που παίζει αέρα-πατέρα. Μοναδικός λόγος ύπαρξης να βολευτούν τίποτα συντρόφια.

ΜΙΑ που τον αμολύσανε αυτόν τον Φλώροι της Energa. και μία που τον αρπάξανε. Και κλαίνε με μαύρο δάκρυ, οι ξαπλώστρες της Ψαρούς. Μία βδομάδα όλη κι όλη έμεινε όξω το παλικάρι. Κι εδώ είναι που αναβιώνει το μεγαλειώδες ερώτημα του μεγαλοφυούς Σταύρου Τσιώλη, όπως το διατύπωσε στο αριστούργημα της έβδομης τέχνης, «παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε»: «Τα δικαιούται τα λεφτά»; Για να το αμολύσουνε το παλικάρι γίνανε κάποια έξοδα: Αιτήσεις, χαρτιά, παράβολα, γιατροί, δικηγόροι, κλπ κλπ. Και δεν πρόκειται βέβαια για πενταροδεκάρες. Ο σκοπός κατ αρχήν επιτευχθεί. Τώρα όμως που τον ξαναρπάξανε τα δικαιούνται τα λεφτά; Η απάντηση είναι, τα δικαιούνται. Εμείς κύριε σε βγάλαμε. Το αν σε ξαναχώσανε μέσα, δεν μας αφορά.

https://www.youtube.com/watch?v=hieQX_sgjyA

ΕΛΑ νιμού στο τόπο σου. Ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, απεφάνθει: «Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα η διαστημική βιομηχανία θα γίνει πράξη». Και για να έχουμε καλό ρώτημα, τι θα παράγει αυτή η διαστημική βιομηχανία; Αέρα κοπανιστό; Τους ξεφεύγουμε, αυτές οι μπούρδες, η τις αμολάνε επίτηδες; Έχουνε συναίσθηση τι λένε, η έχουνε το ακαταλόγιστο;χε

Η Όλγα Γεροβασίλη, όταν προ τριετίας είχε μερακλώσει κι είχε χορέψει ένα βαρύ ζεϊμπέκικο, δήλωσε, σχετικά με τη κριτική που δέχτηκε, «είμαι 27 χρόνια γιατρός, 3 πολιτικός και 54 άνθρωπος», μπήκε στο υπουργείο Προ-Πο,με φούρια: «Δεν με τρομάζουν οι προκλήσεις». Ακολούθως το έριξε στα ευφυολογήματα: «Η έννοια της ασφάλειας όπως και της δημοκρατίας είναι γένους θηλυκού». Οκ. Αυτή δεν τρομάζει που ανέλαβε υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τον κοσμάκη τον ρώτησε πόσο τρομάζει;

ΚΙ επειδή έγινε μεγάλη κουβέντα για τις νεαρές δεσποινίδες υπουργούς, δεν μπορώ να καταλάβω τα περί σεξισμού. Άμα βλέπουμε το ωραίο δηλαδή να μην το πούμε; Τι στο διάολο,το λένε ωραίο φύλλο; Και τα πτυχία έχουνε την αξία τους και οι κοινωνικοί αγώνες και τα κομματικά ένσημα. Αυτό που κάνει μπαμ όμως είναι η μόστρα. Τα αριστερά κορίτσια, με τη πάροδο των χρόνων, εξελιχθήκανε. Τα κορίτσια του Ρήγα με τα ταγάρια τα αξύριστα πόδια και τις αξύριστες μασχάλες, ανατρέχουν στη δεκαετία του 70. Οι συντρόφισσες του Σύριζα σήμερα, δεν τις χαρίζουνε τις δωδεκάποντες γόβες στη πλουτοκρατία. Και κλείνω, με μία παρατήρηση: Μεταξύ Αχτσιόγλου-Νοτοπούλου η ταπεινότητά μου, ψηφίζει ανεπιφύλακτα Έφη. Από τη κορυφή μέχρι τα νύχια υπουργάρα.

Στη μουσική επιλογή Samantha Fish -Black Wind Howlin’.

https://www.youtube.com/watch?v=JX9tDz4rwmE&app=desktop

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ