Δεσμεύομαι γι’ αυτό που ανακοίνωσα, πριν 6 μήνες

Δεσμεύομαι γι’ αυτό που ανακοίνωσα, πριν 6 μήνες

Έχει κάποια κοινά ο Τσίπρας με τον Κασναφέρη, αφού έσφαξε μερικά εκατομμύρια συνταξιούχων, μισθωτών και νοικοκυραίων.

Μερικές δεκαετίες πριν, η ΔΕΘ ήταν κάτι σαν κοσμικό γεγονός. Τα παιδιά εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν αγόραζαν καινούργια ρούχα και παπούτσια μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα όπως τα υπόλοιπα, αλλά τρεις φορές το χρόνο.

Κάπως έτσι συμβιβάστηκαν και οι τότε γόνοι των μεγαλοαστών, με το σύνθημα για τις τρεις φορές και δεν τους ενοχλούσαν οι υποβιβασμοί.

Δε γινόταν βλέπετε, να επισκεφτούν τη Διεθνή Έκθεση ντυμένα όπως στην υπόλοιπη καθημερινότητα.

Είχαμε κι αυτήν την ξενολαγνεία, μην και τυχόν μας δουν οι ξένοι ως λέτσους και μας πάρουν με στραβό μάτι.

Σήμερα που μιλάμε, όταν γίνονται εγκαίνια στη ΔΕΘ, επιστρέφεις νοερά σε ντέρμπι προηγούμενων δεκαετιών ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Θα σε ρωτήσει κάνας μετανάστης που έχει να έρθει στην πατρίδα 20-30 χρόνια «ποιος είναι τούτος ρε καρντάσι που τον πηγαίνουν συνοδεία, ελικόπτερα,  F-16, 18 κλούβες, βατραχάνθρωποι και η Delta Force, ο Κασναφέρης, ο Παπαπέτρου, ο Φακής; Πάλι έσφαξε το κοράκι;»

Άντε να του εξηγήσεις πως είναι ο πρωθυπουργός.

Έχουν κάποια κοινά αν το καλομελετήσεις, ο τελευταίος έσφαξε μερικά εκατομμύρια συνταξιούχων, μισθωτών και νοικοκυραίων.

Το πόσο άρρωστη είναι η κατάσταση και το πόσο συμβιβασμένοι είμαστε πλέον ως λαός, με το ψέμα, πάντως, προκύπτει σαφώς από το περίβλημα κάθε πρωθυπουργικής επίσκεψης στη ΔΕΘ.

Από τα ΜΜΕ και τα κομματικά στελέχη, μέχρι τις παραγωγικές τάξεις και τους απλούς πολίτες, όλοι περιμένουν ή συζητάνε, για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Με το συμπάθιο αλλά ο τελευταίος ψηφίζεται και αναλαμβάνει την εξουσία, για να νομοθετεί όχι για να εξαγγέλλει…

Υποσχέσεις δίνουν συνήθως οι απατεώνες, αυτοί που ψάχνουν νύφη, λέγοντας πως «θα σε έχω βασίλισσα, δε θα έχω μάτια για άλλη γυναίκα»

Μέχρι και ο πλανόδιος πωλητής με το αγροτικό, διαβαίνει τις γειτονιές φωνάζοντας «περάστε κυρίες μου, ροδάκινα ημέρας έχω, καρπούζια Αμαλιάδας, πεπονιά με δοκιμή, όλα με το μαχαίρι».

Επιτόπου πηγαίνουν οι νοικοκυρές και ψωνίζουν, δεν προαναγγέλλει τι ΘΑ έχει την επόμενη στην καρότσα, τι σκέφτεται ΝΑ φέρει, ούτε ανακοινώνει πως έχει στα σκαριά ταξίδι στη ζούγκλα για να εισάγει μπανάνες..

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι κυβερνήτες θα έπρεπε να μιλούν μόνο σε αόριστο χρόνο, αναφερόμενοι σε όσα έχουν ήδη κάνει. Αν και το «αόριστο» είναι μάλλον ότι πιο προσφιλές για εκείνους, ακόμα κι αν αποφάσιζαν να μιλήσουν για το έργο τους, θα αναλώνονταν σε αρλούμπες του τύπου «βάλαμε την οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, αποκαταστήσαμε το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Ειδικά ο Τσίπρας μπορεί να πει πως «αποκαταστήσαμε αδικίες δεκαετιών, όλοι με 400 ευρώ τη βγάζετε ρε μ@λ@κες, δεν έχετε λόγο να ζηλεύετε τον διπλανό σας»

Εξ’ όσων διαβάζω πάντως, ο sir Alex θα είναι πιο κουβαρντάς στη ΔΕΘ, μέχρι και 13η σύνταξη θα ανακοινώσει! Ναι, αυτήν που είχε τάξει προεκλογικά μαζί με τα υπόλοιπα και την έδωσε πέρσι όχι σε όλους εννοείται.

Η μόνη ελπίδα του είναι να το τερμάτισει εντελώς, αφού έχει εξασφαλισμένο το χρυσό μετάλλιο του πρωθυπουργού Μινχάουζεν, ας προσπαθήσει τουλάχιστον να το σώσει, αυτοσαρκαζόμενος.

Να ξεκινήσει λέγοντας «υποσχέθηκα κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κατώτατο 751, 13η και 14η σύνταξη και τα έκανα, σήμερα ανακοινώνω την καθιέρωση 15ης και 16ης σύνταξης και κάθε φορά που θα έρχομαι ως πρωθυπουργός, θα σας δίνω δυο ακόμα. Μια ακόμα 4ετία λοιπόν και θα παίρνετε όλοι, 24 συντάξεις.»

Ούτως ή άλλως κομματικό θα είναι το ακροατήριο, όλοι θα σηκωθούν όρθιοι ζητωκραυγάζοντας! Όσο για τους υπόλοιπους, θα εκτιμήσουν πως η χώρα έχει αρχηγό, που τουλάχιστον έχει επίγνωση του παπά που πουλάει.

Ισχύει για όλους βέβαια, επειδή όμως ο sir Alex έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ προκατόχου του στο παραμύθιασμα, θα ήταν ο ιδανικός για να δώσει το καλό παράδειγμα.

Έχει και όνομα που θα υποστήριζε την πρωτοβουλία, όταν ο Κικέρων περιέγραψε τον εθισμό σε κάθε τι -άρα και στο ψέμα- με το «Έξις Δευτέρα φύσις», ήθελε να πει Αλ-Έξις, επειδή ήταν Ρωμαίος όμως δεν του έβγαινε

Μια και πιάσαμε τις εξαγγελίες λοιπόν, μέσα σε αυτές δε μπορούσε να μην περιληφθεί και αυτή της νέας Τούμπας, με την αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, που κατά ένα ελάχιστο ποσοστό ανήκει στο υπουργείο του Καμμένου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές μάλιστα «υπήρξε δέσμευση ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα που έχει κατατεθεί από την πλευρά του ΠΑΟΚ, να παραχωρηθεί ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου (που ανήκει στο ταμείο Εθνικής Άμυνας).»

Αυτά θα ανακοινώσει ο sir Alex από τη ΔΕΘ, οπότε αφού δεσμεύτηκε το μόνο που μένει είναι να πέσουν τα μπετά και να πιάσουμε καρεκλάκι.

Το Μάρτιο που μας πέρασε στο μεταξύ, μιλώντας στο 11ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της κεντρικής Μακεδονίας, είχε δηλώσει πως «από το ταμείο Εθνικής Άμυνας, έχει επίσης ληφθεί απόφαση για την αξιοποίηση έκτασης στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σχέδιο ανακατασκευής του γηπέδου του συλλόγου».

Σε απλά Ελληνικά, το Σεπτέμβριο του 18 θα δεσμευτεί πως θα ικανοποιηθεί ένα αίτημα, που σύμφωνα με τον ίδιο έχει αποφασιστεί έξι μήνες πριν!!!

Πόσο δίνει ο ΟΠΑΠ, πως αν ερχόταν και το 2019 ως πρωθυπουργός, θα υποστήριζε πως «το θέμα έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε καλό δρόμο;»

Ίσως ο μοναδικός λόγος που δεν αξίζει να έχουμε συχνά εκλογές είναι αυτός ακριβώς, να ακούς τις υποσχέσεις κάθε πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, να τις συγκρίνεις με παλιότερες και να φτιάχνεις τη μέρα σου.

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως θα προτιμούσα την 24η σύνταξη.

«Εν τη παλάμη» όπως προβλέπει και η έκφραση, αν και το να παίρνεις σοβαρά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, μαρτυρά μια επίσης μια συνήθεια που δίνεται με τη βοήθεια της παλάμης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ