Ο Φορτούνης σκέπασε τις «ασχήμιες» του Σκίμπε…

Ο Φορτούνης σκέπασε τις «ασχήμιες» του Σκίμπε…

Όταν σου τραυματίζεται ο Μήτρογλου και τον αντικαθιστάς με τον Μπακασέτα στην κορυφή, στέλνεις σήμα και στους παίκτες σου τους ίδιους ότι εκείνο που σε νοιάζει είναι πως δεν θα ισοφαριστείς κι όχι πως θα βάλεις ένα ακόμα.

Αφού νικήσαμε να πάρουμε μια σκούπα και όλα μας τα προβλήματα να τα στείλουμε κάτω από το χαλί. Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να τα βρούμε πάλι μπροστά μας. Ότι ο Κώστας Φορτούνης είναι ένας ποιοτικός παίκτης το γνωρίζαμε. Όταν μάλιστα απέναντί του έχει μια ομάδα περιορισμένης ποιότητας μπορεί ο ίδιος με μια ενέργειες κλάσης να καθαρίσει ένα ματς.

Αυτό έγινε στο Ταλίν αλλά δεν συνιστά τίποτα παραπάνω από ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. Θα ήταν λάθος και μάλιστα μεγάλο να υποτιμήσουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα που μας βάζει με το δεξί στην διαδικασία της Λίγκας των Εθνών. Όταν μάλιστα κατά το πρόσφατο παρελθόν μας έφερναν βόλτα οι Νήσοι Φερόε δεν γίνεται να προσπερνάμε ένα ξεκίνημα με νίκη εκτός έδρας.

Νίκη μάλιστα που θα είχε ευρύτερη έκταση αν οι διεθνείς με πρώτο τον Φορτούνη δεν έχαναν ευκαιρίες προ το τέλος όταν οι Εσθονοί προσπαθούσαν να βγουν μπροστά μπας και ισοφαρίσουν. Βέβαιο είναι πως αν Μήτρογλου δεν τραυματιζόταν και έμενε στο γήπεδό ένα ακόμα γκολ θα το είχαν δεχτεί οι Εσθονοί.

Ωστόσο η εικόνα της Εθνικής συνολικά ήταν καχεκτική. Από την πλευρά μου την είχα προβλέψει στα τελευταία δυο σημειώματά μου εδώ στο 10.gr. H πρόβλεψή μου δεν πήγαζε από την εκτίμηση που είχα στο αξιόμαχο της Εσθονίας. Κάθε άλλο. Πήγαζε από την εντοπισμένη αδυναμία του Σκίμπε να βάλει τους παίκτες του να παίξουν επιθετικά. Να τους το ζητήσει και παράλληλα να τους δείξει πως γίνεται. Προφανώς ο κόουτς δεν κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Όταν σου τραυματίζεται ο Μήτρογλου και τον αντικαθιστάς με τον Μπακασέτα στην κορυφή, στέλνεις σήμα και στους παίκτες σου τους ίδιους ότι εκείνο που σε νοιάζει είναι πως δεν θα ισοφαριστείς κι όχι πως θα βάλεις ένα ακόμα. Ο Μίκαελ Σκίμπε είναι βαθμοθήρας όπως πρέπει να είναι κάθε προπονητής σε Εθνικές Ομάδες. Το παρακάνει όμως μειώνοντας, υποεκτιμώντας την αξία των παικτών που έχει στην διάθεσή του. Τους συντηρητικοποιεί έστω και άθελά του. Τους προτιμά μονίμως ηρωικούς να αμύνονται παρά δημιουργικούς να επιτίθενται. Μια ζυγισμένη σέντρα του Τοροσίδης μια κεφαλιά-ασίστ του Μήτρογλου και ένα διαγώνιο πλασέ του Φορτούνη έφεραν το γκολ.

Πρόκειται για αποτέλεσμα της κλάσης τριών παικτών. Πέραν αυτού ήταν λίγες οι στιγμές που η Ομάδα μας έβαλε την μπάλα κάτω με σκοπό να κυριαρχήσει επί του αδύναμου αντιπάλου της. μετά το πρώτο ημίωρο άφησε την πρωτοβουλία στους Εσθονούς που δυο-τρεις φάσεις για γκολ τις έβγαλαν και θα μπορούσαν να μας ισοφαρίσουν.

Η Ουγγαρία είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τους Εσθονούς. Αν ο κόουτς θέλει να υποβάλει σε ταλαιπωρία τον δυστυχή Πέλκα και να περιορίσει στα άκρα τον οργανωτικό οίστρο του Μάνταλου ας κάνει τα ίδια. Κι αν δεν μπορεί ο Μήτρογλου τα γνωστά: Ο Μπακασέτας για να παίζει η Εθνική με τέσσερα δοκάρια , κανέναν εξτρέμ και κανέναν σέντερ φορ. Εξοχα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ